Egy héttel a duisburgi kajak-kenu vb után és az országos bajnokság kellős közepén a sportoló még lefut egy félmaratont is. A Life.hu-nak elárulta tuti taktikáját.

Nem kíméli magát Kammerer Zoltán. A többszörös olimpiai és világbajnok kajakozó múlt hétvégén még Duisburgban evezett a kajak-kenu világbajnokságon. A Kammerer Zoltán, Tóth Dávid, Kulifai Tamás, Pauman Dániel alkotta négyes végül negyedik lett 1000 méteren. Hétvégén pedig országos bajnokságot rendeznek Szolnokon, ahol Zoli 6 számban indul. Közben belefér egy vasárnapi félmaraton is.

Forrás: MTI/Kovács Tamás
A férfi kajak négyes Duisburgban

A sztárkajakos elárulta nekünk, hogy a futóverseny miatt szombaton éjszaka vissza kell jönnie Budapestre, így sokat nem tud pihenni, de legalább a kondijával biztosan nem lesz gond. Azért a kajakos edzések mellett hetente háromszor felvette a futócipőt is, hogy biztosan jó formában legyen a vasárnapi, 28. Nike Budapest Nemzetközi Félmaratonon.

Zoli egyébként már rutinos, hiszen ötödik alkalommal indul ezen a megmérettetésen. Különösen büszke arra, hogy váltóban 2010-ben bronzérmet szerzett. Célja, hogy a 21 kilométeres távot 1 óra 30 perc körül fussa le. Hogy a laikusok is megértsék, ez körülbelül egy erős sprinttempó. "Az a taktikám, hogy egészen hátulról indulok lassan és folyamatos előzésben vagyok. Az első 10 km villámgyorsan eltelik, 15-től pedig már sima ügy, a végén az utolsó 3 kilométert pedig kifejezetten élvezem." Nem egyedül küzd meg a távval: csapattársai, Tóth Dávid, Kulifai Tamás és Pauman Dániel is lefutják, így Zoli szerint óriási presztízscsata lesz. "Aki vasárnap utolsóként ér be a célba közülünk, egész télen cukkolni fogják a többiek" - tette hozzá nevetve a sportoló.

 

Egy edzést sem hagy ki Kammerer Zoltánhttp://www.life.hu/legykepben/20130723-kammerer-zoltan-haromszoros-olimpiai-es-haromszoros-vilagbajnok-kajakozo-egy-edzest.html Így trükköznek az előtte-utána fotókkalhttp://www.life.hu/ez-zsir/20130904-egy-fitneszedzo-elmondta-a-meglepo-igazsagot-az-elotteutana-tipusu-kepekrol.html 32 kilóra fogyott az önsanyargató lányhttp://www.life.hu/ez-zsir/20130903-32-kilora-fogyott-kitiltottak-a-konditerembol-az-onsanyargato-lanyt.html Babaarcú izomkolosszus az oroszok új üdvöskéjehttp://www.life.hu/ez-zsir/20130902-lifenight-babaarcu-izomkolosszus-az-oroszok-uj-udvoskeje-julia-vins.html Sportok őszre: nincs több kifogás!http://www.life.hu/ez-zsir/20130902-mozgas-es-sport-sportok-oszre-nincs-tobb-kifogas.html