Bármit elérhetsz, ha igazán akarod! - Három hős megható története

Forrás: AFP/Mandy Cheng -
sikertörténet inspiráció történet világsztár új élet projekt albert kinga rák sztár gyógyulás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Albert Kinga, a Kezdj új életet a Life.hu-val kiválasztottja az elmúlt héten elbizonytalanodott. Buzdítsd te is, nyomj egy lájkot Kinga facebook oldalán, hogy teljesítse vállalását és lefussa a Vivicittá futóversenyt. Nézzünk meg három hírességet, nekik mi segített a nehéz helyzetekben. Aimee Mullins, Nick Vujicic és a magyar Gál Lilla történetéből sokan erőt meríthetnek.

Aimee Mullins, a szupernő

Az amerikai Aimee Mullins lábát egy éves korában térd alatt amputálták, mivel szárkapocscsont hiányával született. Kimerítő és kegyetlen terápiákon kellett részt vennie, hogy lábizmait fejlessze, de olyan gyerekorvosa volt, aki megtalálta a hangot a kislánnyal. Aimee Mullins gyerekkorára visszaemlékezve úgy látja, hogy ez az orvos megváltoztatta önértékelését, mert biztatta, hogy erős és egészséges, és így ő is így tekintett magára. Egy éves korában lábprotézist kapott, és így ért el hatalmas sikereket. Az idén 38 éves „szupernő” volt már atléta, színész és modell is. 1996-ban a paralimpián világrekordot döntött 100 méteres és 200 méteres futásban és távolugrásban, a 2012-es londoni paralimpiai játékokon pedig ő vitte az amerikai csapat zászlóját. Egyetemet végzett, dolgozott a Pentagonnak, több tévé- és mozifilmben is szerepelt. A People magazin a világ 50 legszebb embere közé választotta, jelenleg előadóként járja a nagyvilágot.

Forrás: AFP/Getty Images/Theo Wargo

Nick Vujicic, a reményt adó

Nick születésekor derült csak ki, hogy kezek és lábak nélkül jött a világra, bal lába helyén csupán két lábujj van. Iskolatársai sokat csúfolták, és sokáig ne nem is látta értelmét az életének. Az egyik fordulópont az volt, amikor édesanyja mutatott neki egy újságcikket, amely egy súlyosan fogyatékos férfiról szólt. Vujicic megértette, hogy nincs egyedül, akinek ilyen nehéz sors jutott. Másik segítsége a Biblia volt, amely tizenöt éves korában nagy hatást gyakorolt rá. Nick teljes életet él: dolgozik, sportol, és van egy csodaszép felesége és egy gyönyörű kisfia. "Eleinte szomorú voltam, hogy nincsenek kezeim, amelyekkel megsimogathatnám a feleségemet, megfoghatnám a kezét. De aztán rájöttem, hogy megérinthetem a szívét, ugyanúgy, mint bárki más. És így mindketten boldogok vagyunk..." Életének célja és értelme végül az lett, hogy meséljen embertársainak Isten szeretetéről, és megerősítse őket abban, hogy valósítsák meg álmaikat. 17 éves korában kezdett prédikációkat és előadásokat tartani iskolákban és egyházi rendezvényeken.Mára a világ 44 országában tartott telt házas előadássorozatokat. Saját nonprofit szervezete van (Life Without Limbs) és könyveket jelentet meg.

Forrás: AFP/Mandy Cheng

Gál Lilla, a maratonista

A Suhanj! alapítvány balassagyarmati önkéntese, Lilla születése óta tolókocsiba kényszerült, ő azonban mégsem érzi ezt sorscsapásnak, megpróbálja kiélvezni az élet minden pillanatát. Akkor vált ismertté, amikor Kovács Kokó István ökölvívó olimpiai bajnok a kerekesszékes lányt tolva maga előtt futotta le a félmaratont. Ma már összeszokott párost alkotnak és az októberi budapesti maratonra készülnek. „Sorra válnak valóra az álmaim. Először csak egy közös fénykép készült Kokóval, majd a kísérőm lett” – mondta Lilla a félmaraton teljesítése után.

Biztasd te is Kingát, hogy edzzen tovább a Vivicittára, nyomj egy lájkot facebook-oldalán és oszd meg történeted másokkal, ha a mozgás és a pozitív életszemlélet megváltoztatta életed.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.