Az utóbi hetekben hajvágási hullám söpört végig Hollywoodon: az álomgyár legszebbjei szabadultak meg hosszú fürtjeiktől. Mi is imádjuk azokat a nőket, akik mernek változtatni ikonikus külsejükön, de kíváncsiak voltunk egy fodrász véleményére is. Kurucz Niki, a Jónő Team hajszobrásza elárulta, melyik híresség új haja tetszik neki a legjobban, és megtudtuk azt is, mire éredemes figyelni annnak, aki a rövid haj gondolatával kacérkodik.

Hajvágás szakítás miatt?

A közhiedelemmel ellentétben a nők nemcsak akkor vágatnak új frizurát, ha túl vannak egy szakításon vagy egy váláson. Bár arról már mi is írtunk, hogy Jennifer Aniston lagzija ismét elmaradt, Jennifer Lawrence és Pamela Anderson kapcsán egészen másról lehet szó. ,,Nem csak akkor vágatnak a nők új frizurát, ha szakítanak a pasijukkal. Akkor is dönthetnek a rövid haj mellett, ha egyszerűen betelik a pohár, és megunták a régi stílusukat. Sok nő azonban fél kipróbálni valami újat, mert már szinte lelkileg kötődik a hajához - pedig a változás jó nagyon!" - vallja a Jónő team fodrásza, Niki.

Forrás: AFP

Pamelának elege lett

,,Szerintem Pamela Anderson most jutott el odáig, hogy 46 évesen már nem akar szexbomba lenni. Ő egy manapság nagyon trendi, pixie hajat vágatott magának, ami remek döntés volt, mert ezáltal sokkal fiatalosabbnak tűnik. Neki állna a legjobban ez a haj, ha nem lenne szétműtve az arca. A plasztikai beavatkozások ugyanis még jobban látszódnak a rövid haj miatt, de ha felvesz egy nagy napszemüveget, akkor iszonyúan csinos ezzel a hajjal" - magyarázza Niki.

Forrás: AFP

Jennifer Lawrence-nek jól jött a Pr

Az Oscar-díjas színésznő azt nyilatkozta, a sok hajfestés, szárítás, frizurakészítés tette tönkre a haját - Niki szerint azonban az új frizura inkább a pr-ról szól. A színésznő ugyanis épp akkor vágatott rövid hajat, amikor turnézni kezdett új filmjével, Az éhezők viadala második részével. Ehhez pedig nagyon jól jött valami új, valami más.,,Jennifer nagyon bájos és kedves az új külsővel, de úgy néz ki, mint valami világmegváltó. De ez most nagyon jól jön neki a film miatt. Egyébként jól áll neki ez a haj, még akkor is, ha kerek az arcformája. A fodrásza ezt ügyesen megoldotta: a picit vastag nyakát azzal ellensúlyozta, hogy az egyik oldalon hosszabb maradt a frizura. Bár Pamela fejformájához jobban áll a rövid haj, Jennifer is nagyon csinos vele, hiszen profin lett levágva."

Forrás: AFP

Jennifer Aniston nem merte bevállalni

A Jóbarátok egykori sztárja nem vállalkozott ez előzőekhez hasonló radikális változásra. ,,Aniston hosszabb Kleopátra-fazonja is nagyon jó döntés volt, szerintem sokkal jobb neki, mint a korábbiak. Bár még nem láttuk, milyen ez a haj szépen belőve a vörös szőnyegen, Jen arcformájához remekül áll. Neki ugyanis kiálló az arccsontja, a hosszú haj pedig méginkább nyújtotta az arcát. Ez a fazon viszont sokkal előnyösebb számára".

Forrás: AFP

Te is vágass rövid hajat - ezekre figyelj!

Niki szerint szinte mindenki megpróbálkozhat egy rövid fazonnal, de vannak dolgok, amikre mégis ügyelni kell. ,,A rövid hajhoz az egyszínű festés, az intenzív, fényes, telített színek passzolnak. Ha pedig egy sötétebb hajú hölgy szeretné fiatalítani a külsejét vágással, akkor az archoz közeli részeket érdemes egy-két árnyaattal világosabbra festetni. A fent bemutatott fizurák nagy előnye, hogy alig kell velük foglalkozni: ha profin van levágva a haj, akkor a mosás után gyakorlatilag úgy áll, ahogy állnia kell. Kerek arcú lányok is bátran vágassanak ilyen fazont! Nekik csak arra kell ügyelniük, hogy a nyakrész megfelelő kialakítása hosszítsa az arcformát - akárcsak Lawrence kisasszonynál. A teltebb lányoknak is jól állhat ez a fazon, de nekik is ügyelni kell arra, hogy a frufrurész legyen elnyújtott. A kissebb fejű emberek mindenképp próbálkozzanak pixie-fazonnal, mert nekik áll a legjobban ez a stílus! Akinek azonban rövid a nyaka, ott sajnos nem előnyös ez a fazon. A legfontosabb pedig az, hogy ha jól le van vágva a haj, és azt magabiztosan viseljük, akkor mindegy, hogy valakinek elállóak -e a fülei, vagy vékonyszálú a haja - a rövid haj akkor is nagyon jól fog állni.

Légy kecses, mint egy balerina!http://www.life.hu/szepulj/haj/20130918-balerina-smink-es-frizura.html Őszi hajtrend: 6 lenyűgöző frizura a kifutórólhttp://www.life.hu/szepulj/haj/20130913-oszi-hajtrend-a-szigorutol-a-dogosen-hullamosig.html 5 csodás hajkorona a filmvászonrólhttp://www.life.hu/szepulj/haj/20130829-5-csodas-haj-a-filmvaszonrol.html Az összes vörös hajú lány férfifaló boszorkány?http://www.life.hu/szepulj/haj/20130816-a-voros-haju-emberekhez-kapcsolodo-babonak.html Sztárok, akiket kár irigyelni a mesés hajzuhatagérthttp://www.life.hu/szepulj/haj/20130815-hajhosszabbitas-a-sztarok-dus-sorenye-sokszor-nem-a-termeszet-muve.html "Mostkeltemfel" copffal te leszel a legszexibbhttp://www.life.hu/szepulj/haj/20130808-laza-kontyok-copfok-fonott-hajak-es-szines-hajbavalok-a-nyar.html 4 finomság a konyhából, amitől szőke leszelhttp://www.life.hu/szepulj/haj/20130708-termeszetes-szokito-technikak.html