Ősszel sem árt kimozdulni a szabadba. Ne hagyd, hogy a hűvösebb idő eltántorítson - öltözz fel jó melegen, és sportolj egy kicsit a tiszta levegőn. A héten Nagy Amarilla aerobikoktató segítségével megmutatjuk, hogyan edzheted formásra a farizmodat és karcsúra a combizmaidat - eszközök nélkül.


1. Melegíts be!

Korábban már megmutattuk, hogyan mozgasd át magad edzés előtt. Készítsd fel a törzsizmokat, a karokat és a combokat az edzésre, majd nyújtsd meg a láb izmait is. Az is tökéletes, ha kocogsz egy kicsit, sőt, a következő combizomgyakorlatokat egy hosszabb futás után is beiktathatod. Így nemcsak a tüdőded és az érrendszeredet edzed, de a főbb izmokat is karbantartod.

2. Végezz egyszerű kitöréseket!

Állj zárt állásba, a karok legyenek a csípőn. Jobb lábbal lépj előre egy nagyot, de figyelj arra, hogy a jobb térd ne menjen a jobb boka elé. A hátul lévő bal láb és az elöl lévő jobb is zárjon be derékszöget a talajjal. Végezz lábanként 30 kitörést!

Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu

Miért jó?
A gyakorlat szépen formálja és erősíti a combfeszítő és a combhajlító izmokat, és edzi a farizmokat is.

3. Kitörés kicsit másképp

Ha unod a sima kitöréseket, variáld őket egy kis törzsizomgyakorlattal. A karok legyenek a tarkón, lépj ki jobb lábbal, fordulj el jobbra a felsőtesteddel, majd nyújtsd ki a karodat. Fordulj vissza, és ismételd meg a túloldalra.

Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu

Miért jó?
A törzsforgatás erősíti a gerinc melletti mély hátizmokat, maga a gyakorlat pedig remekül fejleszti a koordinációs képességeket.

4. Formáld a farizmokat!

Keress egy vastag farönköt, vagy egy olyan szegélyt, amilyet Amarilla is talált a vízparton. Lépj előre egy kicsit a bal lábaddal, majd told hátra és tedd fel a szegélyre vagy a vastag fára a hátul lévő jobb lábadat. Hajlítsd a bal lábadat annyira, hogy az derékszöget zárjon be a talajjal. Közben a karokkal mellső középtartásba nyújtózkodj előre, és ügyelj arra, hogy a popsidat billentsd be magad alá. Végezd el lábanként 30-szor a gyakorlatot.

Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu

Miért jó?
A gyakorlat szépen edzi a comb elülső,-hátulsó izmait és a farizmokat, emellett javítja a tartást is.

 


5. Dolgozzanak a mellizmok is!

Variáld az előző gyakorlatot tárogatással. Minden ugyanaz, mint korábban, de felturbózhatod a mozgást karközelítésekkel és távolításokkal. Ha van kedved, így is végezd el lábanként 30-szor a gyakorlatot.

Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu

Miért jó?
Ha súlyzó nélkül, saját testsúllyal végzel mellizomgyakorlatokat, akkor nem kell attól tartanod, hogy "lemegy a melled", ellenben feszesek, formásak lesznek az izmaid, és a karokat is formálod.

6. Ücsörögj egy kicsit a formás combokért!

Végül egy nagyon egyszerű, de annál hatásosabb gyakorlat következik. Keress egy kényelmes, vastag fatörzset vagy egy falfelületet, dőlj neki háttal, méghozzá úgy, hogy a combok derékszöget zárjanak be a talajjal. Ha megvan a helyes testtartás, nincs más dolgod, csak ücsörgni, ameddig bírják az izmaid. Kezdd mondjuk fél perccel!

Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu

Miért jó?
A gyakorlatban dolgoznak a combizmok, formálódnak a farizmok - kell ennél több?

+ 7. Nyújtás

Ne feledkezz meg a nyújtásról sem! Az edzés végén szánj erre legalább 10 percet. Hidd el, a tested meghálálja majd, és ne feledd, a rugalmas test sokkal könnyebben terhelhető, mint a merev izomzat. A comb és farizom nyújtását itt és itt mutattuk be korábban. Ne hagyd ki az edzéstervedből!

Fotó: Hámori Zsófia/Life.huKövesd Nagy Amarillát a Facebookon! Ha kérdésed van mozgásról, táplálkozásról, fogyókúrákról, kérdezz tőle a szakértői oldalán!  Amarilla megmutatta már kedvenc gyakorlatait is, ezeket itt találod.
Tudtad? Amarilla az Ez zsír! oldalain minden héten elmondja a legérdekesebb témákkal kapcsolatos véleményét.Forrás: [origo]Kövesd az Ez zsír!-t a Facebookon is!


Sikertörténetek, szakértői segítségnyújtás, egészséges életmód, fogyókúra és átalakulás. Egy nagyszerű program, ami segít neked, hogy elérd a céljaidat!


IRÁNY A FACEBOOK ÉS AZ EZ ZSÍR! OLDAL!Edzés otthon - Íme a legjobb gyakorlatokhttp://www.life.hu/ez-zsir/mozgas/20130830-edzes-farizom-karizom-hasizom-hatizom-mellizom-nagy-amarilla-segitsegevel.html Tüntesd el a háthurkát! Így csináldhttp://www.life.hu/ez-zsir/mozgas/20130816-hatizom-erosites-nagya-amarilla-aerobikoktato-segitsegevel.html Formás combok hetek alatt - Így csináld!http://www.life.hu/ez-zsir/mozgas/20130719-szuper-gyakorlatok-melyektol-karcsu-es-formas-lesz-a-comb-nagy.html Darázsderékra vágysz? Íme a legjobb gyakorlatokhttp://www.life.hu/ez-zsir/mozgas/20130704-karcsu-derekra-hasznos-gyakorlatok-nagy-amarilla-aerobikedzo-segitsegevel.html Izmos, szálkás karok? Nem lehetetlen!http://www.life.hu/ez-zsir/mozgas/20130619-otthon-is-vegezheto-karizom-gyakorlatok-es-nyujtas-nagy-amarilla-aerobikedzo.html Szuper gyakorlatok a feszes, kerek popsiérthttp://www.life.hu/ez-zsir/mozgas/20130605-szuper-gyakorlatok-a-feszes-kerek-popsiert-nagy-amarilla-fitneszedzo-segitsegevel.html