terhességi csík hízás stria bőrápolás férfiak
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A terhességi csíkok elleni készítmények harmadát már az erősebbik nem tagjai vásárolják. A szakértők szerint ennek hátterében az áll, hogy a harmincas éveik közepén járó férfiak "gyúrnak", aminek következtében sokkal gyorsabban nőnek az izmaik a bőrük tágulásához képest. Őket elsősorban a mellkas és a karok környékén fenyegeti a probléma.

A striák immáron nemcsak a várandós hölgyeket és a jojóeffektussal küszködő fogyókúrázókat fenyegetik. A szakemberek becslései alapján ugyanis sokkolóan magas a férfiak aránya a terhességi csíkokkal küszködők között. Egy friss kutatás pedig rámutat, hogy az összes, e probléma elleni készítményt vásárlók csaknem harmada férfi, aminek főleg az egyre elterjedtebb testépítés az oka.

Forrás: Thinkstock
Forrás: Thinkstock

Egyre többen szeretnének ugyanis a hollywoodi színészekhez hasonlóan kidolgozott testtel büszkélkedni, amihez kitartóan emelgetik a súlyzókat és követik a fitneszmagazinok tanácsait - lehetőleg minél rövidebb idő alatt minél nagyobb izomtömeg elérését kitűzve célul. A brit ChemistDirect gyógyszerészei által rögzített eladási adatok szerint az elmúlt 12 hónapban a striák elleni termékek majdnem harmadát férfiak vásárolták. Ez az arány 10 százalékkal magasabb, mint az előző évi. A dolgozók elmondása szerint egyre több úriember kért tanácsot a témával kapcsolatban a patikákban, mert rövid idő alatt sok izmot szedtek magukra. Az érintett férfiak átlagéletkora is megdöbbentően alacsony: 36 év.

A terhességi csíkok olyan vöröses vagy lilás vonalakat jelentenek a bőrön, amelyek a túlzott nyúlás következtében keletkeznek. A bőrnek három rétege van, és ez a gond a középsőt, az irhát érinti. Akkor jelenik tehát meg, ha rövid idő alatt erőteljes nyúláshoz vezető hatás éri. Elsősorban a várandósság miatti súlygyarapodás révén, illetve a kamaszkori hirtelen növekedés okán alakul ki.

Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu
Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu
Nagy Amarilla, az Ez zsír! aerobikoktatója szerint a következőket kellene szem előtt tartani: "A striák kialakulásánál megemlíteném a genetikát, hiszen a lazább kötőszövettel rendelkező nők, illetve férfiak hajlamosabbak ezen elváltozásokra. Nem elhanyagolható a kevés folyadék és a sok mesterséges színezékek, cukrok bevitele sem, melyek fokozzák a narancsbőr és ezzel együtt a striák kialakulását is. Nagyon fontos a fokozatos testmozgás és a változatos, helyes étkezés."

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]
Kövesd az Ez zsír!-t a Facebookon is!


Sikertörténetek, szakértői segítségnyújtás, egészséges életmód, fogyókúra és átalakulás. Egy nagyszerű program, ami segít neked, hogy elérd a céljaidat!


IRÁNY A FACEBOOK ÉS AZ EZ ZSÍR! OLDAL!



Így készülj fel jógával a télre!http://www.life.hu/ez-zsir/mozgas/20131031-jogaiskola-a-jogaklikkel-igy-keszitsd-fel-a-testedet-a-sielesre.htmlRúdtáncbajnok lett a csinos jogászlányhttp://www.life.hu/ez-zsir/mozgas/20131028-jogasz-lett-bronzermes-a-rudtanc-bajnoksagon-dr-korona-petra-sikere.htmlJógázz a pihentető alvásért!http://www.life.hu/ez-zsir/mozgas/20131025-jogaiskola-a-jogaklikkel-jogazni-nagyon-hatasos-a-pihenteto-alvasert.htmlEddz a karcsú derékért és a szép testtartásért!http://www.life.hu/ez-zsir/mozgas/20131018-szabadteri-mozgas-nagy-amarilla-aerobikoktatoval-torzs-es-hatizom-gyakolratok.htmlFormás cicik, szálkás karok - Edzés a szabadbanhttp://www.life.hu/ez-zsir/mozgas/20131010-kar-es-mellizom-gyakorlatok-a-szabadban-nagy-amarilla-aerobikoktato-segitsegevel.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.