Lubics Szilvia több mint egy napon keresztül futott egyfolytában. A verseny alatt férje tartotta a lelket a sportolóban - tudta meg a Life.hu.

Emberfeletti teljesítmény - Lubics Szilvia 2011 után idén újra megnyerte az Athéntól Spártáig tartó maratoni futóversenyt. A 246 kilométeres távot 28 óra alatt futotta le és egyszer sem állt meg pihenni.

Forrás: facebook/Lubics Szlvia
Szilvi az első helyezettnek járó díjjal a kezében

"Egybe futjuk le az egész távot, csak annyi kikötés van, hogy 36 órán belül be kell érni a célba" - magyarázta Szilvi, aki szerint nemcsak a testi, hanem a pszichés felkészülésnek is fontos szerepe van. "A verseny előtti időszak komoly edzésmunkát igényel. A Spartathlont csak úgy lehet megcsinálni, ha minden porcikám a topon van. Az étkezésemre nem kell különösebben odafigyelnem. Vegetáriánus vagyok, így eleve egészségesen étkezem. Nemcsak fizikailag készülök, hanem fejben is össze kell raknom magam. Végiggondolom a táv szakaszait, a kritikus pontokat, mit látok majd, hogy érzem vajon ott magam" - mesélte Szilvi, akinek a verseny alatt férje adja a legnagyobb erőt.

"A férjem előre megy és a kontrollpontoknál vár, odaadja a frissítőmet és biztat. Az első lefutott 82 kilométer után, 10-16 kilométerenként látom őt, ez hatalmas erőt ad"
- mosolyog Szilvi, aki három fiúgyermeket nevel. A srácok nagyon büszkék édesanyjukra, aki próbálja az edzéseket úgy időzíteni, hogy gyermekeinek ne kelljen őt nélkülözniük.

Forrás: facebook/Lubics Szlvia
Szilvi verseny közben

A verseny után Szilvi családi körben pihente ki magát és pár napot kibírt futás nélkül. Amikor nem versenyekre készül, akkor a saját örömére fut. A sport a szenvedélye és az már csak hab a tortán, hogy a hobbijával sorra éri el az eredményeket. Gratulálunk neki és a továbbiakban is sok sikert kívánunk!

A Spartathlont egy ókori történet emlékére rendezik. Hérodotosz írása szerint a Pheidippidész nevű futár Athénból Spártába futott i. e. 490-ben, hogy segítséget kérjen a perzsák elleni háborúhoz. A 246 kilométeres versenyt 1983 óta szeptember utolsó hétvégéjén tartják.


Szépülj szaunában!http://www.life.hu/ez-zsir/eljegeszsegesen/20131007-a-szaunazas-pozitiv-elettani-hatasai-szaunaillemtan.html Erősítsd fokhagymával az immunrendszered!http://www.life.hu/ez-zsir/eljegeszsegesen/20131002-erositsd-az-immunrendszered-fokhagymaval.html Egészséges diós finomságok őszi napokrahttp://www.life.hu/ez-zsir/eljegeszsegesen/20131004-buday-peter-dios-receptjei-dios-sajtkrem-tejben-zabpehely-dioval-mazsolaval.html Készíts mennyei karalábélevest!http://www.life.hu/ez-zsir/eljegeszsegesen/20131003-stohr-greta-greta-konyhaja-kremes-karalabeleves.html Így formáld a combot, popsit!http://www.life.hu/ez-zsir/mozgas/20131004-edzes-es-sport-szabadteri-combizom-gyakorlatok-nagy-amarilla-aerobikoktato-segitsegevel.html