A hirtelen súlyvesztés tönkreteszi a bőrt - ezt tedd ellene!

Forrás: Thinkstock -
bőr fogyás Nagy Amarilla edzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A hirtelen fogyás nem tesz jót a szervezetnek. Bár a mérleg nyelve kevesebbet mutat, a bőr és a test azonban nem tud hamar alkalmazkodni a gyors súlyvesztéshez. Anett is ezzel a problémával küzd, ezért az Ez zsír! aerobikoktatójához, Nagy Amarillához fordult segítségért. 

"Kedves Amarilla!

Tanácsot szeretnék kérni, hogyan tudnám magam formába hozni. Sajnos hirtelen fogytam le 13 kilót 3 hónap alatt, ez pedig nyomott hagyott a bőrömön, nem alkalmazkodott a fogyáshoz. Most küszködöm vele, próbálok minél többet tenni azért, hogy olyan lehessek, mint amilyen szeretnék. Felüléseket, törzsemeléseket, guggolásokat végzek nap mint nap, de nem veszem észre, hogy használna. Mit tegyek?Mit tehetnék, hogy meg legyek elégedve a külsőmmel?

A választ előre is köszönöm!

Anett"

Forrás: Thinkstock

Szia, Anett!

Az, hogy lefogytál 13 kilót, önmagában is szép teljesítmény, igaz, nem említed, milyen módszerrel. A testsúlynövekedés velejárója, hogy a bőr turgora elveszti rugalmasságát, és fogyás után ez látható marad, hiszen nincs már, ami "kitöltse". Itt kell hangsúlyt fektetni a tonizálásra, a helyes táplálkozásra és a sok folyadék fogyasztására. Arra azonban érdemes figyelni, hogy ha máskor fogyókúrába kezdesz, a heti 1 kiló súlyvesztés az ideális. Feszesítő gyakorlatokkal, súlyzók használatával növelheted az izomrostok számát, igy fokozatosan elérheted a feszes, karcsú testet. Ha otthon tornázol, segítek egy kicsit: itt találsz néhány remek mellizomerősítő gyakorlatot, itt a comb- és farizmokra edzettünk, itt pedig bemutattam néhány hatásos hasizomgyakorlatot. Sok sikert kívánok neked!

Amarilla

Beyoncé pár napra vegán lett - mire jó ez a diéta?http://www.life.hu/ez-zsir/20140206-beyonce-vegan-lett-par-napra-stohr-greta-elmondja-errol-a-velemenyet.htmlEgyre többen tartanak „veguár" hónapot, amikor teljesen mellőzik az állati eredetű élelmiszerek fogyasztását a test méregtelenítése érdekében. A módszer népszerűsége azután kezdett növekedni, hogy Beyoncé és Jay-Z beszámolt a 22 napos vegánságáról, amelyet kifejezetten egészségügyi célból választott. Venus Williams és Leona Lewis is hisz az ideiglenes „detox-diétában".Ez Zsír!OrigoHevesi Tamás kirobbanó formában vanhttp://www.life.hu/ez-zsir/20140203-hevesi-tamas-enekes-kirobbano-formaban-van.htmlA népszerű magyar zenész harminc éve egyes típusú cukorbetegséggel küzd, így oda kell figyelnie, mit és mennyit is eszik. A betegség vitt rendszert Tamás életébe, a széndhidrátfogyasztásra pedig különösen ügyelnie kell. A zenész elárulta többek között azt is, mit fogyaszt cukor helyett, és milyen trükkjei vannak az egészséges táplálkozásban.Ez Zsír!--Étkezz okosan - így csökkentsd a koleszterinszintedet!http://www.life.hu/ez-zsir/20140131-tizennegy-modszer-a-rossz-koleszterin-szintjenek-csokkentesere.htmlHa az egészséges étkezésen és a rendszeres mozgáson kívül fontos számodra, hogy csökkentsd a koleszterinszintedet, akkor gyógyszerek helyett választhatsz természetesebb módszereket is. Lássuk, melyek azok, amik tényleg hatékonyak.Ez Zsír!Origo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.