Rácz Dóra kozmetikus, sminkmester a dobogó legfelső fokára állhatott a müncheni sminkes Eb-én. Ugyanitt a műkörmösök is összemérték tudásukat, a mieink taroltak - tudta meg a Life.hu.

Újabb magyar sikerre lehetünk büszkék! Az október 26-i hétvégén rendezték meg Münchenben a sminkesek és műkörmösök Európa-bajnokságát, ahol összesen hét magyarért izgulhattunk. A szurkolás bejött: a mieink szó szerint mindent vittek. 4 arany és 3 ezüstérem született. A legnagyobb dicsőség, hogy Rácz Dóra Európa-bajnok lett a sminkesek között.

Forrás: Rácz Dóra
Rácz Dóra serlegek gyűrűjében

A Life.hu kíváncsi volt, hogy jut el valaki a nívós kontinensviadalra. "3 éve versenyzem aktívan, évi 4-5 megmérettetésen veszek részt. Idén áprilisban volt egy kvalifikációs verseny, ahol a szakma engem választott ki, vagyis engem ért a megtiszteltetés, hogy Magyarországot képviseljem az Eb-én" - tudtuk meg a fiatal sminkestől, aki elmesélte azt is, a témája Bollywood, avagy indiai glamour volt. A gyönyörű smink elkészítésére egy óra állt rendelkezésre. "Októbertől heti rendszerességgel stopperrel mértem az időmet, így edzettem a versenyre és készítettem fel magam a kinti légkörre"- árulta el Dóri, akinek ezen kívül a modell ruháját, ékszerét is ki kellett választania, hogy minden stimmeljen a témához kapcsolódóan. Az eredmény magáért beszél.

Forrás: Rácz Dóra
Rácz Dóri Eb-győztes sminkje

Dóri, amikor épp nem valamilyen világversenyre készül, kozmetikai szalont vezet a belvárosban és sminkoktatást tart. Külön öröm számára, hogy műkörmös kolléganője, Assenbrenner Nikoletta szintén a müncheni Eb-én ezüstérmes lett nail art tipp kategóriában. A sminkes nem ízlelgeti sokáig a siker ízét, máris készül a következő megmérettetésre: 4 hét múlva egy másik egyesület rendez egy újabb kvalifikációt, ahol szintén az Eb-re válogatják ki a legjobbakat. Ha bekerül, akkor jövő márciusban ismét ott lehet az Európa-bajnokságon. Szurkolunk neki nagyon!

Úgy látszik, a magyarok nyerők a különféle szépségápolással kapcsolatosan versenyeken. Legutóbb Kispál Luca körmös fantasztikus eredményéről számoltunk be, aki a londoni Körömolimpián az első helyen végzett szalon köröm kategóriában.

Sheavajas ajakbalzsam a csókos szájérthttp://www.life.hu/hogyanlegyekjono/20131105-hogyan-legyek-jo-no-ajakbalzsam-a-puha-ajkakert.html Levágatta a haját Jennifer Anistonhttp://www.life.hu/szepulj/20131106-jennifer-aniston-szineszno-rovidre-vagatta-a-hajat.html Különleges eljárással szépül Kustánczi Liahttp://www.life.hu/szepulj/20131105-kustanczi-lia-modell-dj-egy-kulonleges-eljarassal-tartja-fiatalon-a.html Sharon Stone ciki szépségbakit vétetthttp://www.life.hu/szepulj/20131104-sharon-stone-fogaira-voros-ruzs-kerult-ugy-mosolygott.html Magyar olimpiai arany és bronz Londonbanhttp://www.life.hu/szepulj/20130926-kispal-luca-olimpiai-bajnok-mester-edina-pedig-bronzermes-lett-a.html