Vajna Tímea gésa lett

Forrás: instagram/Vajna Timi -
fotó forgatás gésa Japán Andy Vajna póz Vajna Tímea
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Különleges képeket posztolt közösségi oldalán Vajna Timi. Nekünk gésa utánérzetünk lett a fotók láttán, amelyek egy forgatáson készültek.

Így nézne ki Andy Vajna felesége, ha gésának állna. Timi hátra copfozott hajjal, falfehér arccal, kihúzott fekete szemekkel pózol. Szerintünk nagyon hasonlít a 17. századi japán gésákhoz, akiknek mindennapjait a tökéletes megjelenésre való felkészülés és etikett elsajátítása töltötte ki. Timi képeit elnézve neki sincs egyéb dolga, mint makulátlan külsőre és viselkedésre törekedni férje mellett.

Forrás: instagram/Vajna Timi

A gésák a 17. század kurtizánjaiból lettek,  és tökéletességig fejlesztették a szórakoztatás művészetét. A fiatal nők kezdetben kényszerből, később kizárólag szabad akaratukból kerültek be a gésaközösségekbe, ahol hosszú tanulóéveket töltöttek azzal, hogy megfeleljenek a velük szemben támasztott követelményeknek. Elsajátították a hagyományos japán hangszerek használatát, a tradicionális táncok és énekek előadásmódját, a teaszertartás pontos kivitelezését, még a vendégeikkel való beszélgetés technikáját is. Az irodalom, a költészet terén is művészekké váltak. A gésák sminkjét, hajviseletét és öltözetét szigorú előírások szabályozzák.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.