Imádjuk Tóth Gabit az X-Faktorban: az egykori vadóc lány a szemünk előtt érett igazán nővé. A tehetségkutató mentoraként minden adásban ragyog, füstös sminkje kiemeli világító kékeszöld szemeit, rövidke ruháiban pedig még mi, nők is felkapjuk a fejünket hosszú, kecses lábaira. Ruhakölteményeiben és új, sötét színű hajával dívaként ragyog a képernyőn. De hogyan készülnek a kamerák mögött a sminkszobában azok a csodás füstös szemek? Most kiderül!

Gabi személyiségéhez a nagyvilági, drámai hatású szemfestés illik. A bőrt előkészítjük: tonikkal eltávolítjuk a fölösleges zsírt, így tartósabb lesz az alapozó, majd arckrémmel vagy báziskrémmel hidratáljuk az arcot. Képernyőre teljes fedésű, makulátlan hatású alapozót használunk, így az esetleges bőrhibák, apró bőrpírok, egyenetlenségek biztosan kisimulnak. Ezt mattító púderrel fixáljuk, ami vagy színtelen, vagy megegyezik a bőr színével. Azonban erős sminkeknél jó, ha megfordítjuk a sorrendet, és az alapozót csak a művelet végén visszük fel. A smink elkészülte után nedves törlőkendővel letöröljük a szem alól a lehullott darabokat. Ezzel az apró trükkel elkerülhető, hogy a sötét szemhéjfesték az alapozóba tapadjon.

Forrás: Tóth Gabi: RTL Klub
Tóth Gabi, 1. Kryolan 2. Maybelline 3. MAC 4. Dior

Kezdjük a szemfestéssel. A tiszta, világító szemért használj szemcseppet, de kizárólag csak akkor, ha vörös a szemed, vagy nagyon fáradt vagy. A szemcsepp gyakori használata ártalmas, ezt ne feledd! Ezután korrektorral világosítjuk a szem környékét. Szemhéjbázissal hosszantartó alapot adunk a szemhéjfestéknek. A szemöldök alá és a belső szemzugba világos port hintünk. Fekete, puha, de nem kenődő ceruzával a felső és az alsó pillasor tövébe kontúrt húzunk. Az alsó pillasornál csak a szemhéj kétharmad részére teszünk a fekete ceruzából, a belső részt világosan hagyjuk. Elsatírozzuk ezt a vonalat, nem baj, ha nem szabályos, kerül még rá festék. Ecset segítségével grafitszürke szemhéjfestéket tapogatunk az egész mozgó szemhéjra. Rövidebb szőrű ecsettel az alsó pillasor alatt eldolgozott ceruzavonalra is teszünk, ezúttal fekete vagy matt sötétkék szemhéjfestéket, ebből a felső pillatőre is kerül, így lesz kontúrja a szemnek. Csak leírva bonyolult, ha elképzeled és megvalósítod, játszi könnyedséggel el tudod készíteni!

Ha már a satírozásban jártas vagy, akkor a fekete festéket egy buci (fluffy) ecset segítségével dolgozd el a szem külső részén, a szemöldökcsont alatt, a szemgolyó és a szemöldökcsont közötti kis "lyukban". Ezzel ívet adsz a szemednek, egyúttal ki is nyitod. A ragyogó hatásért szükséged lesz egy világosszürke porra is, ami lehet zöldes- vagy kékesszürke is. Lehet enyhén fényes, de semmiképpen sem fémes, csak bársonyos csillogású. Ugyancsak a buci ecsettel a már elkészült smink köré dolgozd ezt a színt. Szikrázni fog a szemed! Ami nem maradhat el, az a vízvonal feketével kihúzása, alul és felül egyaránt. Tévhit, hogy szűkíti a szemet, még jobban kiemeli a szemfehérjét, ezzel együtt az íriszt is. Ez Gabi egyik kedvenc sminktippje.

Forrás: Tóth Gabi: RTL Klub
1. Make up Factory 2. Make Up For Ever 3. Dior
4. Iridina 5. Astor 6. Catrice 7. MAC

Az orcákra rózsás-barackos pír kerül, ahogy a fotón is látható, épp csak egy kis színt ad az arcnak. Az ajkak nagyobbítását úgy lehet észrevétlenül elérni, ha az ajakkontúrt 1 mm-rel a valódi körvonal felett, illetve alatt húzzuk. Többet ne csaljunk, mert az erősen túlhúzott kontúr közönséges, visszataszító látvány. Ha a tartósság elsődleges szempont, akkor a legjobb, ha kontúrceruzával besatírozod az egész szádat, és ezt hagyod meg ajkad színének, rúzs nélkül. Az extra tartós ajakszínért jó, ha van rúzsbázisod, ez nem hagyja kifutni a ráncocskákba a rúzst, tehát hosszú órák után sem lesz maszatos hatású, és a színt is élénken tartja.

Sztársmink: Ragyogj úgy, mint Taylor Swift!http://www.life.hu/szepulj/smink/20130802-sztarsmink-ragyogj-ugy-mint-taylor-swift.html Sztársmink: Ragyogj úgy, mint Cameron Diaz!http://www.life.hu/szepulj/smink/20130612-sztarsmink-ragyogj-ugy-mint-cameron-diaz.html Sztársmink: Ragyogj úgy, mint Heidi Klum!http://www.life.hu/szepulj/smink/20130617-heidi-klum-nemet-szupermodell-sztarminkje.html Tóth Gabi erotikus táncot lejt kedvesévelhttp://www.life.hu/szorakozz/20131022-toth-gabi-enekesno-az-xfaktor-mentora-a-parjaval-tancol-uj.html Tóth Gabi kiborulthttp://www.life.hu/legykepben/20131020-az-rtl-klub-xfaktorabol-toth-gabi-mentoraltja-toth-marci-esett.html Tóth Gabi: "Ott tartok, ahol kell"http://www.life.hu/legykepben/20131010-az-rtl-klub-xfaktoranak-mentora-toth-gabi-imadja-szabo-adamot.html Vörös miniruhában, szexi tetkóval dívázik Tóth Gabihttp://www.life.hu/legytrendi/20131012-toth-gabi-hatatos-xfaktoros-belepoje-az-elso-elo-adasban-voros.html Erotikus klipet forgatott Tóth Gabihttp://www.life.hu/legykepben/20131009-erotikus-klipet-forgatott-az-xfaktor-mentora-toth-gabi.html Merészet villantott Tóth Gabihttp://www.life.hu/legykepben/20131009-toth-gabi-enekesno-az-xfaktor-mentora-agyekig-felsliccelt-szoknyat-viselt.html