Olaszország utazás program szabadidő nyaralás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Olaszország északi részét többnyire a tengerparti üdülés reményében keresik fel a magyar turisták. Pedig azok is találnak itt kiváló strandokat, akik nem kedvelik különösebben a sós vizet. Nekik - és persze mindenkinek, aki csodaszép tájakra és pihentető nyaralásra vágyik - ideális célpont a csodálatos Garda-tó. 

A Verona és Brescia, illetve Velence és Milánó között félúton, Trentino-Alto Adige, Veneto és Lombardia régiók határán fekvő Garda-tó Olaszország legnagyobb tava. Legalább olyan pezsgő errefelé a vízparti élet, mint a tengerparti üdülőhelyeken, de annak is van mit felkeresnie, aki a szép tájakért és hangulatos városokért, valamint a finom olasz ételekért-italokért rajong.

Thinkstock
Thinkstock

A Life.hu extra tippje: Olaszország - Garda tó - Hotel La Limonia 10.700 Ft/fő/éjtől


Fürdőzésre vágyóknak

Az édesvízi fürdőzést kedvelők bőven találnak kedvükre való helyeket a Garda-tó partján. Az egyik legismertebb fürdőhely, Riva del Garda három kavicsos-füves strandján a teljes kényelem kedvéért bérelhetsz napernyőt és napágyat, de akár a törölköződre is leheveredhetsz. A gyerekes családok kedvence Sabbioni, ahol játszótér, medence és csúszda is várja a kicsiket, ráadásul a környező fák árnyékában a tűző napot is el lehet kerülni. Purfina tópartján a szörfösök hódolhatnak szenvedélyüknek, míg Miralago inkább a csendes pihenésre vágyóknak kedvez. Torbole strandjait szintén a szörfösök és az aktív pihenést kedvelők látogatják előszeretettel, Lido di Arco pedig a biciklisek kedvence, mivel közvetlenül a bicikliút mellett fekszik.

A Life.hu tippje:

A Riva del Gardától néhány kilométerre, a hegyek lábánál fekvő Tenno-tó (Lago di Tenno) világítóan kék vizében is nagy élmény megmártózni.

Kirándulóknak

Akik a strandolás helyett inkább a városnézést részesítik előnyben, vagy a tóparti programot egészítenék ki a látnivalókkal, annyi úti célt találhatnak errefelé, hogy még a következő nyaralásra is juthat belőle. Villa del Monte és Calvola hangulatos, középkori utcácskái után máris következhet egy túra az érintetlen természetben, a Varone-vízeséshez. A fantasztikus látványt nyújtó zuhatagot belépő ellenében, a kijelölt kilátópontokból veheted szemügyre. Arco sziklái a sziklamászók kedvenc terepének számítanak, ám ha nem űzöd ezt a sportot, akkor is van itt látnivaló bőven: például a botanikus kert, amely mediterrán növényzetének látványával bűvöl el, a középkori óváros vagy a 10. században épült vár. Riva del Garda szintén várával csábítja a kirándulókat, tóparti sétányán pedig nagyon hangulatos az esti séta. Ha még nincs eleged a várakból, Malcesinében is találhatsz egyet, majd szállj fel a felvonóra, amely a Monte Baldo 1800 méteren fekvő csúcsára visz fel - pulóvert ne felejts el magaddal vinni, hiszen a hegytetőn már hűvös a levegő. A felvonó különlegessége, hogy a körülbelül 15 perces út során teljesen körbefordul, így minden oldalon gyönyörködhetsz a panorámában. Bolzano régészeti múzeumában a jégbe fagyott, 3500 éves ősember, Ötzi maradványait tekintheted meg. Limone kisvárosa a határában fekvő citromültetvényekről és arról nevezetes, hogy itt nevelték a vidék első citromfáit. Sirmione váráról és római kori, termálfürdővel is felszerelt villájáról ismert.

Thinkstock
Thinkstock

A Life.hu tippje:

Ha a Garda-tónál jársz, ne hagyd ki a közelben fekvő Veronát, Olaszország egyik legromantikusabb városát sem.

Ínyenceknek

A tó partján tömegével várják vendégeiket a különféle éttermek a legegyszerűbbektől az ötcsillagos luxusig. Természetesen Itália minden tájához hasonlóan itt is óriási a választék kiváló pizzákból és tésztafélékből, de miért állnál meg itt? Helyi specialitásnak számít a canederli nevű kenyérgaluska, amelyet fokhagymásan, szalonnásan készítenek, a szilvával töltött gnocchi, amely némileg hasonló a mi szilvás gombócunkhoz, valamint a tóban élő halakból készített finomságok. A tiroli hagyományok szerint készült almás rétest és Sirmione messze földön híres fagylaltját is érdemes megkóstolni.

A Life.hu tippje:

A finom ételekhez pedig remek borok járnak, amelyekből ezen a tájon igazán nincs hiány. Esténként egy pohár habzóborral is megkoronázhatjátok a napot.

A 4 legjobb gyerekbarát kemping a Balatononhttp://www.life.hu/lifeutazas/20130814-alsoors-revfulop-balatonszemes-keszthely-a-4-legjobb-gyerekbarat-kemping.htmlBerlintől San Sebastiánig - Top 3 célpont szingli pasiknakhttp://www.life.hu/lifeutazas/20130812-szorakozas-utazas-program-berlintol-san-sebastianig-top-3.htmlPortoroz - Sophia Loren nyomábanhttp://www.life.hu/lifeutazas/20130807-utazas-szorakozas-program-legy-te-is-igazi-jetset-marcello.htmlÉszak-Görögország fillérekbőlhttp://www.life.hu/lifeutazas/20130721-szorakozas-utazas-program-eszakgorogorszag-fillerekbol.htmlNyaralj Nyugaton! - Sopron és környékehttp://www.life.hu/lifeutazas/20130721-szorakozas-utazas-program-nyaralj-nyugaton-sopron-es-kornyeke.htmlMantova: Olaszország "Csipkerózsika" városahttp://www.life.hu/lifeutazas/20130721-utazas-program-szorakozas-mantova-olaszorszag-csipkerozsika-varosa.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.