A frissen vasalt ruha illata általában elég kárpótlást szokott nyújtani a háziasszonyoknak, de van néhány praktika, mellyel még illatosabbak lehetnek a kedvenc ruháid, ágyneműid.

Az öblítő nem elég?

A ruhák elsődleges illatáért a mosópor és az öblítő illatanyagai felelősek. Ezeket egy idő után megszokja az orrunk, úgyhogy érdemes rendszeres időközönként változtatni legalább az öblítőn. Száradás közben azonban, használjunk bármilyen terméket is, elvész egy jó adag az illatból, pláne akkor, ha a vasalnivalós kupacban még egy hétig parkolnak a ruhadarabok. Mikor aztán elérkezik a simítás ideje, gyakran szinte semleges illatúak a ruhák. A jó hír az, hogy ezen könnyen segíthetsz néhány praktika segítségével.

Illatosíts vasalás közben!

A legegyszerűbben akkor vasalhatsz hatékonyan és illatosan, ha egy kiürült szórófejes flakont kimosol, beletöltesz vizet, és cseppentesz bele pár csepp illóolajat. A nehezebben vasalható ruhákat spricceld le vele, hagyd egy kicsit állni, majd így vasald át - nagyon hatásos módszer olyan nagyobb, gyűrődésre hajlamos darabok esetén is, mint az ágyneműhuzat vagy a lepedő. Ha nem kedveled az illóolajokat, akkor akár a kedvenc parfümödből is tehetsz egy cseppet a vízbe, de vigyázz, mert néhány közülük foltot hagyhat a ruhákon.

Forrás: Thinkstock

Illóolajat a vasalótartályba!

Ha nem szeretnél flakonnal bíbelődni, akkor egy jó gőzölős vasaló is megoldhatja a problémát. Töltsd fel a tartályát vízzel, és adj hozzá öt-hat csepp illóolajat. Így miközben a kiáramló gőz segít elsimítani a ráncokat, illatot is ad a szálak közé. Ezt a trükköt azonban csak olyan vasalóknál érdemes kipróbálni, melyek egyenletes, biztos gőzleadásúak, és nem csak fröcskölnek - ha a ruha anyagát nem vízként, hanem gőzként éri az illat, biztosan nem hagy foltot. Ugyanezt a módszert sajnos a kedvenc öblítőddel már nem alkalmazhatod, tehát nem érdemes öblítős vizet tenni a vasalóba - válassz inkább kedvenc illóolajaid közül.

Hogy élmény legyen a vasalás

Tegye fel a kezét az, aki szeret vasalni! Tízből talán egy nő integetne lelkesen erre a felszólításra, és nem véletlenül. A nagy kupac ágynemű és ruha beláthatatlannak tűnő feladat elé állítja az amúgy is fáradt háziasszonyokat, akiknek akadna épp jobb dolguk is annál, mint a vasalódeszka felett görnyedezzenek, és sokadjára simítsák el a makacs ráncokat. A rádió vagy a zenelejátszó nagyon sokat segíthet a kellemetlen élményen, hiszen némi jó zene vagy egy hangoskönyv eltereli a figyelmet, szórakoztat, vagy épp jókedvre derít. A kihangosítható telefon is nagy segítségedre lehet, ha már ezer éve nem beszéltél a barátnőddel - vasalás közben kiválóan elcseveghettek, így az időt sem érzed elfecséreltnek.

Így lesznek vakítóan fehérek és illatosak a ruhák fehérítő nélkül!http://www.life.hu/hazitunder/konyhatunder/20110805-igy-lesznek-vakitoan-feherek-es-illatosak-a-ruhak-feherito-nelkul.html Halle Berry lábai között is parfümillat vanhttp://www.life.hu/szepulj/szepseghirek/20130408-szokatlan-szepsegpratkikak-sztaroktol-vorosboros-furdo-drakulaterapia-kigyomeregszerum-baranyemberio-sejtekbol-keszult.html Pupillatágítással váltak vonzóbbá a középkori nőkhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20121116-a-szemedben-a-szemelyiseged-babonak-a-szem-korul.html Őszi dekor: mutatós illatgyertya saját kezűleghttp://www.life.hu/hazitunder/lakas/20121018-mutatos-illatgyertya-keszitese-sajat-kezuleg-oszi-napokra.html Milyen illata van a pirosnak? A szineztéziások érzikhttp://www.life.hu/gyogyulj/nyugatiorvoslas/20100926-milyen-illata-van-a-pirosnak-a-szinezteziasok-erzik.html