Úgy érzed, a boltokban kapható szettek csak a csontsovány lányokon állnak jól? Szeretnél divatosan, mégis ízlésesen öltözni 42-es méret felett is? Ismerd meg azt a 3 bloggert, aki bátran vállalja ízlését és plus size gardróbját! Inspirálódj a szettjeikből, hogy végre elfogadd, nem a méret a lényeg!

Egyre több cég ismeri fel a plus size-ban rejlő lehetőségeket: sorra nyílnak az erre specializálódott modellügynökségek, divatüzletek és turkálók, miközben az elfogadás helyett a másság kihangsúlyozását erősítik. A magyar célcsoport ahelyett, hogy ötletesen alkalmazná az aktuális divattrendet, álönbizalommal és némi fanyalgással tér be a "nagyméretűek" boltjába, hiszen itthon még mindig a fekete lebernyegek számítanak trendinek.

plus-size-life.blogspot.hu, style-by-sophie.blogspot.hu, cupcakeandpearls.blogspot.hu

Akadnak azonban bátor harcosok, akik kihasználva az internet adta lehetőségeket, önbizalmat és pozitív gondolkodást öntenek a sorstársaikba. Nem hisznek az átalakítós műsorok "egyperces sikereiben" és látványos sminkjeiben. Azt akarják, hogy követőik minden nap jól érezzék magukat a bőrükben - kortól és stílustól függetlenül.

Style by Sophie - Fiatal lány a színek és stílusok bűvöletében

Sophie 19 évesen kezdte a blogolást. Plus size kortársaihoz hasonlóan neki is nehezére esett megfelelni a "társadalom elvárásainak": szeretett volna kitörni a sötét, bő ruhák fogságából, és színesen, divatosan öltözködni. 2012 elején úgy döntött, végre önmaga lesz, és elkezdte vezetni a StyleBySophie blogot. A tavalyi havi egy bejegyzést idénre már megsokszorozta, így akár hetente többször is érdemes ellátogatnod az oldalára.

Forrás: style-by-sophie.blogspot.hu

Miért érdemes követned őt?
Mert Sophie rendkívül színesen és változatosan öltözködik. Gyakran hord szoknyát, ám nem riad vissza a farmertól sem. Imádja a feltűnő kiegészítőket, a nagy nyakláncokat, látványos napszemüvegeket és szandálokat. Elleshetsz tőle elegáns outfiteket és laza bőrszoknyás szetteket, farmeres összeállításokat, sőt, topos változatokat is. Szinte minden szín és minta szerepelt már a blogjában: virágminta, neon, csíkos, pasztell árnyalatok, tyúklábminta stb. Az online "naplója mellett" érdemes követned az Instagram, illetve Facebook profilját is.

Plus Size Life - A méret nem akadályozhat meg!

Judit az egyik legismertebb magyar plus size blogger. Az elsők között, 2010 nyarán kezdett blogot vezetni, és azóta jelentős sikereket könyvelhetett el. A húszas évei közepén járó blogger mottója (I love fashion and size can't stop me! - Imádom a divatot, és a méret ebben nem akadályozhat meg engem!) összefoglalja céljait is: Judit szeretné elérni, hogy a plus size lányok is jóban legyenek a divattal és ne tekintsék ellenségnek az öltözködést.

Forrás: plus-size-life.blogspot.hu

Miért érdemes követned őt?
Judit rendkívül kifinomult stílusa iránymutató lehet minden, dundiságával küzdő olvasónak. Oldalán az öltözködési tippek és outfitek mellett gyakran kapnak helyett érdekességek, divattal kapcsolatos hírek, pletykák. Judittól az elegáns stílust lesheted el: szoknya minden mennyiségben - miniszoknya, maxiszoknya, ceruzaszoknya, tunika, szoknya blézerrel, szoknya blúzzal, ruha övvel vagy öv nélkül. Judit is él-hal a feltűnő kiegészítőkért és a jól kombinálható táskákért, cipőkért. Blogja mellett érdemes követned YouTube csatornáját is.

Cupcake&Pearls - Mosoly és stílus: kell ennél több?

Zsuzska tavaly nyáron indította útjára virtuális naplóját. A többi bloggerrel ellentétben az ő témái nem csak a divatra szorítkoznak: a blogger gyakran oszt meg személyes hangvételű posztokat. Az őszinte sorokkal szeretné elérni, hogy a "dundi" lányok rájöjjenek, a mérlegen látható számok nem életmeghatározó adatok, és egy boldog, önbizalomtól duzzadó mosoly mindenkit levesz a lábáról. Fontosnak tartja, hogy követői elfogadják önmagukat és értékeljék a bennük rejlő pluszt. Egy külön sorozatban olvasóit is bevonja ebbe az utazásba, ezzel is személyesebbé és közvetlenebbé téve a blogot.

Forrás: cupcakeandpearls.blogspot.hu

Miért érdemes követned őt?
Zsuzska ügyesen kombinálja az időtálló klasszikus darabokat a szezonális ruhákkal. Érdemes ellesned csípőhangsúlyos és magas sarkú szettjeit, maxiszoknyás ötleteit, sőt, sminktippjeit is. A szupernőcis öltözködés mellett néha elcsíphetsz egy-egy lazább szettet is (pl. baseballsapkás-neon). Blogjából láthatod, hogy a mintás ruhák, a sortok vagy a magasan záródó felsők sem számítanak tabunak a plus size lányok világában. A blogja mellett érdemes követned az Instagram fiókját is.

A mellény nem csak a nagymamáknak való!http://www.life.hu/legytrendi/20130911-igy-viseld-a-mellenyeket-osszel-es-telen.html Táska, kabát és cipő az új szezonrahttp://www.life.hu/legytrendi/20130909-osszeillo-taska-kabat-es-cipo-az-oszi-szezonra-divat-trend.html 8 szabály cipővásárláshoz, amit tudnod kellhttp://www.life.hu/legytrendi/20130905-8-szabaly-cipovasarlashoz-amit-minden-nonek-tudnia-kell.html Kell egy kis kötöttség!http://www.life.hu/legytrendi/20130903-kotott-puloverek-kardiganok-oszre-divat-trend.html Lazától az elegánsig - őszi nadrágtrendekhttp://www.life.hu/legytrendi/20130904-nadragdivat-oszre-a-legtrendibb-fazonok.html