Hollywoodi kedvenceiddel nem csak a filmvásznon vagy a koncertszínpadon találkozhatsz. Akár alhatsz is náluk, legalábbis azokban a szállodákban, amelynek ők a tulajdonosai. Persze ez az élmény általában nem olcsó...

Rival Hotel, Stockholm, Svédország

Hol nyitna szállodát a legendás ABBA együttes egyik tagja, Benny Andersson, ha nem Svédország fővárosában? Az épület egykor moziként működött, 2003-ban nyílt meg benne a 99 szobás, elegáns szálloda, amely múltjához méltóan saját filmtárral is rendelkezik. Ráadásul a koncepció is egyedülálló: a szálloda olyan különleges szolgáltatásokat nyújt, mint például az egész nap folyamán bármikor felszolgálható reggeli, a párnakatalógus, vagy a szobákban elhelyezett CD-kollekció és playstation.

/1404/Rival2014422141524
A Life.hu tippje:

A szálloda 700 személyes színházterme a város egyik kedvelt koncert- és show-helyszíne, érdemes megnézni az aktuális programot!

Big Sleep Hotel, Eastbourne, Cardiff és Cheltenham, Nagy-Britannia

Bár a világ egyik legjobb sztárhotel-csoportjaként tartják számon, a részben John Malkovich birtokában lévő Big Sleep hotellánc tagjai meglepően megfizethető áron várják a vendégeiket. 2000 áprilisában a színész 300 walesi hölggyel bújt szimbolikusan ágyba egyik hotelje halljában egy médiaesemény keretében. A szállodák a turistáknak kényelmes, gazdagon felszerelt szobákat, az üzleti utakra, tréningekre érkezőknek mindezeken felül kisebb és nagyobb befogadóképességű tárgyalókat is kínálnak, a teaellátmány pedig természetesen mindenki számára ingyenes.

/1404/Big_S2014422141720
A Life.hu tippje:

A hotellánc kutyával érkezőket is fogad, némi felár ellenében a kedvenced is a szobádban alhat.

Costa d'Este Resort, Vero Beach, Florida, Egyesült Államok

A Florida keleti partjainál található Vero Beachen lévő Costa d'Este Resort tulajdonosa a Grammy-díjas Gloria Estefan. A tengerparti város központjában elhelyezkedő négycsillagos szálloda minden városi látnivalótól sétatávolságban fekszik, ugyanakkor a szobák ablakaiból az óceánra nyílik csodás kilátás. A The Wave étterem tradicionális kubai ételeket kínál, míg az Oriente inkább a kubai alapokra helyezett fúziós konyhát helyezi előtérbe. A szállodának természetesen saját homokos partja van.

/1404/Costa2014422141822
A Life.hu tippje:

Ha elfáradtál a városnézésben és a bulizásban, lazulj a szálloda saját spájában.

A Life.hu extra tippje

Egy feledhetetlen utazás-Ismerd meg az Egyesült Államok gyöngyszemeit

 

The Greenwich Hotel, New York City, Egyesült Államok

A Tribeca Filmfesztivál mellett Robert De Niro a The Greenwich Hotel tulajdonosa is. A 88 szobás luxusszállodában bárki hírességnek érezheti magát: a bútorok és a szépségápolási termékek is kizárólag a szálloda számára készülnek, de még az épület is kézzel készült téglák és üvegablakok felhasználásával épült. A hotel egyik attrakciója a japán stílusú Shibui Spa a beltéri úszómedencével, és a belső udvar, amelynek hangulatát kizárólag a szálloda vendégei élvezhetik.

/1404/The_G2014422142116
A Life.hu tippje:

A Locanda Verde olasz étterem, ahol Andrew Carmellini séf alkotásait szolgálják fel, városszerte híres.

Gwinganna Lifestyle Retreat, Gold Coast, Ausztrália

A 2006-ban megnyitott hotel, amelynek neve az ausztrál őslakók nyelvén kilátót jelent, Hugh Jackman vállalkozása. A szálloda fő profilja az egészség- és wellness-turizmus, így szolgáltatásai között ott vannak a fitneszedzések, a teljesen felszerelt konditerem, két úszómedence, a jógaterem, valamint a természetgyógyászokkal és dietetikusokkal folytatott konzultációk. Az életmódhotel mindössze 16 villával és házzal várja a vendégeket. Az étteremben felszolgált ételek bio minősítésűek, sok hozzávaló a szálloda saját kertjéből származik. A villákból remek kilátás nyílik a Csendes-óceánra és a Tallebudgera-völgyre.

/1404/Gwing2014422142238
A Life.hu tippje:

A ház specialitása az Australian Spirit of Sound elnevezésű wellness-kezelés, amelyben a masszázst a hangszerek ritmusának és rezgéseinek hatása egészíti ki.