2013 decemberében, amikor jelentkezett a Life.hu felhívására, Albert Kinga még nem gondolta, mennyi munka és erőfeszítés vár rá. Újévi fogadalma ugyanis az volt, hogy a mellrákból felgyógyulva április 13-án teljesítse a Telekom Vivicittá futóverseny egyik távját. 

December óta sok minden történt: Kinga rengeteg izzasztó edzésen vett részt, a Life.hu sztárszerzői, a Vitalteam mozgáskoordinátorai, Kropkó Péter és Gajdos Tamás nem kímélték Kingát. A verseny előtti utolsó hét azonban a lazításról szólt. Péter és Tamás lélekben is igyekeztek felkészíteni Kingát a megmérettetésre, sőt, egy meglepetésbulit is szerveztek a számára.

/1404/Kinga201441110379

Kinga szemlátomást meglepődött, amikor jógaóra helyett egy kávézóban fogadta őt a felkészítő csapat minden tagja - Takács Nóra, a Life.hu szépségszakértője, Szily Nóra coach, Miháldy Kinga, az OÉTI dietetikusa, és persze a Kropkó-Gajdos páros.

A hét második felében egy, a daganatos megbetegedések megelőzésére felhívó flashmob-táncot adtak elő az Aréna Plázában, amin természetesen Kinga is részt vett.