Telekom Vivicittá mellrák új élet projekt aquajogging albert kinga uszoda edzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Life.hu sztárszerzői, Kropkó Péter és Gajdos Tamás mozgáskoordinátorok ezúttal egy újfajta sporttal ismertették meg Kingát, a Kezdj új életet a Life.hu-val egyik nyertesét. A caincross edzés után Kingának egy kímélőbb mozgásformát választottak a szakértők, így megmutatták neki a legújabb őrületet, az aquajoggingot. 

"Kinga edzésébe azért érdemes beilleszteni az aquajoggingot, mert így a víz felhajtó ereje által levesszük a terhet a fájós jobb térdéről. Egy edzésben újrakezdő, a mozgást a gyenge izmai miatt nem tökéletesen kivitelező sportolónak könnyebben sérülnek le egyes izomcsoportjai, szalagjai, vagy terhelődik túl az a terület, ahol a szalag a csonthoz rögzül. Ennek az az oka, hogy nem elegendő az izomerejük a mozgás kivitelezésének egész hosszára. Ilyenkor gyorsabb összehúzódásokkal próbálja az eltervezett mozgást végigrángatni, nagyon intenzív helyi túlterheléseket létrehozva. Mint Kinga esetében az enyhe ínhüvelygyulladás" - meséli Péter.

Az aquajogging alkalmazása alapvetően fontos az erősen elhízott emberek mozgásának elkezdéséhez. Hiszen ezáltal elkerülhetjük a mozgásszervek végzetes, vagy csak az edzést akadályozó sérülések megszüntetését. Az izomzat kialakítása, az összehúzódási sorrend megtanulása, a helyes mozgás rögzítése is sokkal könnyebb, mint a szárazföldön. Bizonyos súly fölött a szárazföldön nemcsak káros, de lehetetlen is a mozgást helyesen kivitelezni. Pétertől és Tamástól még többet is megtudhattok az aquajoggingról a Vitalteam oldalán.

Úszóedzésen jártunkhttp://www.life.hu/csalad/20140210-elkisertuk-kingat-az-uszodaba-egy-uszoedzesre-kropko-peterrel-es-gajdos-tamassal.htmlAhhoz, hogy Kingát kíméletesen és fokozatosan készítsük fel arra, hogy az edzésprogram végén sikerrel fussa le a Vivicittát, megkezdődtek az úszóedzései. A megfelelő technikát a Life.hu sztárszerzőitől, Kropkó Péter és Gajdos Tamás mozgáskoordinátoroktól sajátíthatja el, míg a kitartásért ő maga a felelős. Valljuk be, ez utóbbit elég jól csinálja. CsaládFotó: Hámori Zsófia/Life.huTizenkét tévhit a futásrólhttp://www.life.hu/csalad/20140214-tizenket-tevhit-a-futasrol-kropko-peter-szerint.htmlA mozgásszegény életmód felszámolására az egyik leggyakrabban ajánlott sport a futás. Egyszerű, könnyen elérhető, bárhol űzhető. Ugyanakkor a mozgás örömét a futásban megtalálók kevesebb információval és szaktudással vannak felkészítve, mint azok, akik a fitnesztermek szakembereinek folyamatos felügyeletével, szaktanácsaival készülnek más sportágakban. Többnyire a régebben kocogók osztják meg tapasztalataikat, tanácsaikat az újakkal, és bizony sok „mítosz” is közéjük keveredik - avat be bennünket Kropkó Péter, a Life.hu sztárszerzője és a Kezdj új életet a Life.hu-val program szakértője. Íme, tizenkét tévhit a futásról!Család--Caincross - egy meglepő edzésforma kutyákkalhttp://www.life.hu/csalad/20140218-kinga-caincross-edzesre-vallalkozott-gajdos-tamas-kutyaival.htmlKinga, a Kezdj új életet a Life.hu-val egyik nyertese ahhoz, hogy felkészüljön céljára, vagyis hogy a kemoterápia és sugárkezelése után ismét felépüljön és lefussa a Vivicittát, kemény edzésbe kezdett. Attól sem riadt vissza, hogy kipróbálja a Caincrosst, azaz a kutyás futást. A kutyák Gajdos Tamás mozgáskoordinátor kedvencei, ő "kölcsönözte" Kingának új edzőtársait. CsaládFotó: Hámori Zsófia/Life.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.