méregtelenítés színésznő kakaó Gwyneth Paltrow
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Gwyneth Paltrow Oscar-díjas színésznő régóta hisz abban, hogy a nők egészséges étrenddel és megfelelő mennyiségű mozgással megváltoztathatják az életüket. Nemrégiben néhány újabb receptet is közzétett internetes oldalán, melyek segítségével követői sikeresen szabadulhatnak meg az ünnepek alatt felszaladt kilóktól. Arról azonban megfeledkezett, hogy nem mindenki engedheti meg magának a drága összetevőket...

A színésznő állítólag teljesen elszakadt a realitásoktól - kedvenc kakaójának a receptjét olvasva az embernek inkább egy kémiai kísérlet jut az eszébe, mint a főzés, hiszen olyan hozzávalók szerepelnek benne, mint a mandulavaj, az ízesített folyékony klorofil vagy éppen a spirulinapor. Ha valaki arra vállalkozik, hogy elkészítse a sztár által ajánlott kakaót, akkor mélyen a pénztárcájába kell nyúlnia, a méregdrága hozzávalók miatt ugyanis közel 20.000 forintba kerül az ital.

Forrás: AFP/Ben Stansall

Ennek ellenére a színésznő a blogjában mindenkit arra biztat, hogy próbálja ki háromnapos méregtelenítő étrendjét, aminek köszönhetően a téli napokon sem fog fázni vagy éhezni, és emellett mindenkinek jó szívvel ajánlja a szaunázást és az organikus pamutból készült ruhák viselését is. Paltrow arról is büszkén mesél, hogy lánya, a most kilencéves Apple hétéves korában önként állt át a vegetáriánus étrendre, illetve hogy sem ő, sem a most hétéves öccse, Moses nem fogyaszt gluténtartalmú ételeket és tejtermékeket.

A színésznő a méregtelenítő étrendet dr. Alejandro Jungerrel, a téma szakértőjével állította össze, akivel olyan ételek elkészítését próbálták ki, melyek egyrészt felmelegítenek, másrészt eltelítenek, így nem lesz szenvedés a diéta.

Így fest az állítólag nagyon hatásos étrend:

Reggeli: Egy pohár szobahőmérsékletű citromos víz, egy bögre gyógytea és egy különleges shake

Ebéd: Balzsamos gyökérzöldségekből készült saláta, vagy csicseriborsó, esetleg répaleves


Uzsonna: Nassolnivalók - lencse, diós keksz, mogyoró


Vacsora: egy tányér kókuszos lazac, quinoával töltött tök, serpenyőben párolt csirke vagy némi brokkoli

Forrás: Thinkstock

„Az étkezések ideje alkalmazkodjon a te időbeosztásodhoz, az ételek pedig az ízlésedhez" – tanácsolja Paltrow, aki hozzátette, hogy idei méregtelenítő étrendje kevésbé szigorú, mint a korábbiak, azonban továbbra is kerüli a tejtermékeket, a glutént, a kagylót, a cukrot, az alkoholt, a koffeint, illetve bizonyos alkaloidokat tartalmazó élelmiszereket, például krumplit, paradicsomot vagy paprikát, továbbá minden feldolgozott terméket, még a szójatermékeket is.

A kétgyerekes anya 2012-ben adta ki második szakácskönyvét It's All Good címmel, amit a kritikusok az elsőhöz hasonlóan fanyalogva fogadtak, sőt arról is beszámoltak, hogy a színésznőt korábban kimerülten és ájultan vitték orvoshoz, ahol megállapították, hogy vérszegény, D-vitamin-hiányos, a stressz-szintje pedig az egekben van. Orvosa szigorú diétát írt elő a számára, melyben eltiltotta a kávétól, az alkoholtól, a cukortól, a tojástól, a gabonaféléktől, a hústól és a feldolgozott termékektől, hogy kitisztuljon a szervezete.

Vajon tényleg hatásosak az újabbnál újabb divatdiéták? Nemrég bemutattuk azt az 5 fogyókúrás módszert, amit idén érdemes lenne elkerülnöd - itt elolvashatod, hogyan vélekedett a trendekről életmódtanácsadó szakértőnk, Korsós Alíz.

Ez volt 2013 legtrendibb diétája - Te kipróbáltad?http://www.life.hu/ez-zsir/eljegeszsegesen/20131221-a-paleo-dietat-kerestek-a-leggyakrabban-a-google-keresoben-2013-ban.htmlGyógyulás mínusz 110 fokon - lehetséges!http://www.life.hu/ez-zsir/eljegeszsegesen/20131210-life-video-a-hidegterapia-jot-tesz-a-testnek-es-a-csontoknak.htmlA biciklizés rabja lett a komikushttp://www.life.hu/ez-zsir/eljegeszsegesen/20131118-ez-zsir-eletmodpercek-scherer-peter-komikus-sokat-biciklizik.htmlVitaminbombák télire - Fogyaszd őket bátran!http://www.life.hu/ez-zsir/eljegeszsegesen/20131209-vitaminban-duskalo-etelek-termeszetes-vitaminforrasok.htmlÍncsiklandozó olasz finomság, húsmentesen!http://www.life.hu/ez-zsir/eljegeszsegesen/20131105-greta-konyhaja-zsalyastofuricottas-cannelloni.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.