A felső tízezer játszótere: a csillogó Cannes

Forrás: Thinkstock -
luxus Cannes Riviéra utazás Cannes 2014
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A gyönyörű tengerparti sétánynak, az előkelő szállodáknak és a világhírű filmfesztiválnak köszönhetően Cannes mára a fényűzés szinonimája lett, és te is megtapasztalhatod azt az exkluzív életérzést, amely mágnesként vonzza ide a gazdagokat és a sztárokat. Vitathatatlan, hogy a francia üdülőhely páratlan glamúrral rendelkezik, ám ha közelebbről szemügyre veszed, másik arcát is megláthatod. 

„La vie en rose" - Lásd te is rózsaszínben az életet!

A kikötő tele vannak megayachtokkal, a tengerparti utcák csak úgy hemzsegnek a drága autóktól, és egymást érik a neves haute couture divatházak. A Côte d'Azur fényűző városa sikkes hangulatot áraszt, és egyesíti magában a luxust, az élvezetet és a szórakozást. Mindennek szemtanúja lehetsz a pálmafákkal szegélyezett „La Croisette"-en, ahol exkluzív butikok és riviéra stílusú kávézók sorakoznak. A gyönyörű tengerparti sétány jól ismert pazar szállodáiról és privát strandjairól, amelyek a fesztivál idején megtelnek filmproducerekkel, rendezőkkel és A-listás hírességekkel. Cannes-t a bevásárlók Mekkájaként is emlegetik, a város szívében lévő Rue d'Antibes bevásárlóutcán az előkelő üzletek és a szépségszalonok mellett dizájnerruhák, bútorok és ékszerek is megtalálhatók, a Rue Meynadier pedig ideális hely, ha bekukkantanál az autentikus gourmet boltokba.

Forrás: Thinkstock

A Life.hu tippje:

A Marché Forville a legismertebb piac egész Cannes-ban, és remek szabadidős program egy kóstolással egybekötött séta: friss és helyben készült finomságok, gyümölcsök és kiváló sajtok között válogathatsz.

A Life.hu extra tippje:

Járd be Dél-Franciaország legszebb vidékeit! Vár a Riviéra - 149.900 forint/fő/8 éjtől

Békés oázis a „Riviéra élet" után

A felszínen Cannes az extravagancia városa, ám ha mélyebbre ásod magad, számtalan rejtett szépségre bukkanhatsz. Szeretnél a legszebb panorámában gyönyörködni, és néhány órára eltávolodni a zajos Croisette sétánytól? A Le Suquet, vagyis az óváros Cannes bölcsője, csodálatos történelmi és kulturális látnivalókkal. A dombtetőre vezető kanyargós utcák hangulata sokkal meghittebb, mint a nyüzsgő központ, ahol megcsodálhatod a gótikus stílusban épült templomot (Notre-Dame d'Espérance) és a 11. századból fennmaradt várat, amit a lérins-i szerzetesek építettek. Az épületben működő múzeum mediterrán régiségeket, festményeket és egyéb művészeti alkotásokat mutat be, a séta fáradalmait pedig kipihenheted a kellemes szabadtéri éttermekben.

Forrás: Thinkstock

A Life.hu tippje:

Cannes híres lenyűgöző villáiról, amelyek még inkább hozzájárulnak elegáns hangulatához. A klasszicista stílusú Rothschild villa és a neves francia művész, Jean-Gabriel Domergue által tervezett villa megéri a látogatást, a csendes La Croix des Gardes pedig a város tüdeje, ahová kikapcsolódni járnak a helyiek.

Szállj tengerre!

A Földközi-tenger a gazdag növény- és állatvilágnak, valamint a szinte utánozhatatlan harmóniának egyedülálló kombinációját nyújtja. Egy rövid hajóút során eljuthatsz a város előtt fekvő Lérins-szigetekre, ahol élvezheted a mesébe illő természeti környezetet. A Sainte-Marguerite sziget egykori erődjében raboskodott Alexandre Dumas regényhőse, a rejtélyes vasálarcos, míg a Saint-Honorat-sziget érdekessége, hogy a mai napig szerzetesek lakják. Ha kirándulni szeretnél a környéken, felfedezheted Le Cannet városának gazdag örökségét, és megkóstolhatod a híres „narancsbort". A mimóza fővárosa, Mandelieu-La Napoule rendkívül sok természeti látnivalót rejt magában, míg Golfe Juant és Théoulét a festői strandok miatt érdemes felkeresned. Vallauris a kerámiáiról és Picassóról ismert, akit itt élt és tanult szobrászatot, Mougins pedig a gasztronómia szerelmeseinek fellegvára, tucatnyi kiváló étteremmel.

Forrás: Thinkstock

Amire a világ szeme szegeződik: sztárparádé a francia filmfesztiválon

A filmseregszemle 1946-os indulása óta olyan ikonikus színésznők vonultak végig a vörös szőnyegen, mint Brigitte Bardot, Elizabeth Taylor, Sophia Loren, Jane Fonda és Catherine Deneuve. Május 14-én kezdődik a 67. cannes-i seregszemle, és idén két magyar alkotás is szerepel a hivatalos versenyprogramban: Szőcs Petra A kivégzés, illetve Kárpáti György Mór Provinica című rövidfilmje. Más módon is csatlakozhatsz a rangos eseményhez: a rendezvény ideje alatt ingyenes szabadtéri filmvetítések zajlanak a tengerparton, így nem kell lemondanod a szórakoztató moziélményről. Bővebb infót itt találsz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.