Takács Nórát, a Hogyan legyek jó nő? sorozatunk arcát rengetegen keresik fel, hogy a tanácsát kérjék egy-egy szépségápolási kérdésben. Nóra a múlt héten tippeket adott, mit tehetünk a karikás szemek ellen, ezen a héten pedig azt mondja el, milyen trükkjei vannak az egészséges, hosszú körmökért.

Takács Nóra, a Hogyan legyek jó nő? sorozatunk  arca rengeteg levelet kap szépségápolással kapcsolatos kérdésekben. A leggyakoribb kérdésekre adott válaszait hétről hétre olvashatod itt, a Life.hu oldalain.
Csatlakozz Nórához az iWiW-en és a Facebookon!

"Kedves Nóra!

Én évek óta magamnak festem a körmeimet, sajnos nem tehetem meg, hogy manikűröshöz járjak. Az idők során egész szépen megtanultam bal kézzel is kifesteni a jobb körmeimet, viszont van egy visszatérő gondom. Szeretem, ha kicsit hosszabbak a körmeim, de sajnos, ha túl hosszúra hagyom őket, akkor a munkám során biztosan letörik, betörik egy vagy akár két körmöm is. Az pedig csúnya, hogy az egyiken rövid, a többin hosszú a köröm, tehát akkor mind a tízet vissza kell vágnom. Létezik erre esetleg valami trükk?

Válaszodat előre is köszönöm,
Era"

Forrás: Thinkstock

Kedves Era!

Nekem ugyan nincsenek hosszú körmeim, de nem is teljesen rövidek, szóval ismerős a helyzet. A jobb kezemen rendszeresen töredeztek régebben, főleg a mutató és középső ujjamon. Mióta gél lakkot használok, azóta szerencsére nincsenek ilyen gondjaim, de szükség esetén már tudom, mi a megoldás erre a problémára. Nemrég ugyanis olvastam egy klassz praktikát, amit nem sokkal később az én jelenlétemben próbált ki az egyik barátnőm, és tökéletesen működött.

Mondom, mit kell tenni:

1. Először is mérd föl a probléma nagyságát. Nyilván, ha a körmöd teljesen betört, akkor menthetetlen az ügy. Ha viszont csak picit szakadt be, akkor még tökéletesen javítható.
2. A körmöt egy finom, puha reszelővel reszeld át, hogy szép egységes legyen a felszíne.
3. Vegyél ki a konyaszekrényedből egy teafiltert, és vágj le a filter puha, vékony, fehér anyagából egy akkora darabkát, ami bőven elfedi a törést. Nem kell óriási, de ne is legyen kicsi az anyagdarabka.
4. Egy színtelen körömlakkal lakkozd át a sérült körmödet, majd várj egy keveset
5. Amikor a lakk már félig száraz, akkor egy szemöldökcsipesszel szépen illeszd a filter anyagdarabkát a törésre, és jól nyomkodd bele a lakkba, hogy beletapadjon.
6. Miután elkészültél a művelettel, húzz egy újabb réteget a körmödre, hogy még jobban fixáld! Meglásd, a kis fehér lapocska azonnal eltűnik majd az újabb réteg lakk hatására, és tökéletes tartást biztosít majd a törött résznek.
7. Már csak meg kell várnod, hogy az átlátszó "javító réteg" megszáradjon, és utána lakkozhatsz kedvedre: jöhetnek az évszak színei, melyekkel tökéletesen elfeded a hibát.

Ezzel a gyors trükkel megmentheted a körmeidet attól, hogy le kelljen vágni kicsire, ráadásul mindezt nagyon olcsón és láthatatlanul! Ha én ezt régebben ismertem volna...

Sok sikert kívánok neked, remélem, tudtam segíteni.

Szeretettel:
Nóra

Így tüntesd el a szem alatti karikákat!http://www.life.hu/hogyanlegyekjono/20131028-takacs-nora-szakertoi-level-a-karikas-szemek-eltuntetese.html A száraz, töredezett haj legjobb ellenszereihttp://www.life.hu/hogyanlegyekjono/20131022-takacs-nora-szakertoi-level-mezesolivaolalas-pakolas-szaraz-toredezett-hajvegekre.html A méztől lesz igazán puha, finom az ajkadhttp://www.life.hu/hogyanlegyekjono/20131014-takacs-nora-szakertoi-level-mez-es-vazelin-az-igazi-csodaszerek.html Így lehet kevés pénzből szépnek lennihttp://www.life.hu/hogyanlegyekjono/20131008-takacs-nora-szakertoi-level-keves-penzbol-is-lehet-szepnek-lenni.html Így lesz csábítóan illatos a bőröd egész naphttp://www.life.hu/hogyanlegyekjono/20131001-takacs-nora-szakertoi-level-az-egesz-nap-illatos-bor-titka.html