Az emberi fej méhen belüli fejlődésének egy fontos és igencsak izgalmas részletét mutatta be a BBC Inside the Human Body (Az emberi testen belül) című sorozata, amikor a baba arcának fejlődését mutatta be pár másodperces animációban.

A videofelvételen nem egy igazi baba arca látható, az animáció elkészítéséhez rengeteg ultrahangos felvételt tanulmányoztak, amiből grafikusok számítógépen rajzolták meg a fejlődés folyamatát. A szakemberek szerint kész rémálom volt lemásolni a folyamatot - a képeket elnézve valóban nem lehetett könnyű dolguk.

"Az arc úgy áll össze, mint egy háromdarabos puzzle, és a darabok pont a szánk felett találkoznak" - magyarázza a narrátor. "Ez a csodálatos folyamat, ahogy a felismerhetetlen részek egy emberi arccá állnak össze, a második és harmadik hónap között történik meg a méhben."

A felvétel nemcsak gyönyörű, hanem tanulságos is: ti például gondolkodtatok azon valaha, hogy mi szerepe van az ajkaink és az orrunk között futó vonalnak? Ha igen, akkor most megtudod a magyarázatot...

Apa herpeszes? Ne engedd a baba közelébe!http://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20130724-herpesz-virussal-fertozodott-apa-eletveszelyes-az-ujszulottre-nezve.html Kihez forduljak, ha nem jön össze a baba?http://www.life.hu/anyaskodj/20130703-sikertelen-teherbeeses-kihez-fordulhat-a-ketsegbeesett-par.html Anya hasában van egy baba - hogyan nyelte le?http://www.life.hu/anyaskodj/20130611-gyerekekszaj-igy-kepzelik-a-gyerekek-a-fogantatast.html A te gyereked is jár babaegyetemre?http://www.life.hu/anyaskodj/20130508-babak-fejlesztese-jot-tesz-az-agyuknak-a-korai-fejlesztes-vagy.html A kisbaba, akinek három anyukája vanhttp://www.life.hu/anyaskodj/20130301-kisbaba-harom-anyukaval-katy-noverenek-petesejtet-felhasznalva-sogornoje-mehebe-ultettek.html Sosem fog elindulni a baba, ha ezt adod rá!http://www.life.hu/anyaskodj/20130208-a-ruha-es-a-jatek-is-befolyasolja-a-baba-mozgasfejlodeset.html Neandervölgyi baba keresi anyukájáthttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20130128-tudosok-a-neandervolgyi-ember-ujraelesztesen-dolgozak-ugyanis-rekonstrulaltak-a-dnset.html Babaúszás - Valóban veszélyes a gyerekre?http://www.life.hu/anyaskodj/20130116-a-babauszas-soran-a-gyerek-hugyuti-fertozest-kaphat.html