Újabb családi támogatási formák jönnek jövőre. Gyes és gyed mellett ismét vállalható munka a gyerek egyéves kora után - írja az Origo.

Újabb családi támogatási formákat vezetnek be jövőre - így döntött a kormány. Soltész Miklós szociális és családügyért felelős államtitkár azt mondta, négy konkrét intézkedésről döntöttek a gyed extra keretében. Így a gyes és gyed folyósítása mellett újra vállalható munka a gyermek egyéves kora után.

Thinkstock
Illusztráció

Testvér születése esetén a korábbi ellátások megmaradnak, így például két gyedre vagy két gyesre is jogosulttá válhatnak az érintettek egy időben. A harmadik intézkedés a diplomás gyed bevezetése, míg a negyedik a kismamákat foglalkoztató munkaadók újabb adókedvezményét jelenti. Az intézkedések 65 ezer embert érintenek.

Terhesen áll modellt Pásztor Annahttp://www.life.hu/anyaskodj/20131107-pasztor-anna-az-anna-and-the-barbies-enekesnoje-harcias-kismama.html 9 kemó után sem adom fel, kisfiam!http://www.life.hu/anyaskodj/20131001-bezzeganya-kilenc-kemo-es-ket-mutet-utan-sem-adom-fel.html Megmutatta kisfiát Balássy Bettyhttp://www.life.hu/anyaskodj/20131106-a-tv2-babavilag-cimu-musoraban-mutatta-meg-masodik-gyermekenek-ultrahangkepet.html Nagycsaládra vágyik Puskás Petihttp://www.life.hu/anyaskodj/20131106-a-tv2-megasztarjanak-egykori-enekese-puskas-peti-nagy-csaladra-vagyik.html Kislányt vár Madeleine hercegnőhttp://www.life.hu/anyaskodj/20131106-madeleine-sved-hercegno-kislanyt-var.html