természetgyógyász Agárd fényevés szakértői vélemény halálra éheztetés háziorvos hiba
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hibát követett el a háziorvos, aki az Agárdon halálra éheztetett gyereket kezelte, mert bár látta, hogy a kicsi alultáplált, nem tett semmit. Korábban az ombudsman is hasonló véleményen volt.

Ahogy a Life.hu is beszámolt róla, áprilisban derült ki, hogy egy agárdi házaspár fénnyel akarta táplálni gyermekét, a kicsi végül éhen halt. Annak ellenére sem vitték kórházba a kisfiút, hogy Benjámin másfél évesen mindössze négy és fél kilót nyomott. A háziorvos mellett jó pénzért egy természetgyógyászt fogadtak, aki – állításuk szerint – kézrátétellel és különböző csodacseppekkel igyekezett gyógyítani a csontsovány kisgyermeket – írja a Blikk.

Illusztráció Thinkstock

A napilap úgy tudja, a legfrissebb orvos szakértői vélemény szerint is komoly hibát követett el a doktor. Kilenc hónap alatt legalább nyolcszor találkozott a kórosan sovány kisfiúval, mégsem tett semmit, és nem figyelmeztette az elvakult szülőket. Benjámin már halála előtt sem volt egészséges, külső- és belső vízfejűségben szenvedett, ami már négy hónapos korától fennállt. Korábban az ombudsmani vizsgálat a háziorvost is felelősnek tartotta az agárdi gyermek haláláért. A bíró közben újabb 60 nappal hosszabbította meg a gyermek természetgyógyászának házi őrizetét. De a baba anyja, E. Ildikó Rebeka és apja, F. Balázs is biztosan a négy fal között tölti a következő két hónapot – olvasható a cikkben.

7 világsztár, aki katonák közt nevelkedetthttp://www.life.hu/anyaskodj/20131202-7-vilagsztar-aki-katonak-kozt-nevelkedett.htmlKatalin hercegnő leopárd mintás melltartóbanhttp://www.life.hu/anyaskodj/20131213-katalin-hercegno-leopard-mintas-melltartoban-nick-lord-festmenyen.htmlPeller Anna boldogság mámorban úszikhttp://www.life.hu/anyaskodj/20131212-peller-anna-szineszno-boldogsagban-uszik-miota-megszuletett-gyeremeke-annabella.htmlKislánya lesz Drew Barrymore-nakhttp://www.life.hu/anyaskodj/20131212-drew-barrymore-amerikai-szinesznonek-kislanya-lesz.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.