Amerika első topmodelljeinek tartják a hajnövesztő szert reklámozó és egyben forgalmazó Sutherland-lányokat, akiket bokáig érő hosszú hajkoronájuk tett híressé és gazdaggá.

Nők ezrei fogadták kitörő rajongással a Sutherland-lányokat, akiket bokáig érő hatalmas hajzuhataguk és a nevükkel fémjelzett csodatevő hajtonik tett híressé a 19. század Amerikájában. Arról, hogy hogyan lettek a lányok a múlt század legszexisebb sztárjai, egy leszármazottjuk és egyben életrajzírójuk, Brandon Stickney rántotta le a leplet - olvasható a DailyMail oldalán.

Forrás: Wikimedia Commons
A Sutherland-lányok

Történt ugyanis, hogy a tiszteletesként ténykedő Sutherland apuka megelégelte a szegénységet, ezért úgy döntött, kamatoztatja lányai, név szerint Sarah, Victoria, Isabella, Grace, Naomi, Mary és Dora zenészi tehetségét. A lányok egy cirkuszhoz szegődtek, ahol "A világ hét legszebb csodája" néven kezdtek fellépni. A furfangos apuka rájött, a közönségre sokkal nagyobb hatást gyakorol lányai hosszú hajzuhataga, mint hangja, ezért úgy döntött, szabadalmaztatja korábban elhunyt felesége hajnövekedést serkentő kencéjét. A hajtonikot a család nevével és lányai hajával fémjelezte, amely hatalmas sikert aratott Amerikában: több mint 3 milliót adtak el belőle szerte az országban.

Forrás: www.angelfire.com

Az üzlet sikere egyben a Sutherland-lányok sikere is volt. Szerepeltek többek között a Cosmopolitan, a The New Yorker és a The New York Times hasábjain, többen Amerika első szupersztárjai közé sorolták őket. A lányoknak apjuk halála után sem volt megélhetési gondjuk. Szülővárosukban, a New York állambeli Cambriában éltek kényelmesen hatalmas 14 szobás kúriájukban. Egy 1938-ban bekövetkezett tűzesetben azonban nemcsak a gyönyörű épület és egyben az összes hajápoló termék és alapanyag égett el, hanem a Sutherland család felvirágoztatott üzlete és hírneve is.

Az összes vörös hajú lány férfifaló boszorkány?http://www.life.hu/szepulj/haj/20130816-a-voros-haju-emberekhez-kapcsolodo-babonak.html Sztárok, akiket kár irigyelni a mesés hajzuhatagérthttp://www.life.hu/szepulj/haj/20130815-hajhosszabbitas-a-sztarok-dus-sorenye-sokszor-nem-a-termeszet-muve.html Egy este, két haj - a színésznő átváltozásahttp://www.life.hu/szepulj/20130830-jennifer-hudson-enekesno-hosszu-es-rovid-hajjal-is-feltunt-az.html Mit árul el rólad a hajszíned?http://www.life.hu/tested-lelked/20130826-a-hajszin-arulkodik-a-szemelyisegrol.html 5 csodás hajkorona a filmvászonrólhttp://www.life.hu/szepulj/haj/20130829-5-csodas-haj-a-filmvaszonrol.html