Betörők jártak a Buckingham-palotában - adta hírül a The Sun. Az incidens még hét elején történt, de nem ez az első olyan eset, amely több kérdést is felvet a brit királyi család rezidenciájának biztonságával kapcsolatban. A legemlékezetesebb betöréses eset harminc éve történt.

A helyszínen őrizetbe vették, majd óvadék ellenében szabadlábra helyezték azt a két tettest, akik betörtek a Buckingham-palotába a hét elején. A The Sun bulvárlap bennfentes forrásai szerint a behatoló egyszerűen átmászott a palota parkjának kerítésén, és egy ajtót berúgva bejutott az egyik terembe, amelynek falait egyebek mellett Rembrandt és Rubens festményei díszítik. A palota elektronikus mozgásérzékelői azonban ekkor már riasztották a biztonságiakat, akik perceken belül a helyszínen voltak. A másik férfit a palotán kívül tartóztatták le és azzal gyanúsítják, hogy betörésre készül. Az incidens idején egyébként a királyi család egyetlen tagja sem tartózkodott a palotában.

Forrás: AFP

Nem a mostani betörés az első olyan eset, amely súlyos kérdéseket vet fel a brit királyi család rezidenciáinak biztonságával kapcsolatban. Az egyik legnagyobb botrány 1982 júniusában robbant ki, amikor Michael Fagan munkanélküli kőműves a Buckingham-palota egyik nyitott ablakán át bemászott a királynő hálószobájába, és kereken félórát üldögélt az uralkodó ágya szélén, míg a testőröknek feltűnt, hogy valami rendellenesség történik. Őrizetbe vétele után Fagan azt mondta: csak azt akarta, hogy a királynő megtudja, milyen nehéz egy hat gyerekét egyedül nevelő munkanélküli sorsa.

Szépségkirálynőket treníroz a Barátok közt sztárjahttp://www.life.hu/legykepben/20130829-deutsch-anita-a-baratok-kozt-sztarja-spinningedzeseket-tart-a-szepsegkiralynoknek.html Áttetsző ruhával készül a világdöntőre a szépségkirálynőhttp://www.life.hu/legytrendi/20130901-rakosi-annamaria-miss-workd-hungary-2013-szepsegkiralyno-atlaszo-csipkeruhaban.html Szülés után vetkőzött a szépségkirálynőhttp://www.life.hu/anyaskodj/20130828-lifenight-imogen-thomas-glamour-modell-a-miss-wales-gyoztese-szules.html Világsztárral vacsorázott a szépségkirálynőhttp://www.life.hu/legykepben/20130806-kocsis-korinna-szepsegkiralyno-eva-longoriaval-a-szuletett-felesegek-sztarjaval-vacsorazott.html Nem vetkőztek a királynőkhttp://www.life.hu/legykepben/20130729-timar-brigitta-szepsegkiralyno-es-rakosi-annamaria-szepsegkiralyno-nem-valtak-meg.html Először találkozott majdani utódjával a királynőhttp://www.life.hu/anyaskodj/20130724-eloszor-talalkozott-legkisebb-dedunokajaval-egyben-majdani-utodjaval-a-tronon.html