Olaszország Rimini pr-cikk utazás program szabadidő programajánló
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A gyönyörű olasz település Európa egyik legnépszerűbb tengerparti üdülőhelye, s bár ősszel csökken a hőmérséklet, valójában a legjobb idő arra, hogy felfedezd a város turistatömegek nélküli "igazi" arcát.

Csodálatos ékszerdoboz az adriai Riviérán

A bájos üdülőváros az olaszországi Emilia-Romagna tartományban található, a Marecchia és Ausa folyók közti partszakaszon, Budapesttől kb. 9 óra autóútra. Riminit úgy is szokták emlegetni, mint a strandok királyát, kellemes klímája és sekély partja miatt ideális nyaralóhely minden korosztály számára, de ősszel is élvezheted a napsütést, és megmártózhatsz a tenger hullámaiban. Egy kellemes séta keretében felfedezheted a történelmi belváros legszebb látnivalóit, így például a hangulatos Cavour teret a Pigna szökőkúttal, a 18. századi halpiaccal és a környező palotákkal. A Piazza Tre Martirit az óváros szívében találod Julius Caesar hadvezér szobrával, aki itt mondott beszédet, miután seregével átkelt a Rubicon folyón. Rimini legszebb épülete a Malatesta-templom, mely érdekes példája a középkori és korai reneszánsz építészetnek, míg az ókori emlékek egyik illusztris példája az Augustus császár tiszteletére emelt diadalív.

A Life.hu tippje:

Bár a Hadrianus császár által épített római amfiteátrum közel sem olyan hatalmas, mint a Colosseum, de így is lenyűgöző látványt nyújt, amit nem hagyhatsz ki városnézéskor.

A Life.hu extra tippje: Hotel Bamby Riminiben


Pillants be a színfalak mögé

Rimini galériái és múzeumai tökéletes szabadidős programot kínálnak: a Museo della Citta a "Rimini iskola" alkotásaival és a Malatesta család értékes műalkotásaival szemet gyönyörködtető látványt nyújt, a Tengeri Múzeum az adriai halászok mindennapi életébe enged betekintést, a városközpontban található Gambalunga könyvtár Olaszország harmadik legrégebbi nyilvános könyvtára. Ha rajongsz az olasz filmekért, kötelező program a Fellini Múzeum, ahol megismerkedhetsz a zseniális olasz rendező munkásságával. Ha szeretnéd mélyebbre ásni magad a filmtörténet meghatározó alakjának életébe, tegyél egy sétát Borgo San Giulianóba, ahol közelebbről is megcsodálhatod azokat a színesre festett házacskákat, amik feltűntek Fellini filmjeiben. A város főbb építészeti látnivalói közé tartozik a közel 2000 éves Tiberius híd és a Malatesták ősi vára, ahol izgalmas kiállításokat szerveznek.

Thinkstock
Thinkstock

A Tiberius híd

Tudtad?
"Fellinianno 2013" címmel emlékév van a híres filmrendező, Federico Fellini halálának 20. évfordulója alkalmából, a számos kulturális program közül szeptember végéig válogathatsz. Bővebb infó: http://www.riminiturismo.it/505/0/Visitatori.html


A Life.hu tippje:

A Riminitől 20 km-re fekvő San Marinóban igazi középkori hangulatba csöppenhetsz, és számos gyönyörű látnivalóra bukkanhatsz.

"La dolce vita" egy hamisítatlan olasz kapucsínóval

Európa leghíresebb üdülőhelye a magával ragadó éjszakai élet miatt is vonzza a turistákat, a parti sétányon és a városközpontban fantasztikus bulik vannak, ahol híres DJ-k pörgetik a lemezeket. A szállodáktól pár perces sétával eljuthatsz a hangulatos borozókba és tengerparti tavernákba, ám az esték már hűvösebbek, így szükséged lesz melegebb öltözetre, amikor kiülsz vacsorázni egy kellemes teraszra. Ilyenkor előkerülnek a szezonális ételek, mint például a fehér szarvasgomba és a gesztenye, amelyek rendkívül értékes és sokoldalú összetevői a helyi gasztronómiának. Sok helyi családnak van saját szőlőbirtoka, így nem meglepő, hogy az őszi hónapok a bor ünnepléséről is szólnak Riminiben.

A Life.hu tippje:

Montefiore Conca a legjobb hely arra, ha megkóstolnád mindazt, amit a gesztenye nyújtani tud. A Riminitől 25 km-re lévő városban októberben tartják az éves gesztenyefesztivált (Sagra delle Castagne), ahol minden elképzelhető formában találkozhatsz ezzel az őszi finomsággal.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.