szántó daniella fogyás életmódváltás új élet projekt menyasszony
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hogy a Life.hu sztárszerzői, a Kezdj új életet a Life.hu-val mozgáskoordinátorai, Kropkó Péter és Gajdos Tamás minél változatosabbá tegye Daniella edzéseit, ezúttal egy úgynevezett jiaido órára kísérték el a lányt.

Hétköznapi életünk tele van kihívásokkal. Nem könnyű mindenhol helytállni, maximumot nyújtani a munkahelyen, újabb és újabb feladatokat megoldani, folyamatosan alkalmazkodva a változásokhoz. Emellett a családban betöltött szerepünket is teljes bedobással kell ellátnunk, kellő figyelmet és időt szentelve a párunknak, a gyerekeknek, a szüleinknek – és ha van még energiánk, a barátainknak is. Idővel csak azt vesszük észre, hogy ész nélkül rohanunk végig az életünkön, minden napot csak túlélve – és nem megélve.

Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu

A jiaido egy aktív mozgásmeditáció, ahol a légzés, a mozdulat és a kettőhöz szorosan kapcsolódó figyelem elvezet a belső, mentális csendbe. Ez a hármas kombináció annyira leköti az embert, hogy végre nem jut kapacitás az agyalásra, a múlton rágódásra vagy a jövőn való aggódásra. Ehelyett a tiszta figyelem, a csend megnyilvánul, és idővel egy nagyon természetes, ismerős állapotba jutunk, ahol nincs felesleges gondolkodás, nincs félelem, nincs bizonytalanság, sem kétely.

A mozgásmeditáció négyféle gyakorlási módja híven tükrözi a mindennapi életben előforduló válaszlehetőségeket: lehet gyors, kirobbanóan tüzes; vagy puha, áramló, mint a hullámzó víz. Lehet föld -keményen nekiveselkedni és habkönnyű, légies finomságban gyakorolni.

Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu

A jiaido mozgásmeditáció segítséget nyújt, megteremti számunka a megfelelő környezetet, megadja a kellő útmutatást a fejlődéshez és lehetőséget ad arra, hogy elmélyedhessünk és felfedezhessük belső világunkat. Segít, hogy képessé váljunk a béke, ellazultság és csend tartós átélésére és arra is megtanít, hogyan találjuk meg biztos középpontunkat a hétköznapok kihívásai során és hogyan fejezzük ki szabadon, magabiztosan azt, ami bennünk zajlik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.