frizura táncosnő haj elegáns smink balerina szépség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Öltözékünk, sminkünk és frizuránk mindig is fontos kifejezőeszközünk volt, és ha lehet, ez napjainkban még inkább felerősödött. A balerinákhoz a kecsességet, légiességet társítjuk, ahogy súlytalanul és elegánsan röpködnek a színpadon, és az előadás végéig tökéletes formában maradnak. A Life.hu most segít, hogy te is olyan törékeny és elegáns légy, mint egy balerina.

A balerinák sminkje az előadás végéig tart

A szupertartós alapozók és a vízálló festékek alapvető kellékei egy balerinának, de mi most nem erre szeretnénk buzdítani titeket. A szemük sminkje, a kihúzás módja igazi ínyencség. Persze a makulátlan, tiszta és hamvas bőrre törekszünk, de a legfontosabb egy zselés tus, amiről már annyiszor meséltünk nektek. A MAC, a Maybelline és a Bobbi Brown termékek a legjobbak, tartósság és pigmentáltság szempontjából. A sminket szemhéjbázissal kezdjük és elefántcsontszínű vagy világosszürke festékkel az egész mozgó szemhéjat befestjük. Bátran húzunk egy, a szokásostól vastagabb tusvonalat, mely enyhe ívű farkincával végződik. Ha könnyebb, akkor az ívet indítsd az alsó szemhéjról. A mélyítővonalban képezz árnyékot egy semleges, szürkésbarna színű szemfestékkel, egészen a belső szemzugig. Ugyanezzel a színnel satírozz az alsó szemhéjon is. A szempillák erőteljesen festettek! A kétágú tusvonal is gyakori, a módszer ugyanaz, csak az alsó pillák alól is indíts egy tusvonalat, de ne kösd össze a felső ívvel. A köztük lévő világos rés nagyítja a szemedet.

Forrás: www.style.com; AFP
Forrás: www.style.com; AFP

Az arcpír színe lehet bronzos, rózsás vagy épp narancsos, de mindenképp legyen csillogó - a balerinák arccsontjára általában kerül "highlight", hogy a színpad fényeiben megcsillanhasson. A smink koronája a natúr, hússzínű vagy púderrózsaszín szájfény, illetve matt rúzs.

A balerinakontynál is érvényesül a haj csillogása

A balerináknak nagyon fontos, hogy hosszú hajuk ne zavarja őket a táncban, ezért szorosan hátratűzve hordják az előadás alatt, valamint csatokkal, lakkal fixálják a kontyot. Számukra ez nem "divatolás", hanem a munkájuk része, így szabadidejükben inkább kiengedik a hajukat. Fontos szempont, hogy a mindennapos feltűzés roncsolhatja a hajszálakat, valamint az állandó hátrafelé fésülés egy idő után fájdalmas lehet a fejbőrnek. A balerinakontyot persze nemcsak kócos napokon javasoljuk, frissen mosott hajból még szebb a végeredmény, hiszen ilyenkor is érvényesül a haj csillogása. A nyári hőségben kifejezetten jól jön, mutatós és egyszerű megoldás. Ha arcodat, sminkedet szeretnéd hangsúlyozni, vagy csak egyszerűen a ruhádra terelni a tekinteteket, viszont a lófarkat már unod, akkor is jó döntés a fánk-konty. A szoros típusnál a választék oldalt vagy középen van, a modern stílus az egész hajat hátrasimítja. A konty lehet egészen a fejtetőn, vagy a tarkó közelében, utóbbi elegánsabb viselet.

Forrás: AFP; www.style.com
Forrás: AFP; www.style.com

A balerinakonty elkészítése

A legegyszerűbb, ha lófarokba kötöd a hajadat, majd az egészet fokozatosan csavarva köré tekered. Erős szálú hajat több ponton tűzz meg, természetesen hullámcsattal, nehogy a végén szétugorjon a kontyod. Másik variáció, ha hajfánkot készítesz, ahogy azt a Life.hu sztárszerzője, Takács Nóra egy videóban meg is mutatta. A videóban is látható egy kerek, középen lyukas, szivacsszerű anyagból készült kellék, a hajfánk. A hajfánkon található lyukon húzd át a hajadat, majd 1-2 csattal rögzítsd a szivacsot a copfod tövénél. Az egész hajtömegedet fésüld körben a hajfánkra, és ezt is rögzítsd egy, a hajad színével megegyező színű hajgumival. A kilógó hajtincseket tekerd körbe, ha úgy tetszik, látszódjanak, ha csak a fánkot szeretnéd, akkor a hajtömeget a konty alatt tűzd el.

http://videa.hu/player?v=cKnoEviQS6jNEYCu


Királylányos, mégis bohókás: fonatok is díszíthetik a balerinakontyot

A fonatok feldobják ezt az amúgy is különleges hajviseletet. A copfodat is befonhatod, így a fent említett első megoldásként ugyanúgy tekerd a hajgumi köré a hajad, és rögzítsd néhány helyen. Igazi királylányos, mégis bohókás viselet! Ha hajfánkot használsz, akkor a már rögzített copfból fonj pár vékony tincset, úgy terítsd szét a hajadat a fánkon, hogy látszódjanak a kis fonatok, jöhet a hajgumi, végül a kilógó tincsek feltekerése.

Forrás: AFP; Instagram
Forrás: AFP; Instagram

Ha a kézügyességed engedi, netán anyu, barátnő "kéznél van", a tarkótól a fejtető irányába készíts fonatot, egy vékony hajgumival fogd össze és a többi hajat hozzáfésülve készítsd el a copfot, majd a kontyot. A fonatokat persze onnan indítsd, ahonnan tetszik.

Forrás: Instagram
Forrás: Instagram

Romantikus balerinakonty egy perc alatthttp://www.life.hu/hogyanlegyekjono/20130813-hogyan-legyek-jo-no-konnyed-balerina-konty-egy-perc-alatt.htmlAz összes vörös hajú lány férfifaló boszorkány?http://www.life.hu/szepulj/haj/20130816-a-voros-haju-emberekhez-kapcsolodo-babonak.htmlSztárok, akiket kár irigyelni a mesés hajzuhatagérthttp://www.life.hu/szepulj/haj/20130815-hajhosszabbitas-a-sztarok-dus-sorenye-sokszor-nem-a-termeszet-muve.html5 csodás hajkorona a filmvászonrólhttp://www.life.hu/szepulj/haj/20130829-5-csodas-haj-a-filmvaszonrol.html"Mostkeltemfel" copffal te leszel a legszexibbhttp://www.life.hu/szepulj/haj/20130808-laza-kontyok-copfok-fonott-hajak-es-szines-hajbavalok-a-nyar.html4 finomság a konyhából, amitől szőke leszelhttp://www.life.hu/szepulj/haj/20130708-termeszetes-szokito-technikak.htmlNégy S.O.S. frizura zsíros hajrahttp://www.life.hu/szepulj/haj/20130701-4-sos-frizuratippet-amivel-ugyesen-leplezheted-a-nem-tul-friss.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.