Egészséges hamburger? Létezik!

Forrás: Thinkstock -
hamburger szendvics fogyókúra
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha januártól te is diétázni kezdtél, még nem azt jelenti, hogy le kell mondanod kedvenc finomságaidról. A hamburger például egészségtelen ételként van a köztudatban - ha a gyorsétteremben kapható fajtákat vesszük, akkor ez igaz is. De miért ne készíthetnél otthon te is magadnak ilyet, csak épp egészségesebb verzióban? 

1. Figyelj az alapanyagokra!

Nem mindegy, honnan szerzed be a hamburgerhúst és a többi belevalót. A mirelit húspogácsa helyett vásárolj egy kis darált húst a hentesnél, és készítsd el a saját húspogácsádat. Ha jobban szereted a szárnyasokat, akkor egy szelet otthon grillezett, vékony csirkemell tökéletes választás lesz.

2. Felejtsd el a fehérlisztet!

Ha tényleg az életmódváltás és a fogyás a cél, hanyagold a hagyományos, fehér lisztből készült hamburgerzsömlét. A tönköly vagy a teljes kiőrlésű alapanyagokból készült zsemlék tökéletesek arra, hogy házi hamburgert készíts belőlük.

Forrás: Thinkstock

3. Legyél kreatív a hozzávalókkal!

Unod a jégsalátát, a paradicsomkarikákat és az uborkát? Újíts! Pár szelet grillezett cukkini, kaliforniai paprika, isteni spárga vagy egy kis gomba remekül feldobja majd a szendvicsedet. Ha pedig nincsenek ellenedre a pikáns ízek, grillezz pár szelet ananászt, és dobd fel azzal a hamburgeredet! Ez a gyümölcs húsokkal ugyanis istenien párosítható, ráadásul nagyon egészséges is!

4. Válassz okosan sajtot!

Egy vastagabb szelet cheddar sajtban akár 100 kalória is lehet, ez azonban túl sok, ha fogyni szeretnél. Ha teheted, vásárolj házi készítésű, zsírszegény sajtot, ha viszont nem jártsz ilyen helyekre, akkor a bevásárlóközpontokban is lehetőleg fetát vagy mozzarellát válassz. Hidd el, sok felesleges kalóriától megkíméled magad!

5. Ügyelj a szószra!

Ha kész az egészséges finomság, felesleges elrontani egy kalóriadús, egészségtelen bolti öntettel. Persze nem azon a néhány csepp BBQ szószon múlik majd a fogyás, de nem árt figyelni a részletekre sem. Egy kis mustár, torma, salsaszósz vagy wasabi tökéletes lesz a szendvicsedbe. De készíthetsz otthon sűrű, házi paradicsomszószt is, amiből hagyd ki a cukrot és az édesítőszert is.

Több edzés januártól? Izzadj beautyrobic órákon!http://www.life.hu/ez-zsir/20140102-beautyrobic-edzes-25-30-fokon-beindul-a-meregtelenites-es-a-zsiregetes.html10 dolog, amire figyelj oda 2014-ben!http://www.life.hu/ez-zsir/20131230-egeszseg-es-eletmod-10-tipp-hogy-2014-ben-is-egeszseges-legyel.htmlAz ő testüket akartuk 2013-banhttp://www.life.hu/ez-zsir/20131229-a-legszebb-testu-sztarok-2013-ban-gisele-bundchen-hilaria-es-ireland-baldwin-adriana-lima.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.