Visszakapta az apa az utcán hagyott gyermekét

Forrás: Thinkstock -
baba kapualj Péterfy Sándor utcai kórház taj-szám elhagyás anya apa gyermekjóléti szolgálat
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Édesapja vitte haza a húszhónapos kisbabát, akit valószínű, anyja hagyott a fővárosban, egy kapualjban, szerda hajnalban – tudta meg a Blikk. 

Ahogy a Life.hu is megírta, a gyerekre a Rottenbiller utca egyik kapualjában találtak rá, egy babakocsiban ült tajkártyával az ölében, sérülés nem volt rajta, a ruhája is rendben volt. Egy férfi bevitte a kicsit a Péterfy Sándor utcai kórházba. A lap úgy tudja, a mama a szomszédos kerületből, a Lovag utcából tolta a Rottenbiller utcán a kicsit éjnek évadján csaknem a Péterfy Sándor utcai kórházig, hogy aztán otthagyja.

Illusztráció Forrás: Thinkstock

A kórház vezetői értesítették a rendőrséget és a gyermekjóléti szolgálatot, a tajkártya alapján pedig gyorsan megtalálták a szülőket. Boros Gábor, az intézmény főorvosa azt mondta, a gyermekjóléti szolgálat döntése után adták át a babát az apának. „Azt a szülőt választottuk, aki nem veszélyeztette a babát, akinél biztonságban van" – indokolta a döntést Kopácsi Judit, a szolgálat szakmai vezetője. Az újság megtudta, eddig semmi probléma nem volt a családdal; most vizsgálják, mi vihette rá az anyát arra, hogy magára hagyja gyermekét. A rendőrség kiskorú veszélyeztetése miatt nyomozást indított.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.