Egyszerűen taroltak a mieink a németországi bajusz- és szakáll-világbajnokságon. A Life.hu utánajárt, mi a magyar bajusz sikerének titka.

A magyar bajusznak nincs párja. Így gondolták ezt a német világbajnokság ítészei is, ahol a Magyar Bajusz Társaság versenyzői sorra nyerték a díjakat. A magyar bajusz kategória világbajnokával, Járomi Zsolttal beszélgettünk. A vb-győztes elárulta, hogy idehaza sok-sok éve működik bajuszkirály-választás, sőt, korábban már Európa-bajnokságon is diadalmaskodott. Vb-én azonban most először vett részt, és milyen jól tette!

Forrás: Facebook/Magyar Bajusz Társaság
Járomi Zsolt, a világbajnok

"Körülbelül 300 versenyző nevezett összesen a Vb-re, köztük 13 magyar. Számos kategória létezik: természetes bajusz, magyar bajusz, Dali bajusz és persze a szakállaknál is van Garibaldi, Verdi-szakáll" - meséli Zsolt, aki abba is beavat bennünket, mit jelentenek ezek a kategóriák. "A természetes bajusznál nem lehet segédeszközt használni, csak vízzel beszárítani. A magyar bajusz nagyméretű, oldalt kunkorodó, amit lehet, sőt, kell is szárítani, fésülni" - magyarázta a kategória világbajnoka. Szintén a magyar bajusz versenyszámban Szentpétery István második lett, azaz vicevilágbajnok, Sólyom Ferenc és Érzsiás Vencel pedig a "pontszerző" 6. helyen végzett. A természetes bajuszok között szép eredmény Szabó Sándor negyedik helyezése is.

Forrás: Facebook/Magyar Bajusz Társaság
A világbajnok és a vicevilágbajnok, azaz Járomi Zsolt és Szentpétery István

És hogy miben különlegesebb a magyaroké? "Mi magyarok élünk a bajszunkkal, a németek komolyan veszik, szobrászkodnak vele. Nálunk más a hozzáállás, és valószínű, ez érződik a versenyen is" - fejtette ki Zsolt, aki minden nap körülbelül 10 percet foglalkozik kackiás bajszával. Azt mondja, megéri, a nőknek általában tetszik, náluk a családban nincs vele problémája senkinek. Nyilván senki nem akarja összeakasztani a bajszát egy vb-győztessel...

 

Batánovics Lili legyőzte a piszkafákathttp://www.life.hu/legytrendi/20131105-xfaktor-divat-es-trend-batanovics-lili-enekesno-legyozte-a-piszkafakat.html Átalakít a Jónő Team: Lagzira készül Eszterhttp://www.life.hu/legytrendi/atalakitunk/20131105-atalakit-a-jono-team-esztert-alakitottak-at-eskuvoje-elott.html Merészen mutogatta bájait a színésznőhttp://www.life.hu/legytrendi/20131105-jaimie-alexander-szineszno-mereszen-kivagott-ruhaban-jelent-meg-a-thor.html Beindult Molnár Anikó ducimodell karrierjehttp://www.life.hu/legytrendi/20131105-molnar-aniko-az-egykori-nagy-orol-szexi-fotok-keszultek-mert.html Szexi vagyok, ha prostinak öltözöm?http://www.life.hu/legytrendi/20131104-trend-es-stilus-mennyire-lehet-mely-a-dekoltazs-csobot.html