immunrendszer a nap cikke vitamin gyümölcslé
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha az előre elkészített gyümölcslevek között nem találsz kedvedre valót, akkor láss neki a facsarásnak te magad! Ne feledd, a saját készítésű, keverésű gyümölcs- és zöldségleveknek nincs párja: finomak, egészségesek, vitamintartalmuk pedig a téli betegségek ellen is megvéd. Ismerkedj meg a legjobb ízkombinációkkal!

Déligyümölcsös-mix

Meglehetősen sokféle gyümölcsre és zöldségre lesz szükséged hozzá, de megéri a fáradozást: préseld ki két sárgarépa és egy kis gyömbér levét, majd ehhez add hozzá egy narancs levét, s ha lehetőséged van rá, egy maréknyi fügéét is. A turmixgépbe ehhez a keverékhez szelj fel egy banánt, és turmixold krémesre az elegyet. Nagyon finom, édes, mégis vitamindús italt kapsz, mely segít energiával töltődni, miközben gazdag béta-karotinban, magnéziumban, káliumban, foszforban, kalciumban, rostokban, és nem mellesleg A-, B-, C-, E-, K-vitaminokban.

Forrás: Thinkstock

Céklás-almás finomság

A cékla igazi téli vitaminbomba, de nyersen sokan idegenkednek tőle. A leve azonban, más zöldségekkel és gyümölcsökkel keverve, nagyon finom, főleg, ha almát is teszel hozzá. Két almához egy cékla levét keverd, add hozzá egy sárgarépa levét is, és egy jó pohárnyi vízzel hígítsd fel. Pár korty is feltölt energiával, vassal, folsavval, A-, C-, B1- és B6- vitaminnal.

Az igazi C-vitamin-bomba

Bár éveken át a citromot emlegették ez ügyben, mára tudjuk, hogy például a kiviben sokkal több C-vitamin bújik meg, így segítségével egyszerűen erősítheted az immunrendszered. Két kivit turmixolj össze egy fél papajával, egy körtével, s ha akad otthon, tehetsz bele egy kis cseresznyét is. A kész turmixot hígítsd fel vízzel, és már ihatod is - de ha ahhoz van kedved, a sűrűbb pépet ki is kanalazhatod a pohárból. A C-vitamin mellett rengeteg olyan anyagot tartalmaz, mely segít a méregtelenítésben, a baktériumok és szabad gyökök elleni küzdelemben, javítja a látásodat, és serkenti az emésztőrendszered működését.

Forrás: Thinkstock

Grapefruitos turmix a vírusok ellen

Nem szereted a grapefruitot keserű íze miatt, de a benne található vitaminokra szükséged lenne? Csak turmixold össze a levét tíz dekányi málnával, egy banánnal, két evőkanál joghurttal, egy evőkanálnyi mézzel, és máris isteni finom energiabombát kapsz, mely alaposan ellát vassal, magnéziummal és még sok-sok vitaminnal, melyek segítenek a baktériumok és vírusok elleni küzdelemben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.