Takács Nórát, a Hogyan legyek jó nő? sorozatunk arcát rengetegen keresik fel, hogy a tanácsát kérjék egy-egy szépségápolási kérdésben. Nóra a múlt héten megosztotta velünk, melyek a legfontosabb ecsetek sminkeléshez, ezen a héten pedig elárulja, hogyan marad egész nap illatos a bőrünk.

Takács Nóra, a Hogyan legyek jó nő? sorozatunk  arca rengeteg levelet kap szépségápolással kapcsolatos kérdésekben. A leggyakoribb kérdésekre adott válaszait hétről hétre olvashatod itt, a Life.hu oldalain.
Csatlakozz Nórához az iWiW-en és a Facebookon!


"Szia Nóra!

Nekem csak egy gyors kérdésem lenne: hogyan lehet tartósan illatos a bőröm? Az egyik kolleganőmnek olyan jó parfümillata van egész nap, pedig nem fúj magára sokat. Azt mondja, csak az egyik csuklójára fúj belőle, majd összedörgöli a kezeit, átsimítja az egész alkarját és kész. Kipróbáltam az én parfümömmel is ezt a technikát, de fél órán belül már semmit sem éreztem. Elrontottam valamit, vagy egyszerűen a parfümöm nem olyan erős, mint az övé?

Köszönöm, ha válaszolsz a kérdésemre.

Judit"

Forrás: Thinkstock

Kedves Judit!

Nyilván sok múlik azon, hogy milyen parfümöt viselünk. Én a nagy illatszerelmemet 19 éves koromban találtam meg. Azért tudom ilyen pontosan, mert akkor költöztem Budapestre. Annyi pénzem volt, amit anyuék adtak zsebpénznek, szóval teljesen átlagos kollegista életet éltem, amibe nem fért bele egy drága parfüm. Viszont szagolgatni szerettem, szóval sokat jártam elegáns drogériákba. Itt bukkantam rá Az Illatra. Már akkor éreztem, hogy nem kifejezetten fiatal lánynak való illat, de hát az ember nem parancsolhat az orrának. Az tetszik, ami tetszik, ebben nem lehet csalni. Mivel megvenni még véletlenül sem tudtam magamnak, így fél évig csak nézegettem, és gyűjtögettem, mire eljött az én időm. Azóta csak ezt a parfümöt használom, ami szuper, mert már illatról azonosítható vagyok minden ismerősöm, barátom számára. Nos, ennyi bevezető után jöjjön akkor a válaszom is végre. :)

Nagyon sok múlik a parfüm minőségén természetesen. Az enyémnek olyan tartós az illata, hogy még másnak is jut belőle. Egyszer írta egy lány, hogy még másnap is érezte a ruháján a parfümömet, pedig csak egy kép erejéig álltunk össze még tavaly nyáron az egyik dedikálásom alkalmával. Mielőtt azt hinnéd, hogy szétparfümözöm magamat, azért van ilyen erős illathatásom másokra, a védelmemben mondom, hogy erről szó sincs. Én egyetlenegyet pumpálok csupán magamra, kissé hasonló módon, mint a kolléganőd, viszont nem dörgölöm össze. Sokáig tartott, míg leszoktam róla, mert úgy kívánkozik ez a mozdulat, de nem szabad, mert ilyenkor módosulnak, "összetörnek" az illatmolekulák. Tehát úgy csinálom, hogy egyet pumpálok a bal csuklóm belső részére, majd a jobb csuklómat rányomom a parfümpermetre (nincs dörzsölés!), aztán a két illatos csuklómat rányomom az állam két oldalára és kész. Ez az én módszerem, de sok minden mást is láttam/hallottam már. Például az is szuper, ha az ember a levegőbe pumpál egyet-kettőt, majd átsétál a permeten. Van, aki arra esküszik, hogy a hajára fújja, mert így minden alkalommal, mikor megrázza azt, csodás illat lengi körül. Volt olyan modell barátnőm, aki azt tartotta, parfümöt csakis a mellek közé érdemes fújni, akkor, amikor már melltartóban vagyunk, mert így a bőr és a fehérnemű egyként veszik fel az illatot és árasztják egész nap. Persze ezeket a trükköket inkább csak az olyan parfümökkel tudjuk bevetni, amiknek tartós az illatuk.

Illékonyabb társaikat már több helyre szabad fújni: nyakra, csuklóra, könyök- és térdhajlatba, sőt, akár bokára is. Nem árt tudni azonban, hogy ha száraz a bőrünk, akkor az illat is hamarabb eltűnik, tehát érdemes mindig alaposan hidratálni. Ha mindezt úgy tesszük, hogy kedvenc parfümünk testápolóját használjuk, akkor az illat intenzívebb és tartósabb lesz. Viszont ez néha elég drága mulatság, szóval spórolj egy kicsit: ha vazelint kensz a csuklódra (a legjobb, hiszen olcsó, nagyszerű hidratáló és teljesen illatmentes), és ezt fújod át a parfümöddel, akkor garantáltan hosszú órákig illatozol majd. Azért csak mértékkel! Nincs annál közönségesebb, mint amikor valaki fullasztóan sok parfümöt locsol magára. Ha egy karnyújtásnyira tőled is már lehet érezni a parfümödet, akkor túlzásba estél.

Kedves Judit, remélem, tudtam neked segíteni. Kívánom, hogy holnaptól te vezesd orránál fogva az összes kollegádat! :)

Egyébként ha többet szeretnél megtudni az illat történelméről, akkor ajánlom figyelmedbe egy régebbi cikkemet: A történelem illata - az illat történelme

Szeretettel:
Nóra

A legfontosabb ecsetek sminkeléshezhttp://www.life.hu/hogyanlegyekjono/20130923-takacs-nora-szakertoi-level-a-legfontosabb-ecsetek-sminkeleshez.html Így leszel igazán vonzó: Top 10 szépségtipphttp://www.life.hu/hogyanlegyekjono/20130916-takacs-nora-szakertoi-level-top-10-szepsegtipp.html 8 tuti tipp, mi mindenre jó a kókuszolajhttp://www.life.hu/hogyanlegyekjono/20130910-takacs-nora-szakertoi-level-a-kokuszolaj-sokretu-felhasznalasa.html Csak finoman! Üde smink gimis lányoknakhttp://www.life.hu/hogyanlegyekjono/20130827-takacs-nora-szakertoi-level-smink-gimis-lanyoknak.html 6 természetes csodaszer pattanásos bőrrehttp://www.life.hu/hogyanlegyekjono/20130816-takacs-nora-szakertoi-level-termeszetes-modszerek-pattanasos-bor-kezelesere.html Fénytelen szénakazalból csillogó hajkoronahttp://www.life.hu/hogyanlegyekjono/20130813-takacs-nora-szakertoi-level-igy-lesz-erotlen-fenytelen-hajbol-ujra.html Így csábíthatnak a rövid szempillás lányokhttp://www.life.hu/hogyanlegyekjono/20130806-takacs-nora-szakertoi-level-a-hosszu-dus-szempillak-titka.html Reggel megeszem, délután az arcomra kenemhttp://www.life.hu/hogyanlegyekjono/20130730-takacs-nora-szakertoi-level-gyumolcsok-melyektol-gyonyoru-lesz-az-arcborod.html Üde arc, ragyogó szemek minden reggelhttp://www.life.hu/hogyanlegyekjono/20130722-takacs-nora-szakertoi-level-a-reggeli-ude-arc-titka.html 8 szuper ajándékötlet, ha nincs sok pénzedhttp://www.life.hu/hogyanlegyekjono/20130715-takacs-nora-szakertoi-level-sajat-kezzel-keszitett-ajandekok.html