Feltöltődés januárban - kapcsolj ki itthon!

Forrás: http://hajduszoboszlo.huaqua-palace -
Egerszalók Mezőkövesd wellness Harkány Hajdúszoboszló kikapcsolás szálloda
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha az év végi szabadnapok viszonylag hosszú sora sem segített azon, hogy kipihend az egész éves hajtást, vagy az új évben egyszerűen csak többet szeretnél törődni magaddal, kezdd januári pihenéssel az évet. Ez az időszak már csak azért is kedvező, mert számos wellness-szállodában hirdetnek viszonylag gazdaságos akciókat. Mutatunk 4 kellemes és megfizethető helyet. 

Harkány

A Pécs közelében fekvő Harkányban 50-70 méteres mélységekből tör a felszínre az átlagosan 62 Celsius-fokos gyógyító víz, amelynek egyetlen literjében több mint 1000 mg ásványi anyag található. Ezek közül a legfontosabb a karbonil-szulfit, amely a víz jellegzetes szagát is adja. A vízben lévő, oldalfényben látható apró szemcsék sem mások, mint az elemi kén részecskéi, amely bőrön át és belélegezve is jól felszívódik a szervezetben, beépül a porcokba, és gyógyítja a csípő, a térd, a boka és a többi ízület fájdalmait, sérüléseit. De a pikkelysömör is enyhül tőle, sőt, a nőgyógyászati gyulladásokra és egyéb női problémákra, például a teherbeesés nehézségeire is jó hatással van. A város gyógy- és élményfürdőjében persze nemcsak gyógymedencében, hanem pezsgőfürdőben is lazíthatsz, a szaunában megszabadulhatsz a szervezetedben felhalmozódott méreganyagoktól, és élvezheted a lazító masszázs- és a szépítő kozmetikai kezeléseket.

Forrás: http://harkanyfurdo.hu

A Life.hu tippje:

Ha a csobbanás után városi hangulatra vágysz, érdemes ellátogatnod Pécsre, amely mindig tartogat valamilyen érdekes programot. Ha inkább finom borokat kóstolnál, vár a villányi borvidék.

A Life.hu extra tippje:

Pihenj meg a város szívében - Ametiszt Hotel Harkány - 6.490 Ft/éjtől

Hajdúszoboszló

Az ízületi és mozgásszervi, valamint a bőr- és nőgyógyászati betegségek gyógyszere a hajdúszoboszlói gyógyvíz is, amely kb. 1100 méter mélységből tör elő 75 Celsius-fokos hőmérséklettel. Jód-, bróm-, konyhasó-, hidrogénkarbonát-tartalma mellett olyan nyomelemeket is tartalmaz, mint a titán, a vanádium, a réz, a cink vagy az ezüst. Persze nemcsak ezért érdemes ide látogatni, hanem a gyógyfürdő élményfürdőjének egyedülálló kínálata miatt is: az exkluzív élménymedencék különböző korokat és helyszíneket idéznek, van itt jégbarlangfürdő, római medence, tengeri világra emlékeztető fürdő és barlangfürdő is. A legkisebbeket gyermek- és bébimedencék, valamint játszóház várja. Ha komolyan gondoltad az újévi fogadalmakat, a fitneszrészlegben izzadhatsz, ha pedig inkább lazulni vágysz, masszázsok és wellnesskezelések sorából választhatsz.

Forrás: http://hajduszoboszlo.huaqua-palace

A Life.hu tippje:

Ha nem szereted a tömeget, a kedveseddel vagy a barátaiddal akár a privát fürdők egyikébe is visszavonulhatsz, itt jakuzziban és szaunában lazíthatsz.

A Life.hu extra tippje:

Lazulás a déltengeri üdülőhelyek hangulatában - Hotel Silver - 9.900 Ft/fő/éjtől

Egerszalók

A község nevezetessége a település déli részén feltörő termálforrás lefolyó vize által létrehozott mészkődomb, amelyet a helyiek Sódomb néven emlegetnek, és amely a törökországi Pamukkale hasonló, világhírű mészkőteraszaira emlékeztet. A nátriumot is tartalmazó, kalcium-magnézium hidrogénkarbonátos gyógyvíz a mozgásszervi betegségek, a bőrbetegségek és a nőgyógyászati problémák tüneteit is enyhíti. A '70-es, '80-as években még vadregényes körülmények között lehetett megmártózni a gyógymedencékben – a nosztalgiafürdő medencéivel és büféjével ezt az időszakot idézi fel. Aki azonban modernebb körülményekre vágyik, annak érdemes inkább a 2007-ben megnyílt gyógyfürdőt választania, amelynek összesen 17 kül- és beltéri medencéje minden igényt kielégít. Az exkluzív szaunavilágban a jeges, sörös, mézes és sós felöntések közül választhatsz, a szauna-ceremóniákat képzett szaunamester vezeti. De van itt bioszauna, aromakabin, sőt, két rönkfából készült finn szaunaház is. A thai, valamint az ajurvédás testkezelések nyomán rövid idő alatt remek formába lendülhetsz, míg az intenzív mozgásra vágyókat a fitneszterem várja.

Forrás: www.egerszalokfurdo.hu

A Life.hu tippje:

Próbáld ki az AlfaSzféra kezelést, amelynek segítségével tökéletesen ellazulhatsz és aktiválhatod a természetes öngyógyító folyamatokat.

A Life.hu extra tippje:

Bújj el a város zaja elől! Thermál Park Egerszalók - 10.950 Ft/fő/éjtől

Mezőkövesd

A kéntartalmú, szabad szénsavat is tartalmazó kalcium-magnézium-hidrogén-karbonátos gyógyvízzel Mezőkövesden már több mint 70 éve gyógyulnak az emberek. A víz kiváló az ízületi kopások, a sérülések és műtétek utókezelésére, de az anyagcserét is javítja és fokozza a szervezet ellenálló képességét. A fedett fürdőben 3 különböző hőfokú gyógymedencében és uszodában hódolhatsz a vizes örömöknek, a wellness részlegben pedig szaunákban, gőzkabinban vagy sókabinban lazíthatsz. A levendulás masszázs gyógyítja az izomgörcsöket és lelkileg is ellazít, az aloés kényeztető masszázs puhává, egészségessé varázsolja a bőrödet, míg a citromfűolajos kezelés megnyugtat, és segít megőrizni a fiatalságodat.

Forrás: www.zsory-furdo.hu

A Life.hu tippje:

Január 18-án és 19-én szaunázók hétvégéjére várják a forróság és a jeges hideg váltakozásának kedvelőit. A két nap programjában többek között légúttisztító és sörös-komlós szaunaceremóniák, nyak- és váll-lazító, valamint relaxációs gyakorlatok szerepelnek.

A Life.hu extra tippje:

Pihenj a wellnessparadicsomban! Balneo Hotel Zsori Thermal & Wellness - 9.915 Ft/fő/éjtől

Csoki és a filmlegendák – járd be Brüsszelt!http://www.life.hu/lifeutazas/20140109-utazas-es-kultura-jard-be-brusszelt-par-nap-alatt.htmlKreol dallamok, fűszeres rum: Mauritius édenkertjehttp://www.life.hu/lifeutazas/20140103-utazas-es-programajanlo-kreol-dallamok-fuszeres-rum-mauritius-a-valodi-edenkert.htmlTrentino, a téli csodaországhttp://www.life.hu/lifeutazas/20140103-olaszorszag-trentino-a-teli-csodaorszag-siterep-es-kirandulas.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.