Meghalt Kína legkövérebb embere - 300 kilót nyomott

kövér halál Kína szívelégtelenség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
22 éves korára 3 mázsát nyomott Kína legkövérebb embere, akinek halálhírét kedden közölte a helyi sajtó.

Szun Liang már újszülöttnek sem volt apró: hat és fél kilós "óriáscsecsemőként" született. 19 éves korára súlya meghaladta a 150 kilogrammot, amelyet mindössze három év alatt megduplázott – írja az MTI. A 22 éves férfi élete az evésről és az alvásról szólt.

Járni a 20-as éveiben már alig tudott, így lakását sem nagyon hagyta el. Az orvosok szerint kövérségének hátterében genetikai okok is álltak, emellett Szun önkontroll nélkül evett. Az orvosi szakvélemény szerint a pluszkilók a szívét és tüdejét olyan mértékben terhelték meg, ami végzetes szervelégtelenséghez vezetett.
A kövérség Kína-szerte mind nagyobb gondot jelent. A hivatalos statisztikák szerint több mint 100 millió elhízott ember él Kínában, ami 2005-höz képest csaknem ötszörös növekedés. A prognózisok szerint a következő öt évben a túlsúlyosak száma megduplázódik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.