Takács Nórát, a Hogyan legyek jó nő? sorozatunk arcát rengetegen keresik fel, hogy a tanácsát kérjék egy-egy szépségápolási kérdésben. Nóra a múlt héten tippeket adott, mit tehetünk, ha a hajunk vége töredezik, ezen a héten pedig azt mondja el, milyen trükkjei vannak a karikás szemek ellen.

Takács Nóra, a Hogyan legyek jó nő? sorozatunk  arca rengeteg levelet kap szépségápolással kapcsolatos kérdésekben. A leggyakoribb kérdésekre adott válaszait hétről hétre olvashatod itt, a Life.hu oldalain.
Csatlakozz Nórához az iWiW-en és a Facebookon!


"Drága Nóra,

Rendszeres követője vagyok a munkásságodnak, nagyon kedves embernek ismertelek meg a videók alapján. Remélem, fogsz tudni segíteni a problémámon, mert nagyon fontos lenne számomra. Három hónapja két munkahelyen dolgozom, hogy egy kis plusz pénz álljon a házhoz, emiatt viszont az arcom nagyon nyúzott és ráncos. Különösen a szemeim karikásak, táskásak, és szürkés színű a bőr alatta. Létezik erre valamilyen megoldás, vagy csak a drága kencék segíthetnek?

Sajnos azt nem engedhetem meg magamnak, ezért lenne jó, ha tudnál mondani valami olcsó megoldást.

Hálás köszönettel,
Ilona"

Forrás: Thinkstock

Kedves Ilona!

Van "szerencsém" tapasztalni személyesen is a problémádat. A forgatásaim kiszámíthatatlan időben kezdődnek, és addig tartanak, ameddig. Néha éjfélig is dolgozom, szóval arról már rég letettem, hogy sokat alszom. Ez a kissé hektikus életvitelem pedig egy ideje meglátszik a szememen is. Míg régen soha nem volt hasonló gondom, mostanában reggelente nem vagyok boldog, ha tükörbe nézek. Még jó, hogy van mindenre megoldás, így mire emberek közé kerülök, a fáradtságnak már nyoma sincs az arcomon.

Reggeli mosakodás hideg vízzel

Reggelente moss hideg vízzel arcot, különös tekintettel a szemkörnyékre. A hideg azonnal megszünteti a lila duzzadást a szemed körül, nem mellesleg garantáltan felébredsz tőle.

Este mézes-vizes szempakolás

Esténként nagyszerű pakolást csinálhatsz magadnak mézből és vízből. Keverj össze fél pohárnyi vizet egy kanál mézzel, majd egy vattapamacsot márts az elixírbe, és tedd a szemedre! Relaxálj így legalább 10 percig. A méz megakadályozza, hogy a szem alatti finom bőr megereszkedjen, megduzzadjon, amíg alszol.

Uborkaszeletek

A filmekből már jól ismerhetjük a régi trükköt: 30 éves kor fölött minden nő hűtőjében legyen pár szelet uborka, jól behűtve. Ezek aztán mehetnek a szemre éjjel-nappal, amikor egy kis frissességre vágysz, tegyél pár szelettel a szemedre. Csodákat művel, az tény.

Zöldtea-filter

A karikák nagy ellensége a zöld tea. Jó trükk például az, hogy reggelente főzöl egy teát, a filtert nem dobod ki, hanem beteszed a fagyasztóba. Míg elkortyolgatod a zöld teát - ami egyébként belülről is rendkívüli szépítő hatással bír -, a filter jól lehűl, és már mehet is a szemed alá. Csodásan felfrissíti a tekintetet, és szépíti a fáradt bőrt.

Krumpliszeletek

Ne feledkezzünk meg a krumpliról sem, ami a benne lévő keményítővel feszesíti a bőrt, tünteti el a petyhüdt bőrt a szem körül, simítja ki a ráncokat. Tegyél egy szelet burgonyát a szemed alá, és volt-nincs karika.

Sok-sok víz

Igyál elég vizet és ne egyél sósat este! Viccesen hangzik, de igaz: egy modell fotózásomon történt meg, hogy a fotós leállította az órák óta tartó munkát, mert nagyon karikás lett a szemem alja. Megkérte az asszisztenseit, hogy hozzanak nekem egy nagy pohár vizet, amit mind meg kellett innom. Vártunk egy kicsit, majd közölte, hogy jobban nézek ki, és folytattuk a fotózást. A folyadékbevitel tehát nagyon fontos, szemmel látható eredményt hoz perceken belül. Esténként pedig ne egyél sósat, mert attól puffadt lesz a szemed alja. Nyilván nem arról van szó, hogy ne egyél olyat, amiben van egy kis só, hanem arról, hogy ne fogyassz mondjuk el egy zacskó sós chipset elalvás előtt.

Így aludj, hogy ne ébredj karikás szemekkel!

Smink

Számtalan módon tudsz tehát harcolni a karikás szemek ellen. A küzdelem része pedig az álcázás is: vagyis a smink. Egy, a bőrszínednél világosabb krémes korrektorral csodásan el tudod tüntetni a fáradtság utolsó nyomait is.

Sok sikert kívánok neked, remélem, tudtam segíteni.

Szeretettel:
Nóra

A száraz, töredezett haj legjobb ellenszereihttp://www.life.hu/hogyanlegyekjono/20131022-takacs-nora-szakertoi-level-mezesolivaolalas-pakolas-szaraz-toredezett-hajvegekre.html A méztől lesz igazán puha, finom az ajkadhttp://www.life.hu/hogyanlegyekjono/20131014-takacs-nora-szakertoi-level-mez-es-vazelin-az-igazi-csodaszerek.html Így lehet kevés pénzből szépnek lennihttp://www.life.hu/hogyanlegyekjono/20131008-takacs-nora-szakertoi-level-keves-penzbol-is-lehet-szepnek-lenni.html Így lesz csábítóan illatos a bőröd egész naphttp://www.life.hu/hogyanlegyekjono/20131001-takacs-nora-szakertoi-level-az-egesz-nap-illatos-bor-titka.html A legfontosabb ecsetek sminkeléshezhttp://www.life.hu/hogyanlegyekjono/20130923-takacs-nora-szakertoi-level-a-legfontosabb-ecsetek-sminkeleshez.html Így leszel igazán vonzó: Top 10 szépségtipphttp://www.life.hu/hogyanlegyekjono/20130916-takacs-nora-szakertoi-level-top-10-szepsegtipp.html 8 tuti tipp, mi mindenre jó a kókuszolajhttp://www.life.hu/hogyanlegyekjono/20130910-takacs-nora-szakertoi-level-a-kokuszolaj-sokretu-felhasznalasa.html Csak finoman! Üde smink gimis lányoknakhttp://www.life.hu/hogyanlegyekjono/20130827-takacs-nora-szakertoi-level-smink-gimis-lanyoknak.html 6 természetes csodaszer pattanásos bőrrehttp://www.life.hu/hogyanlegyekjono/20130816-takacs-nora-szakertoi-level-termeszetes-modszerek-pattanasos-bor-kezelesere.html Fénytelen szénakazalból csillogó hajkoronahttp://www.life.hu/hogyanlegyekjono/20130813-takacs-nora-szakertoi-level-igy-lesz-erotlen-fenytelen-hajbol-ujra.html