Bár a reggeli fontosságát nem győzik hangoztatni a szakértők, egy korábbi kutatás szerint 35 és 54 év közötti a férfiak 18 százaléka kihagyja a nap első étkezését. A nőknél ugyanez az arány 13 százalék. Ez azonban egyáltalán nem tesz jót a szervezetnek - íme a négy legfőbb indok, hogy miért nem.

Cukorbetegség

A reggeli kihagyása növelheti a cukorbetegség kialakulásának kockázatát. Sőt: kiderült, hogy a néhány alkalommal reggelizőknél nagyobb a 2-es típusú diabétesz veszélye, mint a mindennap reggelizőknél. Kiemelten fontos tehát, hogy a reggeli étkezés a napi rutin része legyen.

Forrás: Thinkstock

Szívbetegség

A rendszeres reggelizés alacsonyabb szívbetegség-kockázattal járt a 45 és 82 év közötti férfiak körében a Circulation című szaklapban megjelent tanulmány alapján. Az értekezés szerint a reggeli kihagyása összefügg a magas vérnyomással, az inzulin-rezisztenciával és az emelkedett vércukorszinttel.

Memória

Az Amerikai Dietetikusok Társaságának szakfolyóirata összefüggést talált a nap első étkezése és a tanulás között: a reggeli fogyasztása egyértelműen kapcsolatban van a jobb memóriával és a kedvezőbb vizsgaeredményekkel. A következtetés: reggelizni szó szerint okos döntés!

Fogyás

Azok a fogyókúrázók, akiknek a reggeli volt a legkiadósabb étkezésük, átlagosan 8 kilogrammot adtak le három hónap alatt egy korábbi kísérlet során. A kutatás többi résztvevője ugyanannyi kalóriát vett magához naponta, ám azok többségét az ebéd alkalmával. Az Obesity szaklapban közzétett eredmények alapján utóbbiak összesen csak 3,3 kilogrammot fogytak.

Forrás: [origo]Kövesd az Ez zsír!-t a Facebookon is!


Sikertörténetek, szakértői segítségnyújtás, egészséges életmód, fogyókúra és átalakulás. Egy nagyszerű program, ami segít neked, hogy elérd a céljaidat!


IRÁNY A FACEBOOK ÉS AZ EZ ZSÍR! OLDAL!Vége a köhögésnek: így hat a lándzsás útifűhttp://www.life.hu/ez-zsir/eljegeszsegesen/20130912-gyogynoveny-es-egeszseges-eletmod-vege-a-kohogesnek-igy-hat-a.html Fogyj almával! Íme 3 gyors almás recepthttp://www.life.hu/ez-zsir/eljegeszsegesen/20130912-fogyj-almaval-ime-3-gyors-almas-recept-roston-sult-csirkemell.html Kezdd a napot zöldséges omlettel!http://www.life.hu/ez-zsir/eljegeszsegesen/20130910-stohr-greta-blogja-zoldseges-omlett-tojasmentesen.html Hársfavirág: a kora őszi nátha legjobb ellenszerehttp://www.life.hu/ez-zsir/eljegeszsegesen/20130903-harsfavirag-a-kora-oszi-natha-legjobb-ellenszere.html Isteni körtés receptekhttp://www.life.hu/ez-zsir/eljegeszsegesen/20130905-recept-kortevel-korteflambe-kortes-sutemeny-kortes-ital.html