Minden idők legnépszerűbb alkalmazásai – Neked is megvannak, igaz!?

applikáció tablet játék letöltés népszerűség számítógép okostelefon
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ma már szinte mindenkinek van okostelefonja, és akinek van, annak biztosan különböző alkalmazások is vannak rajta. A legtöbb hasznos vagy jópofa app ingyenes, de vannak olyanok is, amikért fizetnünk kell. És mivel mindössze néhányszáz forintba kerülnek, kifizetésük nem okoz túl nagy traumát. Íme, a legnépszerűbb alkalmazások, amikért hajlandóak voltunk fizetni 2013-ban.

9. Angry Birds Space – 20 millióan vásárolták meg

Az Angry Birds játékok világszerte nagy népszerűségnek örvendenek. Az eredeti játék mutációja az űrben játszódik, a cél ugyanaz, mint az eredeti játékban, némi gravitációs hatással nehezítve azt.

Forrás: Angry Birds

8. Tiny Wings: 30 millióan vásárolták meg

A játék főhőse egy madár, aminek túl kicsik a szárnyai ahhoz, hogy repülni tudjon. A játékos feladata az, hogy segítse a kismadarat elérni a célját, kihasználva a különböző természeti képződményeket – például egy hegygerincet, amin lecsúszva a madárka lendületet kaphat. A játék indulása óta nagyon népszerű, már a megjelenés évében 6 millió vásárlója volt, 2012-ben az év iPhone alkalmazása címért is indult.

7. Words With Friends: 35 millióan vásárolták meg

Ez a Scrabble telefonos változata, letöltésével barátaiddal közösen alkothattok szavakat. Létezik a játéknak egy ingyenes, reklámokkal tűzdelt változata is, de a fizetős verzióban nem találkozunk hirdetésekkel. Összesen a két verziót több mint 60 millióan töltötték le. Hasznos játék, több mint 173 ezer szót ismer, így nagyban hozzájárul a szókincs fejlődéséhez – természetesen angol nyelven.

6. Camera+: 40 millióan vásárolták meg

A szép fotók készítésében nyújt segítséget ez az alkalmazás különböző effektek, szerkesztő eszközök, szűrők segítségével. Ez az okostelefonnal fotózók titkos fegyvere!

5. WhatsApp Messenger: 45 millióan vásárolták meg

A segítségével ingyenes sms-eket, mms-eket lehet küldeni, de alkalmas chat-elésre is. Számos extra funkciója is van: így például hangüzeneteket, képeket, videókat, tartózkodási helyeket oszthatsz meg barátaiddal.

4. Cut The Rope: 100 millióan vásárolták meg

A valaha leggyorsabban fogyó iOS játék: megjelenése után egy héttel már több mint egymillió vásárlója volt. Később kihozták az úgynevezett Lite verziót is, ami ingyenes, de kevesebb pálya érhető el rajta. Az Om Nom nevű, krokodilszerű karakter egy kötélen egyensúlyoz, szájában egy cukorkával. A játékos feladata a kötél végéhez juttatni a figurát – miközben ezerféle veszély leselkedik rá.

Forrás: Cut The Rope

3. Doodle Jump: 150 millióan vásárolták meg

A Lima Sky által kifejlesztett játék jelenleg kilenc különböző platformról tölthető le, de a legtöbb vásárlás az iPhone-okról érkezik. Megjelenését követően négy egymást követő hónapon át naponta átlagosan 25 ezren töltötték le készülékeikre. Ma már videójáték formájában is elérhető.

2. Fruit Ninja: 300 millióan vásárolták meg

A híres gyümölcsszeletelős játékot a Halfbrick Studio fejlesztette ki, és míg 2010-ben nagyjából 3 millióan töltötték le, mára olyan népszerűvé vált, hogy ez a szám 2013-ra 300 millióra nőtt. Ezzel kivívta magának a második helyet a minden idők leggyakrabban letöltött fizetős alkalmazásai között.

Forrás: Fruit Ninja

1. Angry Birds – 648 millióan vásárolták meg

Nincs olyan okostelefonnal, tablettel rendelkező ember a világon, aki ne ismerné az Angry Birds játékot. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy 648 millió fizetett letöltéssel bír jelenleg. Az eladásokat bizonyára az is elősegítette, hogy ma már szinte minden áruházban roskadoznak a polcok a különböző figuráktól. Sőt, 2016-ra a játék alapján filmet is készítenek a dühös madarakról. A játék lényege: a kövér szárnyasokat kilőve különböző építményeket és zöld kismalacokat kell megsemmisíteni. Vigyázat! Függőséget okoz!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.