maratonfutás olimpiai bajnok boksz New York New York Marathon Kovács Kokó István Boston Maraton futás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az egykori olimpiai bajnok bokszoló könnyedén teljesítette a 42 kilométeres távot.

A 43. alkalommal megrendezett New York Maratonon több mint 50 ezren vágtak neki a 42 kilométeres távnak. Köztük a magyar olimpiai bajnok bokszoló, Kovács Kokó István, aki a Life.hu-nak mesélt élményeiről.

Forrás: Facebook/Kokó
Forrás: Facebook/Kokó

Kokó önfeledten mosolyogva futotta le a 42 kilométeres távot

"Ebben az évben azt tűztem ki célul, hogy egy év alatt lefutok 2013 kilométert. Amikor a NY Maratonon elindultam, akkor már a lábamban volt 1880 lefutott kilométer. Ennek köszönhetően edzésben voltam és nem okozott gondot a táv" - magyarázta az OzoneNetwork műsorvezetője, aki elmesélte, mennyire nehéz kijutni az amerikai versenyre. "Mivel a maratoni futók mekkája a New York-i verseny, ezért 2-300 ezer jelentkező közül választják ki az indulókat. Azok, akik az életkorukhoz viszonyított szintidőt megfutják, automatikusan bekerülnek, de ők kb. olyan 2-3000-en vannak. Aztán lehet utazási irodákon vagy alapítványokon keresztül belépőt venni és lottón pályázni. Nekem egy utazási iroda segített kijutni több száz dolláros áron" - mesélte a sportoló, aki végigmosolyogta a versenyt, és a célba érkezésnél sem érzett fáradtságot, mivel idén már lefutotta a maratoni távot Prágában és Budapesten is.

Bár a Boston Maratonon történt robbantások miatt a szervezők New Yorkban nagyobb figyelmet fordítottak a biztonságra, Kokó ebből nem sokat észlelt. "A többi maratoni versenyhez viszonyítva nem éreztem, hogy minden lépésünket rendőrök figyelnék. Gondolom, a szurkolók többet észrevettek a 4000 kirendelt rendőr munkájából, akik a helyszínt biztosították. De így is voltak olyan városrészek, például Brooklyn, ahol futás közben pacsiztunk a nézőkkel" - idézte fel a fantasztikus élményeit Kokó.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.