Melyik nő ne szeretné a cicaszemet? Rabul ejt a mandula vágású szem, titokzatosnak érezzük magunkat tőle, a "pillarebegtetés funkció" azonnal bekapcsol. Ez rendben is van, csak ehhez jó, ha tudjuk, mit takar a cicaszem fogalma és tisztában vagyunk az elkészítésével.

A tusvonal a legegyszerűbb cicaszem

Kiinduló pontnak még mindig Marilyn Monroe jut eszünkbe. Feledhetetlen, ahogy a tusvonal alól doromboló kiscicaként pislogott a férfiakra, máskor pedig párducként lejtett végig a színpadon. A felfelé tartó tusvonal, mint amilyet Amy Winehouse hordott, nem tartozik a kedvenceink közé, ezzel nem fogsz hódítani. A lapos, alsó pillasor ívét követő vonal a szexi.

Forrás: AFP

Jelölj ki egy pontot 3-4 mm-re a külső szemzugodtól, ha szükségesnek érzed, tegyél oda egy fekete pöttyöt. A felső pillasoron húzd végig a tusecsetedet. Gél állagú tussal jársz a legjobban, ezek gyorsan száradnak, nem kenődnek el, tartósak. Képzeletben hosszabbítsd meg az alsó pillasorodat, vagy vedd alapul a kijelölt pontot és kösd össze az addig meghúzott vonallal. Ezután fokozatosan vastagítsd, illetve töltsd ki a vonalat, de mindig a kijelölt pont legyen a mérvadó, onnan indítsd a tusvonalat a belső szemzugod felé. Képünk szemléletesen mutatja be, hogy is néz ki ez a gyakorlatban. Akkor szép a tusvonal, ha a szemedet becsukva vagy lefelé nézve egyenes a felső rész.

Forrás: AFP

A tusvonal az egyik legpraktikusabb sminkelési módszer. Gyakorolj sminklemosás előtt, támaszd le a könyöködet és jegyezd meg a mozdulatot. Ha megtanultad a folyamatát, az ívét, akkor a reggeli sminkelésedet 8 perc alatt elvégezheted.

A satírozott cicaszem a nők kedvence...

...ám tökéletes elkészítése gyakorlást igényel. Szükséged lesz egy puha szemceruzára, fekete, sötétszürke vagy kakaóbarna színben. A felső szempillasorodat kontúrozd, majd húzd túl a szemhéjadon, mintha tusvonalat készítenél. Egy rövid szálú ecsettel satírozd el a ceruzavonalat, majd a külső részre dolgozz rá szürke, vagy úgynevezett tóp színt. A tóp szín semleges, szürkésbarna árnyalat. Kezdőknek mindenképpen ezt ajánljuk, könnyebb vele dolgozni, hiszen közelebb van a bőr természetes színéhez. Kifelé tartó mozdulatokkal, a halántékod irányába satírozd a festéket, persze ne vidd el a hajtőig. A szemöldökcsont külső harmadán dolgozz, így fogod húzottá tenni a szemedet.

Forrás: AFP

A teljes cicaívhez az alsó szemhéjadat is a fent említett módszerrel árnyékold: a külső harmadon húzz vonalat a ceruzáddal, satírozd el, közben kösd össze a felső ívvel és ugyancsak fixáld a szemhéjfestékkel. A belső szemzugig húzott alsó kontúr sokszor bezárja és kerekíti a tekintetet, ez persze függ a szemformától és az árnyékolástechnikától. A végeredmény enyhén füstös lesz.

Forrás: AFP

A satírozott tusvonal az új módi

Ha a határozott tusvonalat túl merevnek találod, de még bajban vagy a satírozással, van számodra egy tippünk: satírozd el a tusvonalat. Egyes gél állagú szemkihúzók satírozhatók, persze csak száradás előtt. A vízálló szemceruzák pont erre valók, és ezeket is száradás előtt satírozd. Érdemes beszerezni egy sötétszürke vagy sötétbarna szemhéjfestéket is, ugyanis a ceruzavonalat fixáljuk, ahogy ezt fentebb is említettük. Csak a külső szemzugokban dolgozz, a kontúr kövesse a szemed ívét és kösd össze az alsó és felső pillasort. Ha lefelé konyul a szemed, akkor mindenképpen legyen felfelé tartó az ív - persze alapvetően is ez a "szabály".

Forrás: AFP

Angelina Jolie leheletnyi szemsatírja megfelelően emeli ki a szemét, piros rúzsához és karakteres vonásaihoz remekül illik.

Sztársmink: Ragyogj úgy, mint Taylor Swift!http://www.life.hu/szepulj/smink/20130802-sztarsmink-ragyogj-ugy-mint-taylor-swift.html 5 sminkhiba, amitől öregebbnek látszolhttp://www.life.hu/szepulj/smink/20130715-5-sminkhiba-amitol-oregebbnek-latszol.html A legszebb sminkek világító kék szemekhezhttp://www.life.hu/szepulj/smink/20130711-sminkek-amik-a-kek-szemet-legjobban-kiemelik.html Kis szemű sztárok sminktrükkjeihttp://www.life.hu/szepulj/smink/20130527-smink-trukkok-kis-szemu-holgyeknek-vegy-peldat-selena-gomez-taylor.html Eper- és narancsajkú sztárok - Neked is jól állna!http://www.life.hu/szepulj/smink/20130516-igy-viselik-a-sztarok-az-elenk-szinu-ruzsokat.html