veszély vizsgálat ruha gyermek fulladás Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság vizsgálata során kiderült, veszélyes gyermekruhák kerültek forgalomba. A Life.hu utánajárt, melyik darab és miért lehet kockázatos.

Ismét lecsapott a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság - a veszélyes mesekönyvek után ezúttal a gyerekruhákat vették górcső alá. Riasztó adat, hogy 32 vizsgált minta közül 31-ről derült ki, hogy az azokról leváló díszítések fulladást is okozhatnak a csecsemőknél és a kisgyermekeknél.

Forrás: Thinkstock
Forrás: Thinkstock

Illusztráció

"Évről-évre a legtöbb veszélyes termék a ruhák közül kerül ki. Sajnos a gyártók nem mindig veszik figyelembe a szabályokat és nem az előírásoknak megfelelően alakítják ki a termékeket" - magyarázta Fülöp Zsuzsanna, az NFH szóvivője, aki maga is megdöbbent, hogy a vizsgált termékek majdhogynem 100%-ban kifogásolhatóak voltak. "Általában a nyakrészen, derékrészen elhelyezett flittereket, gyöngyöket, egyéb díszítéseket és az összehúzó-zsinórokat, végzárókat helyezik el hibásan a gyártók. Az apró díszítőelemek könnyen leválhatnak, a gyermekek ezt belélegezhetik, és ezért fokozottan balesetveszélyt jelentenek" - hívta fel a figyelmet a veszélyekre a szóvivő.

Ezt tedd, ha már kialakult a rosszkutya-szindróma!http://www.life.hu/anyaskodj/20130904-neveletlen-kutyak-az-orokbefogadott-elrontott-ebek-viselkedesi-szokasai-megvaltoztathatok.htmlÍgy spórolj jó előre a fűtéssel egy ősi módszerrel!http://www.life.hu/anyaskodj/20130917-sporolas-a-futessel-nagyon-hatekony-megoldas-a-cserepkalyha.htmlIkrek születtek három év korkülönbséggelhttp://www.life.hu/anyaskodj/20130916-ikrek-szulettek-harom-ev-korkulonbseggel-hererakos-volt-az-edesapa.htmlTitkolja várandósságát Aniston?http://www.life.hu/anyaskodj/20130921-jennifer-aniston-a-jobaratok-szinesznoje-cafolja-hogy-terhes.htmlVárandós barátnőjét osztotta Simon Cowelhttp://www.life.hu/anyaskodj/20130921-simon-cowel-az-xfactor-mentora-varandos-felesegevel-veszekedett.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.