A Kezdj új életet a Life.hu-val pályázatának harmadik kiválasztottja, Gabriella vágyai szerint extrém próbatételek elé kívánja állítani magát 50. születésnapját ünnepelve. Mindjárt elsőre sikerült egy lehetetlennek tűnő célt kiválasztania: a Gerecse50 teljesítménytúrán rajthoz állva nagyon komoly kihívással kellett szembenéznie a hétvégén.

Figyelembe véve a felkészülésére rendelkezésére álló viszonylag rövid időt, és hogy korábban 20 kilométernél hosszabb túrán nem vett részt, a Vitalteam szakértői és a Life.hu sztárszerzői, Gajdos Tamás és Kropkó Péter komolyan elgondolkodtak azon, hogy esetleg csak az idén először megrendezett 30 kilométeres távon indítsák. Gabriellla azonban hajthatatlan volt: az ő célkitűzése az 50 kilométer volt, és ragaszkodott is ahhoz, hogy ezt a távot teljesíthesse. Ehhez természetesen komoly előkészületek, megfelelő felszerelés és a hátizsákban kellő mennyiségű enni-innivaló elhelyezése volt szükséges.

Kétségtelen, hogy a túrázás remek sport, jó hatással van az egészségre és a fizikai kondícióra is, de mielőtt elkezdenéd, készülj fel megfelelően! 

A táv első harmada tulajdonképpen kellemesen telt: a városból kiérve a Gerecse legszebb tájain vezetett az út és a ragyogó napsütés feledtette a hosszú kilométerek okozta fáradtságot. Az ellenőrző pontokon udvarias és precízen dolgozó bírák várták a versenyzőket, akik több helyen is kaphattak frissítő italokat és ételeket is.

Gabinál kulcsfontosságú volt, hogy a megfelelő lábbeli mellett megfelelő zoknit is használjon a túrához, edzői ezért ajánlották neki a MOOSE professzionális zoknikat. A MOOSE termékeket sportolók tervezik, tesztelik és rendszeresen használják. Gabi Gerecse50-hez használt zoknijai kimondottan a tavaszi és nyári túrákhoz ajánlottak. A tökéletes anatómiai kialakításuknak köszönhetően (jobb/bal lábas modell) a hosszú és kemény megterhelések mellett is kényelmes viselet. A kidörzsölődések és a vízhólyagok elkerülése miatt varrások nélkül készülnek ezek a termékek, ennek ellenére a legtöbb gondot a monoton menetelés kényelmetlenségei okozták a legtöbb résztvevőnek, így Gabi mellett Tamásnak és Péternek is.

A legkomolyabb kihívás a táv fele után várt a résztvevőkre: a Bányahegyi kaptató igen csak megtizedelte a mezőnyt. Itt már többen is csak túrabotjukba, vagy egymásba kapaszkodva tudtak feljutni a tetőre. A fekete leves azonban csak ezután következett: mikor már azt hitték túl vagyunk a nehezén, akkor leszakadt az ég és egészen a célig tartó folyamatos hideg esőben és bokáig érő sárban csúszkálva kellett teljesíteni a hátralévő távot. Gabriella ekkor bizonyította igazán eltökéltségét és igazi sportemberi erényeket csillogtatva időnként még edzőit is felülmúló kemény tempót diktálva menetelt egészen az utolsó ellenőrző pontig. A Tatabánya fölé magasodó legendás Turul emlékmű tövében aztán magába roskadt: úgy tűnt elfogyott a maradék ereje is. A hátralévő alig 2 kilométer és a lefelé vezető 500 lépcsőfok jelentették számára a nap legnagyobb kihívását. Lépésről lépésre küzdött meg a célba vezető utolsó méterekért, de végül erőfeszítéseit siker koronázta és alig néhány perccel sötétedés előtt. 11 és fél órányi gyaloglás után elmondhatta magáról, hogy teljesítette első számú álmát: megszerezte a Gerecse50 végig gyaloglásáért járó gyönyörű kitűzőt!

Edzői, Péter és Tamás is csak elismerő szavakkal tudtak nyilatkozni teljesítményéről. Számukra is megdöbbentő volt az a kitartás és eltökéltség, ahogy a nap összes megpróbáltatását átküzdötte magát az 49 éves tatabányai hölgy, aki viccesen meg is jegyezte, hogy újabb 50 év múltán a Kinizsi100 teljesítése lesz majd a célja.

Legközelebb tarts velünk!
A Life.hu a következő hónapban abban segít majd Gabriellának, hogy körbe tudja tekerni a Balatont. A küldetés első állomása a Tour de Velencei-tó lesz május közepén, majd a XX. Shimano Balaton Maraton. Ha szeretnél csatlakozni Gabihoz, írj egye-mailt nekünk az info@life.hu-ra.