Felpolcolt keblek, csőtopban "kettévágott" mell, köldökig kivágott felső - te is követted már el ezeket a stílusbakikat nagy mellűként? A Life.hu összegyűjtötte a 10 leggyakoribbat.

Közhely, de igaz: akinek kicsi van, nagyot szeretne, akinek nagy van, kisebbre vágyik. Pedig az áhított dús keblek több gonddal és odafigyeléssel járnak, mint aprócska vetélytársaik. A vékony, fiús alkatú lányokra tervezett kollekciók nem kedveznek a D-kosár feletti mellmérettel megáldott, nőies trendkövetőknek. Pedig a leggyakoribb stílusbakik egy kis odafigyeléssel könnyen megelőzhetők lennének. Szemes Nóra stílustanácsadó és személyi stylist minden baki mellé javasol egy ideálisabb választást - így te már elkerülheted őket!

Forrás: Thinkstock

1. Nem megfelelő méretű melltartó
Sajnos itthon a nők 80%-a nem választ helyesen melltartót. Átlagosan 2-3 mérettel kisebb kosarat és 1-2 mérettel nagyobb hátméretet vásárolnak a hölgyek. A kisebb kosárnak köszönhetően a mellek összenyomódnak, ami egy előnytelen kivágással kombinálva közönségessé teszi viselőjét.

Az ideális választás:
A nagy mellek súlyukból adódóan hamar megereszkednek, és akár 10 cm-rel is lejjebb kerülhetnek a mellkason. Az ideális melltartó a könyök és a váll közé emeli a mellet, de nem nyomja össze őket. B kosár felett kerüld a push up-os fazonokat, és ezzel együtt a tehenészlány megjelenést.

2. Buggyos, ráncolt, húzott felsők
Néha az az érzése az embernek, hogy a nagy mellű nők csak mellből állnak. A túlságosan kihangsúlyozott felsőtest elvonja a figyelmet a lábakról, így groteszk megjelenést kölcsönöz viselőjének. Nagy mellűként érdemes elkerülnöd a mellnél/hasnál buggyos, ráncolt, húzott felsőket, mert ezek optikailag még inkább növelik a felsőtestedet.

Az ideális választás:
Jó választásnak bizonyulnak számodra a V-kivágású blúzok, mert nyújtják az alakodat.

3. Hangsúlyos vállmegoldások
A most divatos hangsúlyos vállmegoldások szintén előnytelenek neked. A vállnál buggyos/ráncolt vagy fodros felsők általában zárt mellrésszel párosulnak, így bár kihangsúlyozzák, mégis összenyomják a felsőtestet.

Az ideális választás:
Nagy mellűként érdemes vastag pántos vagy rövid ujjú fazont választanod.

 


4. Túl mély kivágás
Egy kivágott ruha akkor mutat igazán, ha van mit belerakni. Ám nem mindegy, mekkora méretben. Sok nagy mellű nő követi el azt a hibát, hogy szinte az egész mellét a nagyközönség szeme elé tárja - hiszen kiemeli azt, amire a leginkább büszke. Ez sajnos a legtöbbször - tudattalanul - az ízléstelenség határát súrolja. Gondolj csak Pamela Anderson vagy Kim Kardashian ruháira!

Az ideális választás:
Minden alkalommal ellenőrizd a dekoltázsod: az ideális, ha éppen hogy látszódik a mell "bevágása" (a két mell közötti szakasz).

5. Magasan záródó kerek nyakkivágás
A kerek nyakkivágás rendkívül előnytelen a méretes keblekkel megáldott nőknek. Optikailag szinte összenyomják a melleidet - ám nem méretében, hanem terjedelmében.

Az ideális választás:
Biztosabb választás, ha a blúzod vagy topod enyhén kivágott.

Forrás: Thinkstock

6. A tiltólistás csőtop
A nyári szezon egyik kedvenc darabja a csőtop: kényelmes és lenge viselet, amely hétköznapokon és különleges alkalmakkor is megállja a helyét. A csőfazonú felső viszont csak kis mellen, pánt nélküli melltartóval elfogadható viselet. A C méretű vagy a feletti valódi (nem szilikon) mellet szinte kettévágja: felül és alul is bugyog ki belőle a belevaló. Mivel ilyen kosárral szinte lehetetlen olyan pánt nélküli fazont találnod, ami tart is, marad a szilikonpánt, ami abszolút tiltólistás kombináció.

Az ideális választás:
Ha nem akarsz lemondani a pánt nélküli fazonokról, akkor inkább fűzős vagy míderes fazont válassz a pamutverzió helyett!

7. Nagy, nyomott mintás felső
A boltokat elárasztó hatalmas állatmintás vagy vicces feliratos felsők szintén nem túl ideálisak számodra. Ezek optikailag tovább növelik az amúgy sem kicsi felsőtested.

Az ideális választás:
Válassz karcsúsított fazont! A bő lebernyegek csak a fiús alkaton mutatnak jól, viszont egy övvel vagy szalaggal átkötött, V-kivágású fazon kihangsúlyozza nőies vonalaidat!

8. Spagettipántos felső
A nyári szezon másik kedvence, a spagetti (extra vékony) pántos felsők sem neked lettek kitalálva. Mivel a nagyobb keblekhez vastagabb melltartópántok tartoznak, a fazon elveszíti értelmét, vagyis a leheletvékony pántok kacérságát.

Az ideális választás:
Ha el akarod kerülni a közönségesség látszatát, válassz vastagabb pántos fazonokat mind aláöltözőkben, mind felsőkben. Ezek egyrészt sokkal kényelmesebbek, másrészt sokkal dekoratívabbnak tűnsz bennük. A leheletnyi pántokat tartogasd a fülledt hálószobádba!

Forrás: Thinkstock


9. Szétszakadó ingek
Az egyik leggyakrabban előforduló stílusbaki a mellrésznél "szétszakadó" ingek viselése. Gyakran előfordul irodákban és hivatalos rendezvényeken is, hogy a telt keblű hölgyek blúzába oldalról tökéletesen belátni, pedig ez egy egyszerű trükkel könnyen elkerülhető lenne.

Az ideális választás:
A nyakig gombolós fazon helyett válassz mellig gombolható típust. Ez nemcsak optikailag javít a megjelenésen (V-alakú gallér), de kényelmesebb is. Ha a dress code nem engedi meg a minimális dekoltázst sem, akkor a nehezen összegombolható részt egyszerűen varrd össze. Ehhez remek választás az oldalt cipzáros típusú ing.

10. Garbó
Sajnos a nagy mellű nőknek a garbó is tiltólistás viselet - ahogy a vastag kötött pulóverek, a gyapjúból, illetve buké anyagból készült felsőrészek is. Ezek optikailag még tovább növelik a felsőtestet, és aránytalan megjelenést kölcsönöznek.

Az ideális választás:
A nehéz anyagok helyett koncentrálj a könnyed, nőies szövetekre. Válassz pamut, selyem vagy csipke felsőrészeket. Ezek az idei szezonban is nagy népszerűségnek örvendenek.
A legszebb gumicsizmák őszrehttp://www.life.hu/legytrendi/20131016-divat-es-trend-az-osz-10-legszebb-gumicsizmaja.html Meglepő ruhadarab az X-Faktor színpadánhttp://www.life.hu/legytrendi/20131020-erdesz-tamas-az-xfaktor-enekese-a-fat-phoenix-tagja-extrem.html Tupír és csillogás - Heti stílusmustrahttp://www.life.hu/legytrendi/20131018-a-lifehu-heti-stilusmustrajaban-szerepel-amy-adams-charlize-theron-selena.html Fémek mindenhol - vagány bizsuk és táskák őszrehttp://www.life.hu/legytrendi/20131017-divat-es-trend-femes-ovek-nyaklancok-karkotok-es-taskak.html