Keddtől nem szállít iskolai büféknek a Coca Cola magyarországi hálózata magas cukortartalmú üdítőt.


A cég csak teljesíteni akar egy csaknem egy évvel ezelőtt életbe lépett népegészségügyi előírást - írja a Napi.hu. E szerint a szeszes ital és dohányárú mellett a magas cukor és só tartalmú termékeket, így elsősorban csokikat, chipseket és üdítők egy részét sem lehet(ne) forgalmazni az iskolákban.

Fotó: Hajdú D. András - Origo

Bár az előírás nem a gyártóra, hanem alapvetően a forgalmazókra, vagyis a büfésekre vonatkozik, keddtől nem szállít iskolai büféknek cukros üdítőket a vállalat. Azt nem tudni, hogy az édességgyártók is hasonló lépést tesznek-e.

Megvan, mikor keresztelik a kis Györgyöthttp://www.life.hu/anyaskodj/20130930-katalin-es-vilmos-gyermeket-a-legifjabb-brit-tronorokost-gyorgyot-oktober.html Ne hagyd! Az állatkínzás hétköznapi módjaihttp://www.life.hu/anyaskodj/20130912-az-allatkinzas-hetkoznapi-modjai.html Babázni szeretne Molnár Anikóhttp://www.life.hu/anyaskodj/20130930-molnar-aniko-egykori-villalako-a-csaladalapitason-gondolkodik-szerelmevel-norbival.html Gondok a szobatisztasággal - Mi a megoldás?http://www.life.hu/anyaskodj/20130924-gondok-a-szobatisztasaggal-a-delutani-bepisilas-legjobb-ellenszerei.html Lindsay Lohanre plasztikázta magát a féltestvérehttp://www.life.hu/anyaskodj/20130926-tobb-milliot-koltott-plasztikai-mutetre-ashley-horn-hogy-feltestverere-lindsay.html