Aki Taylor Swift amerikai énekesnő "Ronan" című dalát hallgatja, anélkül, hogy tudna angolul, vagy ha csak pár szót ért a refrénből ("Gyere velem, baby, elrepülünk innen, veled volt a legszebb négy évem"), a dal hangulatából és az elcsukló énekhangból arra a következtetésre juthat, hogy ez egy szép szerelmi dal a sok közül. De az igazság ennél sokkal fájdalmasabb: a dal szövegének szavait egy kismama blogjában találta a szerző, melyet az anyuka haldokló kisfiának írt - az énekesnő ezt a szöveget dolgozta fel és zenésítette meg.

Amikor az arizonai Maya Thompson hároméves kisfia, Ronan, 2010 augusztusában rákban megbetegedett, és neuroblastomát diagnosztizáltak nála, az anyuka világa hirtelen összeomlott és a feje tetejére állt. A kezelés kilenc hónapja alatt lelkét éjszakánként egy privát blogba, a "Rockstar Ronan"-ba öntötte ki, amit saját bevallása szerint csak önmagának írt, hogy átsegítse magát azon, amire később úgy utalt, mint "a legszörnyűbb dolog, ami egy családdal történhet." Fogalma nem volt arról, hogy az akkor csak  pár száz rendszeres olvasó között egy híresség is akadt, a számtalan díjat nyert és tucatnyi listavezető szám szerzője és énekese, Taylor Swift. Amikor Ronan napokkal a negyedik születésnapja előtt elveszítette harcát a rák ellen, Maya nem adta fel a blogírást, hanem fájdalmát és minden erejét a gyermekkori rákok gyógyításáért való küzdelembe fektette.

Ugyanazon év októberében egy váratlan telefonhívást kapott Taylor Swifttől, akinek nevét a világ azon a részén szinte mindenki ismeri. Az énekesnő bevallotta, hogy már régóta a blog olvasója volt, és "sokkolta a kisfiú halála". Meghívta Mayát a helyi, phoenixi koncertjére. Majd lassan és megfontoltan, a síró anyukát vigasztalva azt mondta: "Írtam egy számot Ronannak, a te blogod felhasználásával".

A számot először egy rákellenes televíziós jótékonysági gyűjtésen adta elő Swift, Maya is ott hallotta először. Nemcsak az énekesnő és a saját szavait sok millió néző előtt újrahalló anyuka sírta el magát aznap este, de rengeteg néző is. Az iTunes-on a "Ronan" a legtöbbet letöltött szám lett. A befolyt összeg 100 százalékát a rák elleni küzdelemre költik.

Az álomszép szemű kisfiúról a Bezzeganya blogon láthatsz képet, és olvashatsz részleteket az kisfiú és anyukája történetéről.

Apukám szedte ki belőlem a méhlepénythttp://www.life.hu/anyaskodj/20130814-bezzeganya-apukam-szedte-ki-belolem-a-mehlepenyt.html A játékfüggő anya elverte a család pénzéthttp://www.life.hu/anyaskodj/20130709-bezzeganya-blog-a-jatekfuggo-anya-elverte-a-csalad-penzet.html Anya, te is meg fogsz halni?http://www.life.hu/anyaskodj/20130703-bezzeganya-blog-anya-te-is-meg-fogsz-halni.html Anya hasában van egy baba - hogyan nyelte le?http://www.life.hu/anyaskodj/20130611-gyerekekszaj-igy-kepzelik-a-gyerekek-a-fogantatast.html Anya, mondhatom azt, hogy a picsába?http://www.life.hu/anyaskodj/20130611-bezzeganya-blog-gyerekek-es-karomkodas-anya-mondhatom-azt-hogy-a.html Anya, ki fog megtanítani, hogyan legyek gazdag?http://www.life.hu/anyaskodj/20130412-penzugyi-neveles-az-altalanos-iskolakban-egeto-szukseg-lenne-ra.html Anya, szeress akkor is, ha rosszkedvű vagy!http://www.life.hu/anyaskodj/20130220-az-erzelmi-intelligencia-fejlodese-gyermekkorban-rossz-nevelesi-peldak-szuloktol.html