Takács Nórát, a Hogyan legyek jó nő? sorozatunk arcát rengetegen keresik fel, hogy a tanácsát kérjék egy-egy szépségápolási kérdésben. Nóra a múlt héten megosztotta velünk, hogyan lehet kevés pénzből is szépnek lenni, ezen a héten pedig elárul két klassz kis trükköt, mit tehetsz akkor, ha kiszáradnak, kicserepesednek a hidegtől az ajkaid.

Takács Nóra, a Hogyan legyek jó nő? sorozatunk  arca rengeteg levelet kap szépségápolással kapcsolatos kérdésekben. A leggyakoribb kérdésekre adott válaszait hétről hétre olvashatod itt, a Life.hu oldalain.
Csatlakozz Nórához az iWiW-en és a Facebookon!

"Szia Nóri!

Nagy bajban vagyok, remélem, tudsz rajtam segíteni. Rendszeresen visszatérő gondom, hogy időről időre kiszárad az ajkam, ha hűvösebb az idő. Most ugyan nincs olyan hideg, de az elmúlt pár hétben az volt és természetesen a szám is azonnal reagált: durván kiszáradt, kicserepesedett. Nagyon fáj, és hiába kenem bármilyen drága balzsammal, semmi sem használ. Van valami megoldás erre?

Köszönöm a segítséget előre is, nagyon hálás lennék, ha tudnál valamilyen tartós megoldást a bajomra.

Szép napot,
Zsanett"

Thinkstock

Kedves Zsanett!

Szerintem mindenki legalább egyszer az életben megtapasztalja, hogy milyen fájdalmas tud lenni a kicserepesedett ajak. Szerencsére már az idejét sem tudom, mikor volt az én szám ilyen állapotban, de az érzésre tisztán emlékszem. Évek óta kiemelt energiát fordítok az ajkaim ápolására, a titkom pedig a rendszerességben rejlik és abban, amit használok: vazelin. Lehet a vazelinre rosszat mondani, de az a helyzet, hogy a sheavajat leszámítva nem találtam még egy olyan szuper ajakápolót, mint ez. Csodásan puhít, azonnal ápol és az ára olyan jutányos, hogy táncra perdül az ember örömében. Egy márkás, normál méretű, csavarós ajakápoló árából tudsz venni közel 150 ml vazelint, ami egy évig bőven elég. Nem mellesleg, ha megnézed a márkás ajakápolók összetevőit, nagy valószínűséggel úgy kezdődik majd, hogy vazelin. Nos, ha mégis félnél tőle, javaslom, válaszd a sheavajat, kókuszolajat vagy méhviaszt. Ezek is csodásak, csak az áruk már kicsit húzósabb. Nekem minden van itthon (a videoforgatások miatt rengeteg alapanyagra van szükségem), és még így is a vazelint választom minden esetben, szóval láthatod, engem nagyon meggyőzött. :)

Általában úgy szoktam csinálni, hogy vásárolok egy nagy tégellyel, és azt apró kis tubusokra bontom, ezeket aztán szétszórom: minden táskámban van egy, fürdőszobában, hálószobában, mindenütt! Ha folyton kézközelben van egy ápoló csodatubus, akkor garantált a hidratáltság. Ez az egyik nagy titok, ezt inkább csak a jövőre tekintettel javasolom. Most pedig a következőt: méz. Amilyen gyakran csak időd engedi kend be a szádat mézzel, és hagyd rajta hosszú percekre. Ne csalj, ne nyalogasd le, hagyd, hogy a mézben lévő milliónyi értékes ápoló hatóanyag dolgozni kezdjen. Hidd el, pillanatokon belül sokkal jobb lesz. Egyre figyelj: nehogy tépkedni vagy harapdálni kezdd a cserepes ajkakról a bőrt, vagy leradírozd! Annak nem most van itt az ideje, hanem amikor minden rendben van. 2 hetente egy kis kávézacc és méz keverékével nyugodtan átdörzsölheted, radírozhatod a szádat - csak ne most!

Tehát méz, ezt tanácsolom a mostani helyzetedre, a jövőben pedig a folytonos odafigyelést és napi többszöri kenegetést!

Jobbulást és sok sikert, kedves Zsanett!

Szeretettel:
Nóra

Így lehet kevés pénzből szépnek lennihttp://www.life.hu/hogyanlegyekjono/20131008-takacs-nora-szakertoi-level-keves-penzbol-is-lehet-szepnek-lenni.html Így lesz csábítóan illatos a bőröd egész naphttp://www.life.hu/hogyanlegyekjono/20131001-takacs-nora-szakertoi-level-az-egesz-nap-illatos-bor-titka.html A legfontosabb ecsetek sminkeléshezhttp://www.life.hu/hogyanlegyekjono/20130923-takacs-nora-szakertoi-level-a-legfontosabb-ecsetek-sminkeleshez.html Így leszel igazán vonzó: Top 10 szépségtipphttp://www.life.hu/hogyanlegyekjono/20130916-takacs-nora-szakertoi-level-top-10-szepsegtipp.html 8 tuti tipp, mi mindenre jó a kókuszolajhttp://www.life.hu/hogyanlegyekjono/20130910-takacs-nora-szakertoi-level-a-kokuszolaj-sokretu-felhasznalasa.html Csak finoman! Üde smink gimis lányoknakhttp://www.life.hu/hogyanlegyekjono/20130827-takacs-nora-szakertoi-level-smink-gimis-lanyoknak.html 6 természetes csodaszer pattanásos bőrrehttp://www.life.hu/hogyanlegyekjono/20130816-takacs-nora-szakertoi-level-termeszetes-modszerek-pattanasos-bor-kezelesere.html Fénytelen szénakazalból csillogó hajkoronahttp://www.life.hu/hogyanlegyekjono/20130813-takacs-nora-szakertoi-level-igy-lesz-erotlen-fenytelen-hajbol-ujra.html Így csábíthatnak a rövid szempillás lányokhttp://www.life.hu/hogyanlegyekjono/20130806-takacs-nora-szakertoi-level-a-hosszu-dus-szempillak-titka.html Reggel megeszem, délután az arcomra kenemhttp://www.life.hu/hogyanlegyekjono/20130730-takacs-nora-szakertoi-level-gyumolcsok-melyektol-gyonyoru-lesz-az-arcborod.html