Shoppingolj kifulladásig a bevásárlók Mekkájában!

leárazás Leeds utazás London
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szuper szállodák, vagány bárok, díjnyertes éttermek és trendi üzletek. Nem, ez nem Milánó vagy Párizs, hanem a Londontól csupán 2,5 órás vonatútra található Leeds, ami a történelmi látnivalók és a pezsgő éjszakai élet mellett fantasztikus vásárlási élményt jelenthet az idelátogatók számára. Használd ki a januári leárazásokat, és dobd fel a gardróbodat különleges darabokkal! 

Ismerd meg a 800 éves város történetét!

A festői Yorkshire megye szívében lévő Leeds kétségtelenül Anglia egyik legnépszerűbb úti célja, amely az évszázadok során egyszerű mezővárosból jelentős gazdasági és kulturális központtá nőtte ki magát. Ma ez a vibráló metropolisz több felfedeznivalót tartogat, mint szinte bármely más város Nagy-Britanniában, és gazdag történelme, egyedi gasztronómiája, valamint változatos éjszakai élete mágnesként vonzza a hazai és külföldi turistákat. A brit város csodás látnivalókkal büszkélkedhet, melyek közül mindegyik már önmagában megér egy látogatást. A felfedezőtúra során megcsodálhatod a viktoriánus építészet remekeit eredeti pompájukban. Ilyen például Európa legnagyobb fedett piaca, az 1857-ben épült Kirkgate Market és a Királyi Fegyvertár Múzeum, amely áttekintést ad a világ hadászati és sportfegyvereinek történetéről. A Viktória királynő által 1858-ban megnyitott városháza és a Szent Anna római katolikus székesegyház egyaránt kihagyhatatlan látnivaló, a 19. századi textilgyárból átalakított múzeumban pedig megismerheted Leeds ipari múltját. A Temple Newsam az egyik leghíresebb történelmi ház az országban: a Tudor-Jakab kori kastély gazdag művészeti gyűjteménnyel büszkélkedhet, melyet megcsodálhatsz a gyönyörűen helyreállított termekben.

Kirkstall Abbey Forrás: Thinkstock

A Life.hu tippje:

Az Aire folyó mentén található Kirkstall Abbey az egyik legteljesebb példája a középkori ciszterci apátságnak Nagy-Britanniában. A kolostor ma romokban áll, ám a látogatóközpontban informatív és élvezetes módon tekinthetsz be a 12. századi szerzetesi életbe.

Kultúra minden mennyiségben

Leeds egy sokarcú és meglepetésekkel teli város, amely több mint 75 különböző nemzetiségű embernek ad otthont, ez adja erős multikulturális bázisát, és ez teszi különösen barátságos hellyé mindenki számára vallástól, származástól függetlenül. A kultúra szerelmesei nem fognak csalódni, hiszen Leeds az egyetlen olyan brit város Londontól eltekintve, amely saját operaházzal, balett-társulattal és több neves színházzal is büszkélkedhet. A „Leeds Art Gallery" a 20. századi brit művészet átfogó gyűjteményével rendelkezik, míg a szomszédos Henry Moore Intézetben megtekintheted Nagy-Britannia legnagyobb szoborarchívumát. A pezsgő és minőségi éjszakai élet arról tanúskodik, hogy az itt élők imádnak bulizni, és neked sem kell messzire menned ahhoz, hogy megtaláld az ízlésednek leginkább megfelelő helyet. Egy Leeds-i kiruccanás nem lenne teljes anélkül, hogy megkóstolnád a marhasültet yorkshire pudinggal, a tradicionális ale söröket a Whitelock's-ban, amely a legrégebbi pub a városban, ha pedig fantasztikus szendvicseket majszolnál, irány a Pickles&Potter, az isteni csokis brownie-jukról pedig csak szuperlatívuszokban lehet beszélni.

Forrás: Facebook/Whitelocks

A Life.hu tippje:

Yorkshire legmenőbb téli attrakciója a Millennium téren található Ice Cube, amely Európa egyik legnagyobb szabadtéri jégpályája. Nyitva tartás: 2014. január 24.-február 23., bővebb infót ide kattintva találsz. 

Ahonnan biztosan nem térsz haza üres kézzel

A január hosszú és szürke hónap, amikor legszívesebben ki sem mozdulnál a négy fal közül, ám mégis van valami, amivel felpörgetheted magad, ha kicsit belassultál: a fantasztikus akcióvadászat! Bár Leedsben a téli leárazások nem feltétlenül jobbak, mint bárhol máshol, de a vásárlás itt garantáltan örök élményt nyújt. Ennek oka, hogy a közel 8 kilométernyi bevásárló övezetben hatalmas a választék, és számos üzlet otthonául lélegzetelállító viktoriánus és Edward-korabeli épület szolgál, ami teljesen új szintre emeli a shoppingolás élvezetét. Indítsd beszerző körutad az exkluzív Victoria-negyedben, ahol megtalálhatod a legnagyobb divatmárkákat, valamint a Harvey Nichols luxusáruházat, amely kivételes engedményekkel csábítja a vevőket. Sőt, a negyedik emeleti kávézóban is jutányos áron lehet ebédelni. A városban remek vintage lelőhelyekre bukkanhatsz, a legjobbak a Corn Exchange, valamint a Call Lane környékén vannak, és bármikor a kezed ügyébe kerülhet egy különleges dizájnerdarab. Ha még mindig nem sikerült vásárlási lázad csillapítani, a futurisztikus Trinity Leeds minden álmod felülmúlja, amely élmény-, kulturális és bevásárlóközpont is egyben. Ha végigsétálsz a híres árkádok alatt (Central Arcade, Thorntons Arcade, Queens Arcade stb.), olyan érzésed támad, mintha a múltból haladnál a jövőbe, és az emlékezetes shoppingtúra végén érteni fogod, miért is nevezik Leedset az „Észak bevásárló fővárosának".

A Corn Exchange Forrás: Facebook/Leeds Corn Exchange

A Life.hu tippje:

A Granary Wharf egy vízparti oázis a város lüktető szívében, amely kozmopolita éttermeivel és színvonalas bárjaival tökéletes hely a lazításra.

Az 5 legjobb úti cél Kubábanhttp://www.life.hu/lifeutazas/20131218-utazas-es-egzotikus-tura-az-5-legjobb-uti-cel-kubaban.htmlAusztria legjobb síterepeihttp://www.life.hu/lifeutazas/20131218-utazas-es-sieles-ausztria-legjobb-siterepei.htmlTéli miniszünet a vibráló Bath-banhttp://www.life.hu/lifeutazas/20131202-utazas-kiveteles-spa-elmeny-ikonikus-latnivalokkal-teli-miniszunet-a-vibralo-bath-ban.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.