Így védd meg kedvenceidet a petárdázástól

kutya tanács szilveszter félelem petárda Ebrendészet gazdi
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bár a petárdázást betiltották, sok helyen már most durrogtatják őket, nem kis félelmet okozva ezzel a négylábúaknak. Elmondjuk, hogyan segíthetsz kedvenceidnek.

Az óév utolsó napja nem a kutyák kedvence, az biztos. Már szilveszter előtt elkezdődik a petárdázás, amitől nagyon félnek az ebek. A gazdik jól tudják, hogy ilyenkor sok állat remegni és erősen lihegni kezd. A Vizslamentés arra hívja fel a figyelmet, hogy ebben az időszakban semmiképpen ne hagyjátok a kutyákat az udvaron, illetve ellenőrizzétek az állatorvos segítségével a petvetdata.hu adatbázisában, hogy be vannak-e rögzítve a chiphez a megfelelő adatok.

Forrás: Facebook/Fővárosi Közterület-felügyelet Állategészségügyi Szolgálat

A Fővárosi Közterület-felügyelet Állategészségügyi Szolgálata azt tanácsolja, hogy 31-én sötétedés előtt érdemes nagy sétát tenni a blökikkel, hogy eleget mozoghassanak. Tanácsos ellenőrizni, hogy maradt-e olyan lezáratlan/betömetlen hely vagy rés a kertben, házban vagy lakásban, ahol a pánikba esett kutya esetleg kimenekülhet. Zárjátok be az ablakokat, a TV-t vagy a rádiót is fel lehet hangosítani, hogy a petárdarobbanások zaja kevésbé legyen hallható. Nem szabad büntetni a kutyát, ha ugat, nyüszít, vagy nyugtalanul viselkedik, mert ez csak erősíteni fogja a félelmét. Bárhogy is viselkedik az eb, a gazdi mindenképp maradjon nyugodt. Ha lehet, ne legyen egyedül a kutya szilveszterkor, ilyenkor sokszor pánikba esnek, és ez sérülésekhez (és a lakásban esett károkhoz) vezethet. Ha elveszett, kiszökött a házi kedvenc, az alábbi számon lehet elérni az Ebrendészet diszpécserközpontját: 06-1-347-08-30.

Lottónyertes pár mentette meg a koraszülött kislánythttp://www.life.hu/gyogyulj/20131230-lottonyertes-par-segitett-a-koraszulott-kislanyon.htmlEszement újévi fogadalmakhttp://www.life.hu/gyogyulj/20131227-eszement-de-vicces-ujevi-fogadalmak-a-netrol-es-az-utca-emberetol-2014-ben.htmlSzilveszter baleset nélkülhttp://www.life.hu/gyogyulj/20131226-szilveszterkor-gyakoriak-a-balesetek-ezek-lehetnek-a-petarda-az-alkohol-a-kihules-okozta-bajok.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.