szántó daniella fogyás új élet projekt menyasszony vőlegény
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Daniella példája is azt támasztja alá, hogy a fogyáshoz és az elért súly megtartásához következetességre, illetve új szokások kialakítására van szükség. Edzői, a Life.hu sztárszerzői és a Vitalteam mozgásszakértői is fontosnak tartják hangsúlyozni, hogy ehhez a folyamathoz, az átálláshoz idő kell, és a fogyási eredmények sem jönnek villámgyorsan. Viszont ha jól csinálod és elég kitartó vagy, sokáig meg is őrizheted karcsú alakodat!

Csak hogy néhányat említsünk a leggyakoribb fogyókúrás tévedések közül:

1. Sokan kampányszerű kísérleteket tesznek a fogyásra, és bedőlnek az egy hónap alatt 15-20 kg fogyást ígérő módszereknek.

2. Az elszánt fogyókúrázók céljuk gyors elérése érdekében olyan szereket is használnak, melyek egészségre gyakorolt hatását nem vizsgálták, ezek rosszabb esetben még az egészségre káros anyagokat is tartalmaznak.

Forrás: Thinkstock

3. Ha túlzottan lecsökkentjük a kalóriabevitelt, az többet árthat, mint amennyit használ. Ha a szervezet leépíti a saját izomzatát, lecsökken az anyagcsere sebessége, és a bevitt energiát egyből raktározni fogjuk – zsírként.

4. Nem jó csak táplálkozásra koncentrálni a fogyás érdekében, hiszen a mozgás szintén fontos, hogy izomzatunkat, szívünket, keringésünket és tüdőnket karban tartsuk, eközben pedig kalóriát is égessünk. Például ha erősítő gyakorlatokat végzünk, a felfokozott anyagcsere hatására még jóval az edzés után is több kalóriát égetünk, mintha nem edzettünk volna.

Kerüld el ezeket a buktatókat, ha fogyni szeretnél, csináld okosan!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.