Nagyobb mellekhez több orgazmus jár?

mell a nap cikke mellnagyobbítás szexuális vágy plasztikai sebészet orgazmus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy kutatás eredménye szerint az emlőimplantátumot, ezzel nagyobb melleket kapott nők nemi élete igencsak megváltozik a szépészeti beavatkozás után: hamarabb kapnak kedved a szexhez és sokkal többször élnek át orgazmust, mint a műtét előtt.

A kutatás szerint a nők a szexuális fellángolás és a kielégülés jelentős javulását tapasztalták a plasztikai beavatkozást követően. Az is kiderült ugyanakkor, hogy azoknak a nőknek, akiknek a mellimplantátum beültetése után csíkok jelentek meg a bőrén, semmivel sem javult a nemi élete.

"Úgy vélem, a női mell fontos része a női testnek abban a tekintetben, hogyan érzi magát a nő a nyilvánosság előtt, hogyan állnak rajta a ruhái, és mennyire érzi magát vonzónak szexuálisan" - nyilatkozta dr. David Reath, az Amerikai Plasztikai Sebészek Társasága (ASPS) közoktatási bizottságának elnöke. "Nagyon gyakori, hogy egy nő a műtét után azt állítja, magabiztosabbnak érzi magát, és a külseje jobban illik a belső személyiségéhez."

Forrás: Thinkstock
Forrás: Thinkstock

Csak önigazolás eredménye lenne a több orgazmus?

A jobb nemi életről szóló beszámolók hátterében azonban más tényezők is állhatnak, állítja Tomi-Ann Roberts, az Amerikai Pszichológus Társaság a lányok szexualitásával foglalkozó munkacsoportjának tagja. "Amikor nagy erőfeszítést teszünk valamiért, rengeteg pénzt és időt fordítunk rá, hajlamosak vagyunk igazolni ezt az erőfeszítést" - állítja Roberts. "A jó érzésünk az erőfeszítés miatt fokozódik, nem maga a szóban forgó dolog miatt."

Az ASPS San Diegó-i konferenciáján bemutatott kutatás során a brazil szakemberek 45 olyan nőt vizsgáltak, akik mellimplantátum beültetésére készültek. Dr. Paulo Guimaraes és munkatársai kérdőíveket töltettek ki a résztvevőkkel a műtét előtt a nemi vággyal, a szexuális fellángolással és a nemi kielégüléssel kapcsolatban. A kérdőíveket aztán a beavatkozás után kettő, négy és tizennyolc hónappal megismételték.

A csíkos mell a nők vágyát is lohasztja

36 nő, akiken nem alakultak ki bőrcsíkok a műtét után, a nemi életük általános javulásáról számoltak be, ami 4 és 18 hónappal a műtét után is kitartott. Az a 9 nő viszont, akiken a terhességi csíkokhoz hasonló bőrelváltozás jelentkezett a beavatkozás után, nem számolt be a szexuális élet változásáról. Ilyen csíkok egyébként akkor alakulnak ki, amikor az implantátum sokkal nagyobb, mint a páciens eredeti emlőjének mérete.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.