Ahol tilos szemetelni – fedezd fel Szingapúrt!

Forrás: Thinkstock -
Szingapúr utazás Ázsia kirándulás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ázsia legtisztább és leggazdagabb országa Szingapúr-szigetből és 58 kisebb szigetből áll. A városállam hihetetlen gyorsasággal fejlődik, számos nemzetet képviselő lakossága pedig békésen, fegyelmezetten él együtt.

A kalózok és a halászok, akik a 16. században a szigeten éltek, ma nemigen hinnének a szemüknek. De azt az elképesztő fejlődést, ami itt az utóbbi évszázadokban végbement, még Thomas Stanford Raffles, a Brit Kelet-indiai Társaság képviselője sem remélte, amikor 1819-ben megalapította a Szingapúrnak nevezett kikötőt és gyarmati települést. A városállam valósággal ragyog a gazdagságtól, és az Ázsiában kevés helyen tapasztalt patikatisztaságtól. Ennek persze ára van – a mi szemünkkel talán túlzottan merevnek tűnő szabályok értelmében például dohányozni, szemetelni, sőt, még rágógumit rágni is tilos, ezeket a nemkívánatos cselekedeteket szigorúan ellenőrzik és büntetik. Ám Szingapúr nemcsak tilalmakban, hanem látnivalókban is bővelkedik.

Forrás: Thinkstock

Az olvasztótégely

Szingapúr az ázsiai népek valóságos olvasztótégelye: élnek itt indiaiak, muzulmánok, kínaiak, malájok és számos más népcsoport. Az indiai negyed egyszerűen a Little India nevet viseli, és tényleg, mintha Indiában járnál, azzal a különbséggel, hogy itt nyoma sincs a nyomornak: az apró, tarka boltocskák, kifőzdék és a gazdagon díszített hindu templomok tökéletesen karbantartva várják a látogatóikat. Az Arab Street a muzulmán lakosok központja, minden sarkon szőnyegboltokba, textilüzletekbe, fűszerárusokba és mecsetekbe botlunk. A Nagy Szultán-mecset Szingapúr legnagyobb muszlim vallási létesítménye, de a Malabar-mecset is gyönyörű. A kínai negyed egyik leglátványosabb temploma a Thian Hock Keng, amelyet nem érdemes kihagyni. Ha pedig megéheztél, a kifőzdékben közelebbi ismeretséget köthetsz a kínai gasztronómiával.

A Life.hu tippje:

A kínai negyed utcai piacának végénél találod Szingapúr legrégebbi hindu templomát, ahol több órát tölthetsz el a díszítések és a látogatók fotózásával.

A Life.hu extra tippje:

Feledhetetlen körutazás egy varázslatos világban - Szingapúr-Malajzia-Thaiföld - 279.900 Ft/fő/8 éjtől

Fantasztikus építmények

A Marina Bay Sands hotel három felhőkarcolójában önmagában még nem lenne semmi különös, ám a tornyok tetején nyugvó Sky Park és a 150 méter hosszú, hihetetlen kilátást kínáló úszómedence már kihagyhatatlan látnivaló. A medencét csak a hotel vendégei használhatják, ám 20 szingapúri dollárért fel lehet menni a kilátóba, vagy az egy emelettel feljebb elhelyezkedő bárba. A világ legnagyobb kaszinóterme, egy múzeum, két kirstálypavilon és egy műlyégpálya, valamint egy bevásárlóközpont is a hotel „tartozéka".

Forrás: Thinkstock

A Gardens by the Bay projekt 101 hektárnyi, az óceántól visszanyert területen helyezkedik el a Marina Bay Sands hotel mögött. A „szuperfáknak" nevezett építmények este földönkívüli fényárba borítják a hatalmas pakrendszert, a 16 szintes, növénnyel borított épületeket, amelyek a napenergia és az esővíz gyűjtésével is védik a környezetet és a negyedmillió növényfajtát nevelő kerteket.

A Life.hu tippje:

Az üvegházakban a szingapúritól eltérő éghajlat alatt élő növények nevelkednek, a magashegyi növényektől kezdve a mediterrán vidékek őshonos virágaiig.

Az óriáskeréktől az állatkertig

A Singapore Flyer londoni mintára épült városnéző óriáskereke: a 165 méter magasra feljutó, légkondicionált óriáskapszulákból jó időben egész Malajziáig ellátni. A kerék aljában többemeletes szórakoztató központban múlathatod az időt.

Az állatvilág szerelmesei számára kihagyhatatlan a világ egyik legjobbjának tartott szingapúri állatkert, amely több mint 300 állatfaj közel 2800 egyedének ad otthont, köztük a veszélyeztetett fehér tigrisnek, fehér orrszarvúnak és a jegesmedvének. Az állatokat eredeti élőhelyükre a lehető legjobban emlékeztető kifutókban csodálhatod meg, és a különféle állatbemutatókat, előadásokat is kár lenne kihagyni. Az állatkert tőszomszédságában este fél nyolctól a 2500 állatot bemutató éjszakai szafari útvonalát járhatod be.

A Life.hu tippje:

Ha shoppingolni vágysz, érdemes végigjárnod az Orchard Roadot, ahol a divatházak méregdrága üzletei a nagyáruházakkal, bevásárlóközpontokkal váltakoznak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.